ΠΑΟΚ – Μπόρατς Μπάνια Λούκα: Ο Δικέφαλος του Βορρά αν και δυσκολεύτηκε πήρε τη νίκη με 3-2, με δύο γκολ του Κουλιεράκη και ένα του Εκόνγκ, απέναντι στην ομάδα από τη Βοσνία και μαζί προβάδισμα πρόκρισης στον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League. Οι παίκτες του Λουτσέκσου έδειξαν σίγουρα πως ακόμα δεν είναι έτοιμοι, έχοντας αρκετά ζητήματα στην άμυνα, αλλά και στον ρυθμό του παιχνιδιού τους, όμως και πάλι έκαναν το πρώτο «βήμα» και πλέον ετοιμάζονται για τη ρεβάνς την επόμενη Τετάρτη (31/7) ώστε να «τσεκάρουν» το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους πρωταθλητές δεν ήταν άλλος από τον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη, που βρήκε δύο φορές δίχτυα με κεφαλιά, αλλά ήταν και αυτός που έκανε πέναλτι το οποίο βλέπουμε δύσκολα σε αγώνα, ενώ ο Ντεσπόντοφ «έφτιαξε» τα δύο από τα τρία τέρματα της ομάδας του.

Το ματς:

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους πρωταθλητές να προσπαθούν να βρουν ρυθμό στο παιχνίδι τους, πιέζοντας ψηλά τους αντιπάλους τους, ενώ παράλληλα διατηρούσαν την κατοχή της μπάλας. Την ίδια στιγμή οι φιλοξενούμενοι έδιναν χώρο στους ποδοσφαιριστές του Λουτσέσκου, δείχνοντας στόχο να χτυπήσουν στην αντεπίθεση και στο ανοιχτό γήπεδο, αν τους δινόταν η ευκαιρία. Η πρώτη καλή στιγμή θα είναι για τους Βόσνιους στο 14’ θα βγουν στην αντεπίθεση και μετά από σέντρα που θα γίνει από τα αριστερά, ο Λούκιτς θα πάρει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα θα περάσει άουτ.

Ο Δικέφαλος του Βορρά θα «απαντήσει» και μάλιστα την πρώτη φορά που θα απειλήσει θα καταφέρει και θα βρει δίχτυα. Στο 17’ ο Ντεσπόντοφ θα εκτελέσει κόρνερ, με τον Κουλιεράκη να νικάει τους πάντες και με φοβερή κεφαλιά να κάνει το 1-0. Η χαρά για τους πρωταθλητές, όμως, θα κρατήσει για μόλις πέντε λεπτά μιας και στο 22’, ο Κουλιεράκης θα πέσει πάνω στον Κοτάρσκι, που κρατούσε την μπάλα, θα την πιάσει με τα χέρια και ο διαιτητής θα δώσει πέναλτι μετά τη χρήση και του VAR. Την εκτέλεση για τους φιλοξενούμενους θα αναλάβει ο Ερέρα που θα νικήσει τον Κοτάρσκι και θα σημειώσει με αυτόν τον τρόπο το 1-1.

Το άμεσο γκολ ισοφάρισης από πλευράς Μπόρατς είχε σαν αποτέλεσμα οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ να χάσουν την ορμή που είχαν, δείχνοντας να προσπαθούν ξανά να βρουν ρυθμό για να πιέσουν την αντίπαλη άμυνα, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Την ίδια στιγμή οι Βόσνιοι ανέβασαν τον ρυθμό τους και πήραν μέτρα στο γήπεδο όμως και αυτοί χωρίς να απειλούν τον Κοτάρσκι. Τελικά ο Δικέφαλος του Βορρά θα καταφέρει να πάρει και πάλι κεφάλι στο σκορ και μάλιστα πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο! Στο 39’ μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Τάισον θα βρει τον Σβαμπ, που θα βρει τον Οζντόεφ, που θα σουτάρει έξω από την περιοχή, αλλά τον Σισόβσκι να του λέει «όχι», όμως στη συνέχεια της φάσης ο Κουλιεράκης από κοντά θα κάνει το 2-1.

Μάλιστα τέσσερα λεπτά μετά ο ΠΑΟΚ έφτασε πολύ κοντά και τρίτο γκολ, όταν ο Τάισον θα βγάλει την αντεπίθεση και βρει τον Οζντόεφ, που θα μπει στην περιοχή όμως θα καθυστερήσει, με αποτέλεσμα το πλασέ του να κοντράρει και να περάσει κόρνερ. Αυτοί όμως που τελικά θα βρουν δίχτυα θα είναι οι Βόσνιοι όταν στο 45+3’ ο Τάισον θα κάνει το λάθος, ο Βούκοβιτς θα βγάλει την ομάδα του στην αντεπίθεση και θα γυρίσει την μπάλα, με τον Λούκιτς να μην την βρίσκει, αλλά τον Κουλάσιν να πλασάρει σωστά και να κάνει το 2-2.

Ο ΠΑΟΚ θα καταφέρει να πάρει εκ νέου προβάδισμα στην πρώτη φάση που θα δημιουργήσει στο δεύτερο μέρος και πάλι από στατική φάση. Στο 51’ ο Ντεσπόντοφ θα εκτελέσει και πάλι κόρνερ, με τον Σισόβσκι να κάνει λάθος υπολογισμό και στο δεύτερο δοκάρι τον Εκονγκ με κεφαλιά να κάνει το 3-2. Δύο λεπτά μετά ο Δικέφαλος του Βορρά θα έχει ακόμα μια καλή στιγμή, όμως το σουτ που θα κάνει ο Τάισον, θα μπλοκάρει σε δύο χρόνους ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων. Ο ρυθμός του αγώνα θα πέσει, λόγω και της περιόδου που βρίσκονται οι δύο ομάδες, με τον ΠΑΟΚ πάντως να έχει την μπάλα στα πόδια του και τους Βόσνιους να μην μπορούν να απειλήσουν.

Στο 77' ο Δικέφαλος του Βορρά θα χάσει τεράστια ευκαιρία να πετύχει και τέταρτο γκολ όταν ο Σαμάτα βρέθηκε μόνος του σε κενή εστία αλλά ο Μέγιερς πρόλαβε να βάλει το πόδι του και το πλασέ του κατέληξε στο δοκάρι και κόρνερ! Στο 85' ο Αφρικανός θα είναι και πάλι πρωταγωνιστής σε μια ακόμα ευκαιρία, όταν ο Τάισον θα κάνει τη σέντρα από τα δεξιά, όμως η κεφαλιά που θα πάρει μόνος του θα περάσει πολύ ψηλά. Στα τελευταία λεπτά η εικόνα του αγώνα δεν θα αλλάξει, με αποτέλεσμα το 3-2 να μείνει μέχρι το φινάλε και τον ΠΑΟΚ να είναι αυτός που πήρε προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στη Βοσνία την επόμενη εβδομάδα.

Σκόρερ: 17’, 39’ Κουλιεράκης, 51’ Εκονγκ – 22’ Ερέρα (πεν), 45+3’ Κουλάσιν

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ (68’ Καμαρά), Σβαμπ (85' Τσιγγάρας), Ντεσπόντοφ (68’ Ζίβκοβιτς), Μουργκ (60’ Κωνσταντέλιας), Τάισον, Τόμας (68’ Σαμάτα).

Μπόρατς Μπάνια Λούκα: Σίσοβσκι, Ερέρα, Καρολίνα, Μέγιερς, Κβρίζιτς (72’ Χρέλια), Σκόρουπ (86' Βράνιες), Γκράχοβατς, Σάβιτς, Βούκοβιτς (88' Τσάβιτς), Κουλάσιν, Λούκιτς (88' Χάσουκιτς)