Ο κόσμος το έχει τούμπανο και στον Ολυμπιακό καμάρι. Ειδικά μετά την παρουσία του στα φιλικά προετοιμασίας στην Ολλανδία το όνομά του έχει γίνει πρωτοσέλιδο χτύπημα στον «ερυθρόλευκο» Τύπο, όπου αποθεώνεται με μεγάλους και εμφατικούς τίτλους. Πέτυχε άλλωστε ένα τρομερό γκολ, αλά Γιαμάλ της Εθνικής Ισπανίας, κάνοντας σεφτέ για τον Ολυμπιακό στη σεζόν, στο φιλικό με τη Μέχελεν, με το οποίο τρίβαμε τα μάτια μας.

Εκτέλεσε με εκπληκτικό αριστερό φαλτσαριστό σουτ από μακρινή απόσταση, στέλνοντας την μπάλα συστημένη στην απέναντι γωνία της εστίας του Ντε Βολφ!Ήταν πραγματικά μια στιγμή μαγείας, η οποία αποδίδεται στο μεγάλο του ταλέντο, αλλά και δείχνει, ότι πρέπει να επιμείνει να δουλεύει, να μην επαναπαύεται και να μην ακούει τις σειρήνες δεξιά και αριστερά.

Ο λόγος για τον Χρήστο Μουζακίτη, ο οποίος βρέθηκε στην πρώτη ομάδα με απόφαση Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος είχε ζητήσει να ανέβουν παίκτες από την Κ-19, η οποία κατέκτησε τη Youth League τη σεζόν 2023-2024. Ο «Μούζα» ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας στη συγκεκριμένη διοργάνωση με έξι γκολ. Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή, που έχει βελτιωθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια και έχει εξελιχθεί σε έναν σύγχρονο box to box μέσο.

Έχει καταγωγή από την Κέρκυρα, αλλά τα παιδικά του χρόνια τα πέρασε στην Αθήνα και η πρώτη ομάδα που φόρεσε τη φανέλα της ήταν ο Ποσειδώνας Ηρακλείου Αττικής. Στον Ολυμπιακό μεγάλωσε ποδοσφαιρικά, καθώς βρίσκεται στις Ακαδημίες του από την ηλικία των 10 ετών, ενώ φέρεται να είχε περάσει μία σεζόν και από τα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ, αλλά δεν έμεινε εκεί.

Δεν χρειαζόταν να τον δεις πολλές φορές για να ξεχωρίσεις το ταλέντο του στη μεσαία γραμμή, αν και τα πρώτα του βήματα τα έκανε κάτω από την εστία. Ήταν τερματοφύλακας, αλλά έναν τραυματισμός στο μάτι του άλλαξε θέση. Όταν ήταν 7 ετών, είχε κάνει μία έξοδο σε ένα ματς και τον είχαν χτυπήσει με τη τάπα στο μάτι και υπήρχε περίπτωση να το έχανε.

Έκτοτε δεν σταμάτησε το ποδόσφαιρο, αλλά μπήκε μέσα... Όταν πρωτοπήγε στον Ολυμπιακό το 2016 αγωνιζόταν ως αριστερό μπακ - χαφ και από την Κ12 και μετά άρχισε να παίζει στον χώρο του κέντρου όταν αγωνιζόντουσαν 11 εναντίον 11. Τότε αγωνιζόταν στα άκρα, αλλά μετά άλλαξε θέση προς το κέντρο και τώρα έχει γίνει ένας box to box κεντρικός χαφ και έχει μεγάλη ευχέρεια στο σκοράρισμα, ενώ εκτελεί όλες τις στημένες φάσεις. Άλλωστε έχει ως πρότυπο τον Λούκα Μόντριτς. Και ο ίδιος άλλωστε όπως ο Κροάτης είναι ένας έξυπνος παίκτης που είναι πολύ σημαντικός για τον κορμό της ομάδας του.

Πρέπει να διορθώσει κάποια σημαντικά πράγματα. Ήδη ον χαρακτηρίζουν ως ακατέργαστο διαμάντι στα χέρια του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Πρέπει να δυναμώσει και να αποκτήσει περισσότερη υπομονή στο παιχνίδι του. Μόνο έτσι μπορεί να γίνει ο αρχηγός του μέλλοντος, κάτι το οποίο ευελπιστεί όλος ο κόσμος του Ολυμπιακού.