Το τέλος εποχής του Κώστα Φορτούνη στον Ολυμπιακό έχει ανοίξει μια κουβέντα για το ποιος θα μπορούσε να... μπει στα παπούτσια του 31χρονου άσου, με αρκετούς να βλέπουν τον Αντώνη Παπακανέλλο ως απάντηση στο σχετικό ερώτημα και ως άξιο διάδοχο του Τρικαλινού πρώην, πλέον, αρχηγού των κατόχων του Europa Conference League.

Ο 18χρονος μεσοεπιθετικός, που αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης με την Κ19 των Πειραιωτών και συμμετέχει στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας υπό τις οδηγίες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, αποτελεί αναμφίβολα μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση ποδοσφαιριστή.

Ενδεκαδάτος και σχεδόν... 90λεπτος με Μαλίν

Ήδη, πάντως, ο Μεντιλίμπαρ φαίνεται ότι κάτι βλέπει στον Παπακανέλλο, καθώς δεν είναι τυχαίο ότι στη φιλική νίκη με 2-0 επί της Μαλίν τον άφησε στο γήπεδο για 82 λεπτά μέχρι να αντικατασταθεί από τον Τσικίνιο, αγωνιζόμενος ως επιτελικός μέσος, αλλά με κινήσεις και στα άκρα της επίθεσης και δείχνοντας σε ορισμένες φάσεις πτυχές των μεγάλων δυνατοτήτων του.

Επίσης, στο πρώτο φιλικό του Ολυμπιακού στην Ολλανδία, αυτό κόντρα στον Άγιαξ, αγωνίστηκε από το 68’ και μετά ως αλλαγή του Μπιέλ.

Γκολάρες στο Youth League...

Περίσσιο ταλέντο με θαυμαστή τεχνική κατάρτιση, αλλά και αρκετός δυνατός σε ό,τι αφορά τη σωματοδομή του, δίνοντας τα διαπιστευτήριά του στη θριαμβευτική πορεία της ομάδας του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου έως την κατάκτηση του Youth League και πετυχαίνοντας υπέροχα γκολ -πραγματικές ζωγραφιές- ενάντια σε Λέτσε, Μπάγερν Μονάχου, όπως και στον τελικό με τη Μίλαν.

Έτσι, το όνομά του έχει μπει στα μπλοκάκια των σκάουτερ από διάφορες ευρωπαϊκές ομάδες, που είναι δεδομένο ότι θα συνεχίσουν να τον τσεκάρουν, εφόσον πάρει και τις ανάλογες ευκαιρίες στην πρώτη ομάδα των «ερυθρόλευκων».

Ενδιαφέρθηκε ο ΠΑΟ πριν πάει στου Ρέντη...

Ο νεαρός άσος προέρχεται από την Κλειτορία της Αχαΐας και η πρώτη του ομάδα ήταν η Α.Ε. Καλαβρύτων, ενώ πρόλαβε να ξεχωρίσει με τις εμφανίσεις του στα πρωταθλήματα υποδομής της ΕΠΣ Αχαΐας.

Ήδη, λοιπόν, από τα μαθητικά του χρόνια βρέθηκε να προπονείται με τον Αστέρα Τρίπολης, κάνοντας έτσι πολλά ταξίδια επί εβδομαδιαία βάση.

Εντέλει, στους Αρκάδες δεν έμεινε, ενδιαφέρθηκε για εκείνον ο Παναθηναϊκός, αλλά τελικά το 2017 εγκαταστάθηκε στου Ρέντη κι εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού, δείχνοντας σταδιακά τις σπουδαίες του αρετές.

Είναι πολλοί εκείνοι που διακρίνουν ομοιότητες στο παιχνίδι του με αυτό του Φορτούνη, ωστόσο είναι σαφές ότι θα πρέπει να δουλέψει πολύ για να κερδίσει πλήρως την εμπιστοσύνη του Μεντιλίμπαρ και προφανώς είναι απαραίτητο να μην… φουσκώσουν τα μυαλά του.

Με εμπειρίες από SL2 και… κούπες

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι μέτρησε στην περσινή σεζόν 11 συμμετοχές και 1 γκολ στο απαιτητικό πρωτάθλημα της Super League 2 ως μέλος του Ολυμπιακού Β’, ενώ στο αντίστοιχο πρωτάθλημα Νέων έχει μετρήσει συνολικά 44 εμφανίσεις με 10 γκολ και 7 ασίστ, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση δύο σερί πρωταθλημάτων.

Στο Υouth League ήταν κομβικός για να έρθει η κούπα με τα 3 γκολ και τη μία ασίστ που κατέγραψε σε 8 αγώνες, δείχνοντας ότι το μέλλον του ανήκει.