Το όνομα του Σοφιάν Άμραμπατ απασχολεί τις τελευταίες ώρες το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, καθώς ο διεθνής Μαροκινός άσος αποτελεί μια λύση πρώτης γραμμής για την ενίσχυση στα χαφ των Πειραιωτών.

Στα 27 του χρόνια έχει χρηματιστηριακή αξία στα 22 εκατ. ευρώ, αλλά το συμβόλαιό του με τη Φιορεντίνα ολοκληρώνεται το προσεχες καλοκαίρι. Κάτι που σημαίνει ότι το ιταλικό κλαμπ δεν έχει τη σούπερ ισχυρή διαπραγματευτική δύναμη, ειδικά μετά από την μέτρια σεζόν που είχε πραγματοποιήσει με τη φανέλα της Μαν. Γιουνάιτεντ στην Premier League που έπαιξε με τη μορφή δανεισμού πέρσι.

Μπορεί πιθανή έλευση του Άμραμπατ να σημαίνει, παράλληλα, αποχώρηση του Έσε, από τη στιγμή που έχουν κοινή θέση στο γήπεδο και κοινά χαρακτηριστικά στο παιχνίδι τους; Και πώς θα μπορούσε να έρθει στην Ελλάδα, σε αυτή την ηλικία, ένας παίκτης που το market value του είχε αγγίξει τα 30 εκατ. ευρώ και μέχρι στιγμής έχουν πληρωθεί για εκείνον, σε transfer fees, κοντά στα 40 εκατ. ευρώ;

Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Πάνο Κιαπεκάκη, που αναλύει αγωνες στο ιταλικό πρωτάθλημα και γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στη γειτονική χώρα, για να πάρουμε απαντήσεις.

"Πρωτοβουλίες και προσωπικότητα ο Άμραμπατ - Διαβατήριο ο Ολυμπιακός - Εντυπωσιακό αν έρθει στην Ελλάδα"

"Έχει συγγενική αλλά και αγωνιστική σχέση με τον Άμραμπατ της ΑΕΚ, καθώς έχουν κοινό στοιχείο γιατί τακτικά δεν είναι ο,τι πιο πιστό μπορείς να βρεις σε ποδοσφαιριστές. Θα ξεφύγει από τους κανόνες, αλλά αυτό σημαίνει ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλίες. Δείχνει προσωπικότητα. και λογικό είναι, καριέρα κάνει", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια πρόσθεσε για το πώς μπορεί να έρθει στην Ελλάδα:

"Ο Ολυμπιακός έχει αποκτήσει καλό διαβατήριο λόγω της κατάκτησης του Κόνφερενς, είναι αλλιώς η προοπτική και για τον παίκτη πια. Μου έκανε εντύπωση όταν το άκουσα αλλά νομίζω ότι έχει rbrand ο Ολυμπιακός, είναι ομάδα που κάνει δουλειές με μάνατζερ γιατί αγοράζει σε καλές τιμές και πουλάει σε καλές τιμές και πάντα θα υπάρχει μια καλή κουβέντα για έναν παίκτη. Είναι σε καλή ηλικία βέβαια ο Άμραμπατ και θα είναι εντυπωσιακό αν έρθει στην Ελλάδα, αλλά δεν μου κάνει πια εντύπωση τίποτα μετά την κατακτηση του Κόνφερενς".

"6άρι ο Άμραμπατ - Δεν ταιριάζει με Έσε στην ίδια 11άδα - Δανεικός με υποχρεωτική οψιόν;"

Πού θα μπορούσε να προσφέρει στον Ολυμπιακό;

"Για μένα, που δεν είμαι όμως προπονητής, ο Άμραμπατ είναι 6άρι. Σαφώς και έχει τη ποιοτική επάρκεια για να παίξει και στο 8, αλλά κυρίως είναι 6άρι. Παίκτης που θα φαει το γήπεδο, μπορεί το heatmap τού αγωνιστικου χώρου να το κάνει κόκκινο, να δώσει βοήθειες, αλλά είναι 6άρι".

Μπορεί να ταιριάξει με τον Έσε στην 11άδα;

"Όσο είδα τον Έσε, αν και στο σουλούπι έχουν διαφορές, είναι ίδιοι παίκτες. Σε εναν ακραίο συντελεστή δυσκολίας, ας πούμε παιχνίδι με όμιλο Τσάμπιονς Λιγκ με ομάδα τοπ επιπέδου  ως αντίπαλο, παίζουν και οι δύο. Αλλά γενικά δεν ξέρω αν μπορούν να παίξουν μαζί. Βέβαια ένας έξυπνος προπονητής μια χαρά και μπορεί να τα καταφέρει και να πάρει από όλους πράγματα".

Ρεαλιστικά πώς μπορεί να έρθει στον Ολυμπιακό;

"Ακόμα και να πουλήσει η Φιορεντίνα, δεν θα δωσουν άλλες ομάδες προσφορές για τον Άμραμπατ; Μου κάνει εντύπωση γιατί είναι στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του, οι προτάσεις θα έπρεπε να έρχονταν σωρηδόν. Αλλά δεν είναι παίκτης για Ελλάδα. Εκτός αν τον δανείσει με υποχρεωτικη οψιόν αγοράς; Ίσως να υπάρχει κάτι τετοιο ως σενάριο".