Σε μια εποχή όπως είναι η θερινή μεταγραφική περίοδος, σαφώς και είναι πολλά τα σενάρια που υπάρχουν στα ρεπορτάζ των ομάδων για το θέμα τής ενίσχυσής τους - Άσχετα αν από τα 15-20-25 ονόματα που θα γραφτούν, τελικά το 1/3 - 1/4 θα υπογράψουν συμβόλαιο.

Παρόλα αυτά η πληροφορία που μάθαμε από την πιάτσα για την Ένωση και τον παίκτη που ψάχνει για να στελεχώσει την επίθεσή της, δείχνει ότι ο Μάριος Ηλιόπουλος έχει βάλει ψηλά τον πήχη για να φέρει έναν ποδοσφαιριστή αξίας. Που μπορεί εύκολα να κάνει τη διαφορά στην Ελλάδα να βρει κίνητρο για να παίξει στη χώρα μας.

Πρόκειται για τον Κελέτσι Ιχεανάτσο, 27χρονο διεθνή Νιγηριανό επιθετικό που έπαιξε μπάλα στις ακαδημίες τής Μάντσεστερ Σίτι, στην πρώτη ομάδα της, αλλά και στη Λέστερ. Συνολικά έχουν πληρωθεί περίπου 30 εκατ. ευρώ σε transfer fees μέχρι στιγμής στην καριέρα του, τώρα έχει χρηματιστηριακή αξία στα 12 εκατ. ευρώ αλλά στο παρελθόν είχε φτάσει μέχρι τα 20 εκατ. ευρώ το market value.

Ο ατζέντης του ήδη από τις αρχές του καλοκαιριού είχε αφήσει ανοιχτό στην ελληνική πιάτσα το ενδεχόμενο να έρθει στη Super League, κι αυτός ήταν ο λόγος που και ο ΠΑΟΚ είχε ψαχτεί με την περίπτωσή του. Οι Θεσσαλονικείς, όμως, έχουν κλείσει την ενίσχυση στη γραμμή κρούσης τους με τους Τισουντάλι και Τσάλοφ.

Η πληροφορία αναφέρει ότι η ΑΕΚ είναι εκείνη που μιλάει τώρα με την πλευρά του παίκτη, που είναι μεν χωρίς ομάδα καθώς πριν από λίγο καιρό είχε μείνει ελεύθερος από τη Λέστερ, αλλά σε τέτοιο επίπεδο έτσι κι αλλιώς οι επαφές δεν είναι εύκολες - Αυτό που ακούγεται είναι ότι ο Ιχεανάτσο πέρα από το πολύ υψηλό συμβόλαιο που ζητάει από την ΑΕΚ, θέλει και ένα πολύ υψηλό πριμ υπογραφής.

Εμείς απλώς να θυμίσουμε ότι το περασμένο καλοκαίρι, του 2023, και η Νότιγχαμ Φόρεστ είχε ψάξει την περίπτωσή του, άσχετα αν τελικά δεν είχε αποχωρήσει από τη Λέστερ. Στην καριέρα του στην Αγγλία έχει πετύχει 87 γκολ και έχει μοιράσει 45 ασίστ (συνολικά, δηλαδή, το όνομά του έχει συνδεθεί στο Νησί με 130+ γκολ!), καθώς παίζει κυρίως ως φουνταριστός αλλά στην καριέρα του έχει αγωνιστεί και ως δεύτερος επιθετικός αλλά και στα πλάγια.

Η Ένωση είναι σε επαφές μαζί του, όπως και μια σειρά από άλλες ομάδες που ενδιαφέρονται για την περίπτωσή του από τη στιγμή που είναι ελεύθερος, αλλά γράφουμε μια ακόμα φορά ότι η περίπτωσή του δεν είναι εύκολη. Ο Μάριος Ηλιόπουλος, όμως, μέχρι στιγμής έχει δείξει ότι έχει τον τρόπο για να πείσει ποδοσφαιριστές επιπέδου...