Ξέρετε ποιος παίκτης προτάθηκε αρχικά στον Ολυμπιακό και τη Νότιγχαμ Φόρεστ, που δεν έδειξαν αντανακλαστικά και ενδιαφέρον, και στη συνέχεια προτάθηκε στον ΠΑΟΚ ως μια από τις προοπτικές για τη συνέχεια της καριέρας του;

Ο Σόλα Σορετίρε, 20χρονος διεθνής Άγγλος (με όλα τα κλιμάκια από την U15 μέχρι και την U19!) μεσοεπιθετικός που προέρχεται από τμήματα υποδομής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχει περάσει από την Μπόλτον αλλά και από το ρόστερ της πρώτης ομάδας της Γιουνάιτεντ!

Στις αρχές ιουλίου έμεινε ελεύθερος για να συνεχίσει την καριέρα του σε όποια ομάδα θέλει, με market value στα 4 εκατ. ευρώ, και πριν καταλήξει στον ΠΑΟΚ είχε προταθεί σε μια σειρά από ομάδες: Μεταξύ των οποίων η Φόρεστ και ο Ολυμπιακός! Που ασχολήθηκαν με την περίπτωσή του, αλλά δεν έδειξαν κάποια ιδιαίτερη ζέση για να τον αποκτήσουν.

Γιατί στον Ολυμπιακό; Γιατί έχει αποδείξει ότι παίρνει διεθνείς Άγγλους παίκτες με potential, όπως είναι για παράδειγμα ο Νέλσον Άμπι που ήρθε τον περασμένο Γενάρη και με τη σωστή διαχείριση θα επιστρέψει το καλοκαίρι του 2025 ή το καλοκαιρι του 2026 στην Αγγλία με μεγάλη μεταγραφή.

Το γιατί προτάθηκε και στη Νότιγχαμ Φόρεστ αρχικά, όπως και σε άλλες αγγλικές ομάδες, δεν χρειάζεται εξήγηση. Το γιατί δεν ασχολήθηκε η Νότιγχαμ χρειάζεται εξήγηση: Πρόσφατα απέκτησε έναν δαιμόνιο μεσοεπιθετικό από την Σαντ Πάουλι, τον Έρικ ντα Σίλβα Μορέιρα, Γερμανοπορτογάλο 18χρονο άσο για τον οποίο έδωσε 1,5 εκατ. ευρώ προκειμένου να αποσπάσει την υπογραφή του.

Μάλιστα, υπάρχει σενάριο που θέλει προς το τέλος Αυγούστου, που η Φόρεστ θα έχει σχηματίσει το ρόστερ της και θα φανεί αν υπάρχει χώρος για ένα 18χρονο παιδί, που θέλει τον Μορέιρα να έρχεται στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Ο Μαρινάκης, λοιπόν, αν και βρέθηκε δύο φορές στον δρόμο του η περίπτωση του Σορετίρε δεν συγκινήθηκε, άσχετα να το έχει μετανιώσει τώρα ή όχι, με αποτέλεσμα να υπογράψει στον Δικέφαλο 20χρονος διεθνής Άγγλος μεσοεπιθετικός με εξαιρετικό potential...