Είδηση από αυτές που δεν μας έχει συνηθίσει η ΑΕΚ, αλλά είναι στη λογική «δέστε τις ζώνες σας» της εποχής Μάριου Ηλιόπουλου έβγαλε η συνέντεξη Τύπου, πριν την πρώτη αναμέτρηση για τον β' προκριματικό γύρο του UEFA Conference League με την Ίντερ Ντ' Εσκάλδες. Αποκαλυπτικός ήταν στις δηλώσεις του ο Νίκλας Ελίασον, που εμφανίστηκε δίπλα στον Ματίας Αλμέιδα. Ο Σουηδός εξτρέμ της Ένωσης ενημέρωσε πως ανανεώνει το συμβόλαιό του με την ομάδα του «Δικέφαλου» αετού.

«Πρώτα απ’ όλα θέλω να πω ότι είμαι πολύ ευτυχισμένος στην ΑΕΚ. Από τότε που ήρθαμε εδώ, εγώ και η οικογένεια μου είμαστε ευγνώμονες. Φυσικά στο ποδόσφαιρο πάντα κυκλοφορούν πολλές φήμες. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι εγώ και το κλαμπ έχουμε μια εξαιρετική σχέση και έχουμε βρει μια πολύ καλή λύση για να συνεχίσουμε στο μέλλον μαζί. Είμαι πολύ ευτυχισμένος στην ΑΕΚ και συμφωνήσαμε για μια επέκταση του συμβολαίου μου για έναν ακόμα χρόνο», ήταν τα λόγια του 28χρονου Σουηδού.

Η προηγούμενη διάρκεια του συμβολαίου ήταν μέχρι το 2027 και με την επέκταση της συμφωνίας λοιπόν, ο Νίκλας Ελίασον θα φορά την φανέλα με τον «Δικέφαλο» αετό στο στήθος, μέχρι το 2028. Ανήμερα του αγώνα με την Ίντερ Εσκάλδες, η ΑΕΚ ανακοίνωσε νέο συμβόλαιο με αναπροασαρμογή, το οποίο όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η ομάδα δούλευε πριν καν ξεκινήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της στην Ολλανδία.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την υπογραφή νέου συμβολαίου συνεργασίας με τον Νίκλας Ελίασον έως το καλοκαίρι του 2028.

Ο Νίκλας Ελίασον ήρθε στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2022 και ήταν βασικό στέλεχος της ομάδας που έφτασε στην κατάκτηση του νταμπλ τη σεζόν 2022 – 23, ενώ πέρυσι ολοκλήρωσε μια ακόμα πιο εντυπωσιακή αγωνιστική περίοδο όσον αφορά στην προσωπική του απόδοση.

Συνολικά ο ακραίος άσος έχει φορέσει τη φανέλα της ομάδας μας σε 77 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, σκοράροντας 8 φορές και έχοντας βγάλει 21 ασίστ.

Φυσικά αυτή ήταν μία ενέργεια της Ένωσης προκειμένου να διαφυλάξει την επένδυσή της, καθότι οι σειρήνες ήταν αρκετές για τον παίκτη μέσα στο 2024. Ακούστηκε από τη Νόριτς στην Αγγλία μέχρι τη Γκρέμιο στη Βραζιλία. Τον περασμένο Ιούνιο, δε, η ΑΕΚ απέρριψε πρόταση 4 εκατ.Ευρώ για τον ποδοσφαιριστή από το Μεξικό. Αργότερα τον ίδιο μήνα σουηδικό Μέσο αποκάλυψε, ότι ή προσφορά αφορούσε τη μεξικανική Πούμας, η οποία φερόταν να έδινε 5,5 εκατ.Ευρώ. Η ΑΕΚ όμως σύμφωνα με τους συμπατριώτες του ποδοσφαιριστή είχε βάλει αρχική συζήτησης τα 9 εκατ.Ευρώ.

Η Ένωση απέκτησε τον Ελίασον το 2022 από τη Νιμς, έναντι 2 εκατ.Ευρώ. Ο Σουηδός άσος ήταν από τους κομβικότερους παίκτες στην κατάκτηση του νταμπλ της σεζόν 2022-2023, χρονιά κατά την οποία είχε 30 συμμετοχές με 9 ασίστ σε πρωτάθλημα και Κύπελλλο. Η αγωνιστική περίοδος που μας πέρασε ήταν η κομβικότερη για την καριέρα του παίκτη. Ο ποδοσφαιριστής έπαιξε 47 παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη, σκόραρε 8 γκολ, τα περισσότερα που έχει βάλει ποτέ στην ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία και μοίρασε 12 ασίστ. Ήταν στην ουσία ο πολυτιμότερος παίκτης της ΑΕΚ φέτος και χάρη στη σεζόν που έκανε ήρθε η κλήση για την Εθνική Σουηδίας.

Ο ίδιος από ευγνωμοσύνη στην ομάδα του «Δικέφαλου» αετού για αυτήν την επιτυχία έδινε πρώτο λόγο σε αυτήν. Αυτό δείχνουν τα λόγια του τον περασμένο Μάιο, όταν κλήθηκε να σχολιάσει το ενδιαφέρον που υπήρχε γύρω από το όνομά του. «Ναι το ξέρω ότι υπάρχουν σύλλογοι που ενδιαφέρονται για μένα, αλλά το αφήνω στον ατζέντη μου και στον σύλλογο. Όλοι οι παίκτες θέλουν να δοκιμάσουν τον εαυτό τους και να φτάσουν όσο το δυνατόν πιο μακριά, αλλά λαμβάνοντας υπόψη πόσο καλά είμαστε εδώ εγώ και η οικογένεια, πρέπει να είναι κάτι πολύ καλό για να πάρω μεταγραφή και να φύγω από την ΑΕΚ», είχε πει.

Ελίασον και ΑΕΚ λοιπόν κάθισαν στο τραπέζι και ήρθαν σε συμφωνία για επέκταση του συμβολαίου του ποδοσφαιριστή μέχρι το 2028, με αναπροσαρμογή των όρων και των αποδοχών του. Οι ετησίες αποδοχές του παίκτη, πριν την ανάνεωση, ήταν κάτι παραπάνω από 400.000 Ευρώ. Να υποθέσουμε, ότι με τις νέες συνθήκες οι απολαβές του θα διπλαστούν...