Ένα όνομα με βαρύ βιογραφικό βρέθηκε στο ρεπορτάζ τού Ολυμπιακού τις τελευταίες ώρες, ως μια λύση που προτάθηκε για να ενισχυθεί η θέση του επιθετικού - Ο λόγος γίνεται για τον Μαριάνο Ντίαζ, που στα 31, του χρόνια έμεινε ελεύθερος από τη Σεβίλλη και ψάχνει για την επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Πρόκειται για επιθετικό που έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στη Ρεάλ Μαδρίτης (από τις ακαδημίες της οποίας άρχισε να παίζει μπάλα), κι αυτό ήταν ευχή και κατάρα του! Γιατί ναι μεν κρίθηκε ικανός για να βρίσκεται σε έναν από τα μεγαλύτερα κλαμπ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, από την άλλη πλευρά όμως υπήρχε πάντα προτεραιότητα σε άλλους επιθετικούς μπροστά από εκείνον. Με αποτέλεσμα να παίζει ελάχιστα.

Το καλοκαίρι του 2017 η Ρεάλ πούλησε στη Λιόν τον Ντίαζ έναντι 8 εκατ. ευρώ, αλλά με τη σούπερ σεζόν που έκανε στη Γαλλία (21 γκολ και 6 ασίστ) το επόμενο καλοκαίρι ο ισπανικός σύλλογος τον αγόρασε πίσω προσφέροντας 21,5 εκατ. ευρώ - Συνολικά έχουν πληρωθεί περίπου 30 εκατ. ευρώ ως transfer fees στην καριέρα του.

Τον Σεπτέμβριο του 2023 ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ως προπονητής της Σεβίλλης τότε, είχε πάρει στην ομάδα τής Ανδαλουσίας τον Ντίαζ αλλά και εκεί δεν κατάφερε να βρει τον χρόνο της συμμετοχής που θα ήθελε. Με αποτέλεσμα την 1η Ιουλίου να μείνει ελεύθερος και, έκτοτε, να ψάχνει για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Πρόκειται για παίκτη που η αξία του στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο είχε φτάσει στα 22 εκατ. ευρώ, ενώ ο ατζέντης του εκπροσωπεί, μεταξύ άλλων, και τον Πορτογάλο Πέπε, που είχε περάσει από το Λιμάνι. Υπάρχει δηλαδή ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τους Πειραιώτες.

"Σκόραρε και βοηθούσε όποτε έπαιζε στη Ρεάλ - Για αυτό δεν βρήκε χρόνο στη Σεβίλλη"

Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Λυκάκη, που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στη La Liga, προκειμένου να συλλέξουμε πληροφορίες που μπορούν να εμπλουτίσουν το ρεπορτάζ για τον Μαριάνο Ντίαζ και την προοπτική του Ολυμπιακού.

Βαγγέλη, ποια είναι η άποψη που έχεις για τον Μαριάνο Ντίαζ;

"Ο Ντίας είναι ιδιαίτερη περίπτωση, παίκτης με πάρα πολύ καλά χαρακτηριστικά για φορ αλλά δεν έχει παίξει επι της ουσίας ποτέ. Πολλά χρόνια ήταν στη Ρεάλ αλλά τριτοτέταρτη λύση - Με τη διαφορά όμως ότι όποτε τον χρησιμοποιούσαν οι προπονητές του, σκόραρε και βοηθούσε. Αλλά είχε πάντα λίγες συμμετοχές".

Τι άλλο έχει κάνει στην καριέρα του;

"Το καλοκαίρι του 2017 είχε πάει στη Λιόν, είχε κάνει πολύ καλή σεζόν και το ερχόμενο καλοκαίρι η Ρεάλ Μαδρίτης τον πήρε πίσω. Μπήκε σε διαδικασία να μείνει στη Ρεάλ και ας μην παίζει. Πήγε στη Σεβίλλη πέρσι, που είχε μπροστά του τον Εν-Νεσίρι, και πάλι δεν είχε βρει χρόνο συμμετοχής. Τον Γενάρη είχαν προσπαθήσει να τον απελευθερώσουν, αλλά είπε ότι δεν φεύγει. Πολλά χρόνια με λάθος επιλογές".

"Θηριώδης και δύσκολος να τον μαρκάρεις - Αξίζει να ρισκάρει ο Ολυμπιακός - Δεν έπαιζε με Μεντιλίμπαρ"

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του;

"Είναι θηριώδης παίκτης, με καλά χαρακτηριστικά, κλασσικός επιθετικός περιοχής. Δύσκολος για να τον μαρκάρεις, με καλά στοιχεία. Έβαλε όγκο και κάποια κιλά με τα χρόνια, αλλά δεν τον έχουμε δει τελευταία για να πω αν χρειάζεται χρόνο".

Θεωρείς ότι μπορεί να προσφέρει στον Ολυμπιακό;

"Είναι πρότζεκτ που αξίζει να το ρισκάρεις. Εδώ βέβαια παίζει ρόλο και το συμβόλαιο, πόσα χρόνια και πόσα χρήματα. Αλλά ο Μεντιλίμπαρ τον ξέρει κι αυτό είναι καλό - Αν και στη σεβίλλη ούτε με τον Μεντιλίμπαρ έπαιξε".

Ταιριάζει με τον Κααμπί;

"Δεν ψάχνει κάποιον καλύτεροι από τον Κααμπί ο Ολυμπιακός, ψάχνει κάποιον για να μοιράσει τον χρόνο. Πάντα υπήρχε ενδιαφέρον από μικρομεσαίες ομάδες για εκείνον, αλλά ήταν δική του επιλογή να μείνει στη Ρεάλ ή τη Σεβίλλη. Θεωρώ ότι η περίπτωσή του είναι ρίσκο που αξίζει να πάρει ο Ολυμπιακός".