Πάβελ Κόβαλ: Δηλώσεις για τη μεταγραφή του Φιόντορ Τσάλοφ στον ΠΑΟΚ έκανε ο προπονητής ΤΣΣΚΑ Μόσχας, λίγο μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης του ποδοσφαιριστή από τη ρωσική ομάδα, με τον ίδιο να τονίζει πως αυτή η μεταγραφή του μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για την καριέρα του, ενώ υπεραμύνθηκε τις επιλογές του παίκτη λέγοντας πως έχει μεγάλο κίνητρο και αυτό ειναι η παρουσία του ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Champions League.

«Μόνο ο ίδιος ο Tσαλόφ ξέρει αν είναι το σωστό βήμα για αυτόν να μετακομίσει στον ΠΑΟΚ. Νομίζω ότι αυτή η μεταγραφή μπορεί να θεωρηθεί ως εφαλτήριο για την Ευρώπη. Το κύριο κίνητρο του «Φέντια» (σ.σ παρατσούκλι που είχε στην ΤΣΣΚΑ Μοσχας ο Τσαλόφ) τώρα είναι το Champions League. Νομίζω ότι ο Τσαλόφ θέλει να δείξει τον εαυτό του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και πάλι», είπε αρχικά ο Κόβαλ.

Στην συνέχεια πρόσθεσε, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πού να πάει μετά τον ΠΑΟΚ; Στην Ισπανία ή στη Γαλλία. Μου φαίνεται ότι θα του ταίριαζαν αυτά τα πρωταθλήματα. Υπάρχει περισσότερο τεχνικό ποδόσφαιρο εκεί παρά ποδόσφαιρο κατοχής της μπάλας. Ο «Φέντια» προτιμά να παίζει με την μπάλα, να την έχει στα πόδια του και να εκτελεί η να δημιουργεί. Ο Θεός να τον βοηθήσει και να πετύχει στν ΠΑΟΚ. Αφήστε τον να παίξει! Έχει ήδη εμπειρία από τις εμφανίσεις στην Ευρώπη», είπε ο Πάβελ Κόβαλ.