Ένα εντυπωσιακό όνομα επιθετικού υπάρχει στο ρεπορτάζ τού Ολυμπιακού τα τελευταία 24ωρα, καθώς αν είναι υγιής και πιάσει τοπ φόρμα μπορεί άνετα όχι μόνο να κάνει τη διαφορά στην Ελλάδα, αλλά να αφήσει στον πάγκο τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί. Δηλαδή έναν επιθετικό που ανανέωσε με 2,3 εκατ. ευρώ καθαρές αποδοχές και περσι πιστώθηκε, συνολικά, 33 γκολ και 3 ασίστ σε 50 ματς.

Ποιος είναι αυτός ο επιθετικός; Ο Ουμάρ Σαντίκ, 27χρονος διεθνής επιθετικός από τη Νιγηρία, που είχε φτιάξει εξαιρετικό όνομα στην Ισπανία με τη φανέλα τής Αλμερίας (παλαιότερα είχε αγωνιστεί σε Παρτιζάν, Ρόμα, Μπολόνια, Τορίνο, Περούτζια, Τορίνο και Ρέιντζερς) και δεν είναι τυχαίο ότι το market value στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο είχε εκτοξευτεί στα 18 εκατ. ευρώ και η Ρεάλ Σοσιεδάδ είχε δώσει 20 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει πριν από δύο χρόνια.

Συνολικά έχουν δοθεί κοντά στα 35 εκατ. ευρώ μέχρι στιγμής στην καριέρα του ως transfer fees, αλλά η πληροφορία από την Ισπανία αναφέρει ότι πλην του Ολυμπιακού και οι Χιρόνα, Βαλένθια και Λας Πάλμας έχουν δείξει ενδιαφέρον για την περίπτωσή του.

"Ρήξη χιαστού στο πρώτο ματς - Καλό κορμί και τελειώματα - 8-9 εκατ. η πώληση"

Ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Λυκάκης, που αναλύει αγώνες τού ισπανικού ποδοσφαίρου και γνωρίζει πολύ καλά τι ισχύει στη La Liga, μίλησε στο sportdog και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ρεπορτάζ.

"Ξεκίνησε την καριέρα του, πρεμιέρα στη Ρεάλ Σοσιεδάδ, με ρήξη χιαστού στο πρώτο ματς και ουσιαστικά δεν επανήλθε ποτέ στο επίπεδο που ήταν όταν έπαιζε στην Αλμερία και εκτόξευσε την τιμή του. Στην Αλμερία ήταν πάρα πολύ καλός, με καλό κορμί και καλά τελειώματα. Αλλά στη Σοσιεδάδ δεν μπήκε ποτέ την ψυχολογία της ομάδας, είναι ατομιστής και στη Σοσιεδάδ στηρίζονται στο ομαδικό παιχνίδι", ανέφερε σχετικά ο καλός συνάδελφος.

Η Σοσιεδάδ τον είχε αγοράσει με 20 εκατ. ευρώ πριν από δύο χρόνια, ο παίκτης έχασε σχεδόν τη μισή αξία του στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο, πόσο θα μπορούσε να τον πουλήσει;

"Οι Βάσκοι δεν έχουν οικονομικό πρόβλημα, οπότε αν πουλήσουν θα το κάνουν στη σωστή τιμή. Ποια είναι αυτή η τιμή; Θεωρώ ότι θα επιδιώξουν να βγάλουν τα μισά λεφτά, έστω σπασμένα, να πάρουν συνολικά ένα 8άρι-9άρι εκατομμύρια. Αλλά θεωρώ ότι ούτε η Βαλένθια μπορεί να δώσει αυτά τα λεφτά, ούτε η Λας Πάλμας. Η Χιρόνα μόνο μπορεί, που ετοιμάζει μεγάλη πώληση".

"Κίνητρο ο Ολυμπιακός - Στον πάγκο ο Ελ Κααμπί - Θηριώδης και δύσκολος στο μαρκάρισμα"

Θα μπορούσε να του δώσει κίνητρο ο Ολυμπιακός;

"Η Χιρόνα έκανε φοβερή σεζόν πέρσι και πήγε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η Βαλένθια έχει κάποια προβλήματα αλλά είναι Βαλένθια, τεράστιο όνομα. Και ο Ολυμπιακός βέβαια έχει το δικό του όνομα, έχει Ισπανούς στην ομάδα, κατέκτησε και το Κόνφερενς Λιγκ, θα παίξει στο Γιουρόπα Λιγκ. Προφανώς θα πρέπει να του δώσουν ένα έξτρα κίνητρο, προφανώς οικονομικό με μεγαλύτερο συμβόλαιο. Βέβαια και η Χιρόνα θα μπορεί να δώσει πολλά καθώς ετοιμάζεται να πουλήσει τον Ντόβικ με 40 εκατ. ευρώ. Αλλά θεωρώ ότι θα πάρει καλύτερο του Σαντίκ για αντικαταστάτη"

Αν έρθει στον Ολυμπιακό τι να περιμένουμε;

"Περίπτωση δυνατού επιθετικού, δεν τον φέρνει για αλλαγή του Κααμπί αν έρθει. Είναι καλύτερος επιθετικός αν βρεθεί σε τοπ φόρμα, φαίνεται και από την αξία του που έφτασε το market value του".

Πώς θα μπορούσε να έρθει, ρεαλιστικά, στον Ολυμπιακό;

"Τον δανεισμό τον ακούω παραπάνω, γιατί είναι και λίγο 50-50 αν θα σου βγει ο παίκτης. Ιδανική περίπτωση να του βάλεις και μια οψιόν αν ξεπεράσει έναν αριθμό γκολ, συμμετοχών κ.π., για να είναι όλοι ικανοποιημένοι. Είναι παίκτης που αν βρει τη φόρμα του και θυμηθεί τον παλιό του εαυτό, στην Ελλάδα θα είναι εξαιρετικός και υπερπολίτιμος. Πολύ καλά τελειώματα, θηριώδης, δύσκολος στο μαρκάρισμα από τους αμυντικούς".