Είναι αλήθεια πως ο Μάιος που μας πέρασε για την ΑΕΚ ήταν πολύ δύσκολος. Ιδιαίτερος ήταν και ο Ιούνιος, με την αλλαγή ιδιοκτησίας. Πάντα το καινούργιο φέρνει στην αρχή μία αμηχανία, μία αγωνία, μία άγνοια. Ο Ιούλιος ως τώρα όμως για την ΑΕΚ είναι εξαιρετικός… Μεταγραφικά η ΑΕΚ προς το παρόν έχει πετύχει κάτι απίθανο: Όταν τελείωσε η σεζόν ο στόχος προπονητή και διοίκησης ήταν να υπάρξει μία αναβάθμιση στο ρόστερ.

Θαρρώ πως ήδη αυτό έχει επιτευχθεί, όμως το μεταγραφικό… ταμείο καλό θα είναι να το κάνουμε στο φινάλε των μεταγραφών. Μέχρι τότε θα έρθουν κι άλλοι παίκτες, ενώ είναι πιθανό να αποχωρήσουν και κάποιοι. Άρα μεταγραφικό ταμείο γενικό θα γίνει στο τέλος της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου.

Όμως, ήδη μπορούμε να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα ως προς αυτό που έχει καταφέρει η ΑΕΚ. Δεν θα μπουν όλες οι μεταγραφές που έχουν γίνει επί τάπητος. Ας βάλουμε μερικές: Περέιρα, Λαμέλα, Στρακόσα. Θα έβαζα και τον Κοϊτά μέσα σε αυτούς, όμως πολύς κόσμος δεν έχει εικόνα από το νέο εξτρέμ της ΑΕΚ, η οποία έδωσε κοντά στα 4 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της από τη Σιντ Τρούιντεν.

Περέιρα, Λαμέλα, Στρακόσα λοιπόν! Τρεις παίκτες από το πολύ πάνω «ράφι», ήρθαν στην ΑΕΚ πριν καν μπούμε στο τελευταίο 10ήμερο του Ιουλίου!

Δεν είναι εύκολα πράγματα αυτά για ελληνικές ομάδες. Ένας παίκτης τέτοιου επιπέδου ναι μπορεί να έρθει τον Ιούλιο. Ένας όμως! Αν καθίσουμε να δούμε την Ιστορία οι περισσότεροι παίκτες αυτού του βεληνεκούς, αυτής της φήμης και του επιπέδου, συνήθως έρχονται στη χώρα μας στο τέλος των μεταγραφών. Ψάχνονται δηλαδή παντού κι αν δεν βρουν κάτι που να θέλουν, τότε επιλέγουν την Ελλάδα.

Η ΑΕΚ όμως άλλαξε το σκηνικό: Έφερε δυο Αργεντινούς παικταράδες μέσα Ιουλίου, συν έναν τερματοφύλακα (Στρακόσα) ο οποίος έχει θητεία σε Ιταλία και Αγγλία και πρόσφατα έπαιξε στο Euro! Η ΑΕΚ ανέβασε τον πήχη των μεταγραφών και δείχνει ότι μπορεί! Η συνέχεια εν τω μεταξύ θα είναι ανάλογη…