Μπορεί η περίπτωσή του να απασχολήσει για αρκετές ημέρες το ερυθρόλευκο ρεπορτάζ, αλλά τέλος καλό όλα καλά. Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τη Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024 την απόκτηση του Κρίστοφερ Βέλντε, από τη Λεχ Πόζναν, βγάζοντας από τα ταμεία του 3,6 εκατ.Ευρώ, αλλά το ποσό  ξεπερνά τα 5 εκατ.Ευρώ με τους όρους αγοράς που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ ελληνικής και πολωνικής ομάδας. Οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι οι διαπραγματεύσεις που έγιναν αφορούν συμβόλαιο 3ετούς ή 4ετούς διάρκειας, με τον παίκτη να αμείβεται με 1.000.000 ευρώ ετησίως.

O 24χρονος εξτρέμ έρχεται για να ενισχύσει μεσοεπιθετικά το σύνολο του Χοσέ Λουόις Μεντιλίμπαρ και η περίπτωσή του έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Γεννήθηκε το 1999 στο Χάουγκεσούντ της Νορβηγίας, η μητέρα του όμως είναι από την Αργεντινή. Μάλιστα πέρασε μεγάλη περίοδο της παιδικής του ηλικίας στο Μπουένος Άιρες, αλλά στη Φλόριντα των ΗΠΑ. Οπότε πριν επιστρέψει στη γενέτειρά του και ενταχθεί στις Υποδομές της τοπικής ομάδας, πρόλαβε να λάβει τα απαραίτητα λάτιν και βορειοαμερικάνικα ποδοσφαιρικά ερεθίσματα. Το 2017 ανέβηκε πρώτη φορά στην πρώτη ομάδα, δύο χρόνια αργότερα δόθηκε δανεικός στη Νεστ Σότρα και τον Ιανουάριο του 2022 πωλήθηκε έναντι 1,10 εκατ.Ευρώ στη Λεχ Πόζναν.

Από τότε πραγματοποίησε 97 εμφανίσεις με την πολωνική ομάδα σκοράροντας 29 γκολ και 13 ασίστ. Η κύρια θέση του είναι αριστερό εξτρέμ, θα τον δούμε όμως να αγωνίζεται και στη δεξιά πτέρυγα, αλλά και ως σέντερ φορ. Οι εμφανίσεις του στη Λεχ Πόζναν συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον συλλόγων από Ισπανία, Τουρκία (Φενέρ, Μπεσίκτας, Τράμπζονσπορ), Γαλλία και Ελλάδα.

Πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση εξτρέμ. Στην Πολωνία διακρίθηκε για τις εντυπωσιακές ντρίμπλες και τις ατομικές του ενέργειες, με τις οποίες η Λεχ Πόζναν «καθάρισε» πολλά παιχνίδια. Άλλωστε πέρσι αναδεχίτηκε πολυτιμότερος στην Ekstraklasa. Το λατινοαμερικάνικο ταπεραμέντο είναι έμφυτο στο παιχνίδι του. Γι'αυτό, αν και Νορβηγός ξεχωρίζει. Στη χώρα που αγωνιζόταν προηγουμένως τον χαρακτήριζαν μάγο.

Ως παίκτης έχει παραδεχθεί, ότι του αρέσει το στυλ του Νεϊμάρ, πολλές ενέργειες του οποίου έχει ξεκλέψει και ενσωματώσει στο δικό του παιχνίδι. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που τον πιστεύει ο Μεντιλίμπαρ, ο οποίος θα του δώσει και την ευκαιρία να το αποδείξει στον Ολυμπιακό, όπου οι απαιτήσει πολύ υψηλότερες από τη Λεχ Πόζναν.