Παίκτης του Ολυμπιακού, και επίσημα από το πρωί της Τρίτης, είναι o Ρόμαν Γιάρεμπτσουκ καθώς ο διεθνής Ουκρανός επιθετικός ανακοινώθηκε από τους Πειραιώτες και τέθηκε στη διάθεση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Σε άριστη ηλικία, καθώς είναι 28 ετών, με θητεία σε Ντιναμό Κιέβου, Γάνδη, Μπενφίκα, Μπριζ και Βαλένθια, ο Γιάρεμπτσουκ έχει χρηματιστηριακή αξία στα 3,5 εκατ. ευρώ (αν και παλαιότερα είχε φτάσει μέχρι τα 17,5 εκατ.), ενώ μέχρι στιγμής στην καριέρα του έχουν πληρωθεί 38 εκατ. ευρώ σε transfer fees - Ο Ολυμπιακός έδωσε 2 εκατ. ευρώ στη Μπριζ για να τον αποκτήσει.

Την προηγούμενη σεζόν είχε αγωνιστεί με επιτυχία στη Βαλένθια, καθώς σε 34 εμφανίσεις με τις Νυχτερίδες είχε 8 γκολ (σε μια περίοδο που, γενικά, δεν ήταν πολύ καλή για τη Βαλένθια), και το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Λυκάκη που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στην Ισπανία, προκειμένου να εμπλουτίσει το ρεπορτάζ με χρήσιμες πληροφορίες.

"Θα μοιραστεί τον χρόνο με Κααμπί ο Γιάρεμπτσουκ - Δεν ήρθε για πάγκο - 12+ γκολ στην Ελλάδα"

"Κλασσικός επιθετικός είναι, θεωρώ ότι θα μοιραστεί τον χρόνο με τον Ελ Κααμπί. Δεν θα παίξει τον ρόλο που θα έπαιζε ο Μπρεθγουέιτ αν ερχόταν. Άρα αλλάζει το πλάνο γιατί είναι κλασσικός φουνταριστός, δεν είναι παίκτης για πιο πίσω και πλάγια. Είναι παίκτης περιοχής, φορ με πολύ καλή καριέρα", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Ήταν δανεικός στη Βαλένθια πέρσι, είναι ψηλός και πολύ δυνατός στο εναέριο παιχνίδι. Έπαιξε και 4-4-2 με δύο επιθετικούς η Βαλένθια πέρσι, αλλά δεν τους βγηκε. Άλλωστε δεν νομίζω να το έχει στο μυαλό του Μεντιλίμπαρ να παιξει με δύο φορ".

Είπες ότι είναι παίκτης που θα μοιραστεί τον χρόνο με τον Κααμπί;

"Ο Γιάρεμπτσουκ δεν θα έρθει για να μείνει στον πάγκο, θα μοιράζεται τον χρόνο με τον Κααμπί. Ο Ολυμπιακός βρίσκει δύο πάρα πολύ δυνατές λύσεις για την επίθεση. Ο Ουκρανός θέλει σέντερ, καλά εξτρέμ. Είναι ποιοτικός παίκτης αλλά δεν θα ξεσηκώσει κιόλας την εξέδρα".

Θεωρείς ότι μπορεί να πετύχει περισσότερα από 12 γκολ στην Ελλάδα;

"Ναι, φυσικά. Αν τον βοηθήσει η ομάδα μπορεί να πετύχει περισσότερα γκολ"