Την άποψη, ότι η ΑΕΚ έδειξε κουρασμένη στο παιχνίδι με την Ομόνοια, στο τελευταίο φιλικό, πριν το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Ίντερ Εσκάλδες από την Ανδόρρα, εξέφρασε ο Χρήστος Αποστολίδης. Ο σπορτκάστερ που μετέδωσε την αναμέτρηση στην Κύπρο για λογαριασμό του συνδρομητικού καναλιού της κυπριακής «Cytavision» μίλησε στο Sportdog και περιέγραψε πως είδε την Ένωση σε έναν αγώνα με χαρακτήρα πρόβας τζενεράλε. Ο Κύπριος συνάδελφος έμεινε εντυπωσιασμένος από το παιχνίδι που έκανε ο Ελίασον, γιατί ανταποκρίθηκε στον απόλυτο βαθμό απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο, όπως ο Χαμάς. Παράλληλα μίλησε με πολύ θετικά λόγια για τον Λιούμπισιτς, τον Σιμάνσκι, τον Γιόνσον, αλλά και τον Φερνάντες, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει την εικόνα των τριών μεταγραφών που αγωνίστηκαν στην αναμέτρηση. Στο τέλος λέει τη γνώμη του για τις προσθήκες Λαμέλα και Οντουμπάτζο, τονίζοντας ότι η μεταγραφή του Αργεντινού ανεβάζει το επίπεδο της ομάδας, ενώ ο Αγγλονιγηριανός μπακ θωρακίζει την «κιτρινόμαυρη» άμυνα.

Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε:

Πώς σου φάνηκε η ΑΕΚ με την Ομόνοια;

«Μου φάνηκε σε γενικές γραμμές να είναι πολύ κουρασμένη και είναι φυσιολογικό να είναι έτσι, γιατί στην ουσία από τώρα μέχρι το πρώτο, επίσημο , ευρωπαϊκό παιχνίδι θα χαλαρώσουν οι ρυθμοί των προπονήσεων. Ως συνολική εικόνα δεν ήταν αυτό που περιμέναμε από την ΑΕΚ. Στις περισσότερες φάσεις δεν έμπαιναν οι παίκτες όπως συνηθίζουν να μπαίνουν οι παίκτες του Αλμέιδα. Με ξάφνιασε, ότι ήταν μοιρασμένη η κατοχή. Περίμενα την ΑΕΚ να κάνει παιχνίδι, αλλά το ματς ήταν ισορροπημένο. Αλλά δεν είναι παράλογο, όπως τόνισα. Επίσης έλειπαν πολύ σημαντικοί παίκτες. Μουκουντί, Τσούμπερ, Τσιλούλης, ακόμα δεν έχουμε δει και τις μεταγραφές Περέιρα, Λαμέλα, Οντουμπάτζο».

Υπάρχει κάποιος ποδοσφαιριστής της Ένωσης που θεωρείς, ότι ξεχώρισε;

«Ο Ελίασον. Είχε να αντιμετωπίσει τον Χαμάς που είναι γρήγορος σε άμυνα και επίθεση. Με ξάφνιασε ευχάριστα ότι έβρισκε με ευκολία ο Σουηδός χώρο, για να ελιχθεί και να διεισδύσει. Περίμενα να δυσκολευόταν απέναντι στον παίκτη της Ομόνοιας, αλλά ανταποκρίθηκε στον απόλυτο βαθμό και του το πιστώνω. Στο γκολ που ακυρώνεται έχει κάνει λάθος. Για να καταλάβετε ήταν τόσο πολύ οφσάιντ που δεν ήταν καν στο πλάνο του μόνιτορ, όπως το βλέπαμε στην περιγραφή. Έβαλε δύσκολο και ωραίο γκολ, αλλά ήταν οφσάιντ».

Ποια γεύση σου άφησε η συμμετοχή παικτών όπως ο Σιμάνσκι, ο Γιόνσον, ο Λιβάι Γκαρσία, ο Φερνάντες, ο Πήλιος, ο Λιούμπισιτς;

«Θα ξεκινήσω από τον τελευταίο. Πέρσι πάλι σε φιλικό της ΑΕΚ στην Κύπρο με τον Απόλλωνα ήταν καταπληκτικός. Τώρα σε περίοδο προετοιμασίας βλέπω, ότι είναι σημαντικό γρανάζι στο παιχνίδι της ΑΕΚ. Έχει αυτοματισμούς, καλές τοποθετήσεις, παίρνει μπάλα και ξέρει που να τη δώσει. Έπαιξε μεν χαφ, αλλά είναι δημιουργικός παίκτης. Ο Σιμάνσκι είναι από τους λίγους παίκτες ξένους που δένεται με την ομάδα. Χθες έφαγε όλο το γήπεδο. Μου άρεσε πολύ η δουλειά του Πολωνού σε συνεργασία με τον Γιόνσον. Ο Λιβάι φαίνεται να είναι πολύ πίσω σε φυσική κατάσταση. Ξέρουμε τι παίκτης είναι και τι μπορεί να προσφέρει. Είναι και παίκτης ψυχολογίας, οπότε παίζει και αυτόν τον ρόλο του. Ο Φερνάντες είχε πολλή όρεξη. Δεν φάνηκε να είναι παίκτης που είναι να αποχωρήσει. Το αναφέρω, γιατί υπήρχαν αναφορές που έλεγαν, ότι μπορεί να δοθεί στον Άρη, λόγω της μεταγραφής Οντουμπάτζο. Όσον αφορά τον Πήλιο είναι ωραίο να έχει Έλληνες η ΑΕΚ, να έχει Κύπριους η Ομόνοια, το ΑΠΟΕΛ. Θα δημιουργήσει πρόβλημα πιθανή φυγή του Πήλιου. Όχι, γιατί δεν έχει δώσει ακόμα αρκετά πράγματα. Δεν με χαλάει και αν μείνει, γιατί είναι γηγενής και είναι έξτρα λύση από τον πάγκο».

Οι μεταγραφές που αγωνίστηκαν σε έπεισαν; Στο τέρμα είδαμε Μπρινιόλι-Στρακόσια, ενώ έπαιξε και ο Κοϊτά...

«Έκανε καταπληκτική απόκρουση ο Στρακόσια. Ήταν δύσκολη η εκτέλεση του Χαμάς. Η ΑΕΚ έχει καλύψει μια θέση με δύο τερματοφύλακες, όπου είχε θέματα, με Στάνκοβιτς-Αθανασιάδης, με προβλήματα και γκέλες. Δεν έχω παράπονο από τους δύο προηγούμενους παίκτες, αλλά σε αυτό το κομμάτι δυναμώνει με τον Ιταλό και τον Αλβανό. Είναι δύο τερματοφύλακες μεγαλύτερου βεληνεκούς, ό,τι πρέπει για μια ομάδα που θέλει να διακριθεί σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ναι ο Μπρινιόλι δεν ήταν τόσο σίγουρος, αλλά είναι ευρωπαϊκής εμβέλειας.

Ο Κοϊτά πάνω στο κομμάτι της δημιουργίας, είναι ένα μηχανάκι όσον αφορά την ενέργεια. Και αυτός πρόσφατα μπήκε στην ομάδα. Θέλει τον χρόνο για να δείξει τι μπορεί να κάνει. Είναι καλή μεταγραφή».

Τί θα δώσουν οι προσθήκες Λαμέλα και Οντουμπάτζο;

«Τί να πεις για παίκτη όπως ο Λαμέλα; Με Λαμέλα, αν είναι όπως πρέπει ο Περέιρα, η ΑΕΚ αναβάζει πολύ ψηλά τον πήχη. Δεν είναι μόνο ο Λαμέλα, αλλα είναι και οι υπόλοιποι παίκτες που έχει. Ανεβάζει το επίπεδο και δημιουργεί ελπίδες για τη νέα σεζόν.

Τον Οντουμπάτζο, τον είχα παρακολουθήσει στον Άρη. Θέλω όμως να τον δω σε ομάδα του Αλμέιδα. Εντάξει είναι δυναμικός, ανεβαίνει γήπεδο, συμμετέχει στην επιθετική δημιουργία. Είναι παίκτης που δυναμώνει την άμυνα της ΑΕΚ. Επισημαίνω όμως πως πρέπει πρώτα να τον δούμε, γιατί άλλο Άρης και άλλο ΑΕΚ».

Είναι φόβητρο για την ΑΕΚ η Ίντερ Εσκάλδες, μια ομάδα άγνωστη ομάδα από την Ανδόρα με την οποία θα τεθεί αντιμέτωπη στον β'προκριματικό γύρο του Europa Conference League;

«Για την ΑΕΚ λίγες αλλαγές μπορούμε να παρατηρήσουμε στο παιχνίδι της στο ευρωπαϊκό παιχνίδι της Τετάρτης. Δεν θα δούμε μια ομάδα από άλλο πλανήτη, αλλά θα δούμε πιο έτοιμη ομάδα σε σχέση με το φιλικό με την Ομόνοια.

Όλοι περιμέναμε τη Βελέζ για αντίπαλο της Ένωσης, η οποία εν τέλει έφαγε 5. Αυτή η Ιντερ Εσκάλδες είναι η πρώτη ομάδα της Ανδόρας που σημείωσε πάνω από 3 γκολ σε ευρωπαϊκό ματς. Οπότε θέλει προσοχή, γιατί το άγνωστο είναι και επικίνδυνο. Θέλει και ετοιμότητα από πλευράς ΑΕΚ, για να μην πέσει στην παγίδα».

Ο Κύπριος σπορτκάστερ Χρήστος Αποστολίδης με τον προπονητή της ΑΕΚ Ματίας Αλμέιδα

Ο Κύπριος σπορτκάστερ Χρήστος Αποστολίδης με τον προπονητή της ΑΕΚ Ματίας Αλμέιδα