Μεθυστικές είναι οι τελευταίες ημέρες στον Παναθηναϊκό, δεδομένου ότι οι Πράσινοι ναι μεν είχαν μια καθυστέρηση στη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας αλλά είναι σαφές ότι μετά την έλευση του Ίνγκασον και, κυρίως, του Τετέ τα δεδομένα είναι διαφορετικά στο κλαμπ.

Δεν είναι μόνο ότι μιλάμε για δύο παίκτες που είναι λύσεις 11άδας, όπως και οι Μαξίμοβιτς, Μπάλντοκ και Ντραγκόφσκι που είχαν υπογράψει νωρίτερα, αλλά και το γεγονός ότι η ΠΑΕ έδωσε πάρα πολλά λεφτά για να πληρώσει τις ομάδες τους και να μείνουν ελεύθεροι - Συγκεκριμένα στον Τετέ, άλλωστε, ο Ευάγγελος Μίχος αποκάλυψε μέσω του sportdog, ότι οι μίνιμουμ αποδοχές του θα είναι στα 3,1 εκατ. ευρώ - Δηλαδή θα είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στη Σούπερ Λιγκ.

Κι εδώ σαφώς και πρέπει να πούμε ότι οι τιμές στο διεθνές ποδόσφαιρο έχουν αλλάξει, τα χρήματα που δίνονται είναι πολλαπλάσια από εκείνα που είχαμε συνηθίσει - Κάπως έτσι έχει φτάσει, άλλωστε, και ο Παναθηναϊκός να απορρίπτει 23 εκατ. ευρώ για την παραχώρηση του Φώτη Ιωαννίδη. 

Η περίπτωση του Τετέ, όμως, έχει μια ακόμα παράμετρο (πέρα από τα 5 εκατ. ευρώ που έδωσε η ΠΑΕ στη Γαλατασαράι και τα 3,1 εκατ. ευρώ στον ίδιο τον παίκτη), που δείχνει ότι ο Γιάννης Αλαφούζος έχει... βοηθό στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Ο Τετέ ήρθε στην Ευρώπη το 2019 για λογαριασμό της Σαχτάρ, που είχε πληρώσει 15 εκατ. ευρώ στη Γκρέμιο για να τον εντάξει στο δυναμικό της. Μάλιστα, ο Βραζιλιάνος έκανε πράγματα και θαύματα στην Ουκρανία, εκτόξευσε την τιμή του στα 28 εκατ. ευρώ, ενώ είχε θητεία και σε Γαλλία (Λιόν) και Αγγλία (Λέστερ), λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Αυτός, άλλωστε, ήταν και ο λόγος που το περασμένο καλοκαίρι η Σαχτάρ αναγκάστηκε να τον παραχωρήσει μόνο με 2,5 εκατ. ευρώ στη Γαλατασαράι - Και φέτος οι Τούρκοι, από τη στιγμή που είχαν πολλές λύσεις στα εξτρέμ, αποφάσισαν με τη σειρά τους να τον πουλήσουν στον Παναθηναϊκό και να βγάλουν επιπλέον 2,5 εκατ. ευρώ!  Τι δείχνει αυτή η υπόθεση, που έρχεται ως συνέχεια στις μεταγραφές των Μπακασέτα και Ακαϊντίν; Ότι οι Πράσινοι γνωρίζουν άριστα την τουρκική αγορά ποδοσφαίρου.

Για την ακρίβεια ενισχύει το σενάριο που θέλει τον Αλαφούζο να συμβουλεύεται και να εμπιστεύεται τον Ατζούν και πέρα από το τηλεοπτικό πεδίο, καθώς πρόσφατα σε συνέντευξή του ο Mr. ΣΚΑΪ είχε αποκαλύψει μεταξύ άλλων: "Ο Ατζούν µας βοήθησε πολύ και στη µεταγραφή του Μπακασέτα. Είναι ισχυρός παράγοντας στην Τουρκία, ξέρει τους πάντες". Ο Ατζούν, λοιπόν, είχε την πληροφορία για τον Τετέ και βοήθησε για να έρθει στην Ελλάδα, ενισχύοντας περισσότερο τα σενάρια που θέλουν οικονομικό κολοσσό από την Τουρκία να βρίσκεται κοντά στην είσοδό της στην ΠΑΕ.

Προσοχή: Δεν λέμε ότι ντε και σώνει αυτός οι οικονομικός κολοσσός έχει μπει ήδη ή θα μπει στην ΠΑΕ. Αλλά οι κινήσεις από την Τουρκία που κάνει ο Παναθηναϊκός είναι πολύ ψαγμένες και καθόλου τυχαίες. Για αυτό, άλλωστε, έχει βουίξει ο τόπος τελευταία ότι μετά από τον Μπακασέτα (Τράμπζονσπορ), τον Τετέ (Γαλατασαράι) και τον Ακαϊντίν (Φενέρ), οι Πράσινοι έχουν μια ψαγμένη λύση και από την Μπεσίκτας που έχουν βάλει στο σημάδι...