Σε νικηφόρα τροχιά διατηρήθηκε ο Ολυμπιακός στα φιλικά του παιχνίδια, καθώς την Παρασκευή (2/8) κέρδισε με 4-0 την Τερνάνα επί ιταλικού εδάφους.

Σε έναν πολύ κακό αγωνιστικό χώρο και υπό έντονη ζέστη οι παίκτες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ήταν αρκετά νωθροί στο πρώτο 45λεπτο, ωστόσο στο β’ ημίχρονο έπιασαν εξαιρετική απόδοση και έφτασαν στην επιβλητική επικράτηση, ενάντια βέβαια σε έναν όχι ιδιαίτερα δυνατό αντίπαλο (η Τερνάνα αγωνίζεται στην 3η κατηγορία του ιταλικού πρωταθλήματος).

Ρόμαν Γιάρεμτσουκ και Κρίστοφερ Βέλντε έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση με τους Πειραιώτες, με τον δεύτερο να χρειάζεται μόλις 7 λεπτά για να πετύχει γκολ, ενώ το δρόμο προς τα δίχτυα βρήκαν επίσης ο Μαρτίνς και οι πρωταθλητές Ευρώπης με την Κ19, Κουτσίδης και Παπακανέλλος (είχε και δοκάρι ο 18χρονος άσος).

Ο Βάσκος προπονητής έκανε ελάχιστες αλλαγές, καθώς ακολουθεί το σαφώς πιο σημαντικό τεστ του Σαββάτου (3/8) με τη Ρόμα, αλλά θα πρέπει να έμεινε πολύ ικανοποιημένος από την εικόνα του Ολυμπιακού στο β’ ημίχρονο, ενώ είχε ενδιαφέρον η χρησιμοποίηση του Ρέτσου σε θέση αμυντικού χαφ δίπλα στον Μουζακίτη.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του αγώνα, οι γηπεδούχοι απείλησαν μόλις στο 2ο λεπτό, καθώς ο Σισερέλι έκανε μια επικίνδυνη σέντρα από αριστερά και ο Αναγνωστόπουλος έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ.

Στον άσχημο αγωνιστικό χώρο οι παίκτες του Μεντιλίμπαρ προσπάθησαν σταδιακά να βρουν τα πατήματά τους, με τον Μασούρα στο 21’ να χάνει σημαντική ευκαιρία, πιάνοντας το διαγώνιο σουτ από θέση μέσα αριστερά και η μπάλα έφυγε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Δευτερόλεπτα αργότερα, ύστερα από λάθος της ιταλικής άμυνας, ξανά ο Μασούρας βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, για να σουτάρει και πάλι άστοχα, χωρίς να καταγραφεί τίποτα άλλο σημαντικό έως τη λήξη του α’ ημιχρόνου.

To δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μοναδική αλλαγή τον Μπότη κάτω από τα δοκάρια στη θέση του Αναγνωστόπουλου και με τον Κοστίνια στο 47’ να επιχειρεί ένα μακρινό σουτ, για να φύγει άουτ η μπάλα.

O Πορτογάλος δεξιός μπακ είχε ένα καλύτερο σουτ στο 50’, με παίκτη της Τερνάνα να βάζει σωτήρια την κόντρα και προέκυψε κόρνερ για τους «ερυθρόλευκους», ενώ στο 54’ παραλίγο ο Γιάρεμετσουκ να χριστεί σκόρερ στο ανεπίσημο ντεμπούτο του, καθώς σούταρε από κοντά μετά από λάθος των γηπεδούχων, για να αποτρέψει το 0-1 ο Φράνκι.

Ο γκολκίπερ της Τερνάνα έδειξε τα αντανακλαστικά του και στο αμέσως επόμενο λεπτό σε κεφαλιά του Κοστίνια, αλλά στο 58’ δεν μπόρεσε να αντιδράσει στο συρτό σουτ του Ζέλσον Μαρτίνς από δεξιά της περιοχής.

Δύο λεπτά αργότερα έγινε και το 0-2 με την κεφαλιά του Κουτσίδη ύστερα από κόρνερ που εκτέλεσε από αριστερά ο Μασούρας, ενώ στο 63’ ο Παπακανέλλος σημάδεψε με σουτ εντός περιοχής το δεξί δοκάρι και χάθηκε η ευκαιρία για ένα τρίτο γκολ.

Στο 69’ ήταν η σειρά του Κρίστοφερ Βέλντε να καταγράψει την πρώτη του συμμετοχή με τους κατόχους του Europa Conference League, αντικαθιστώντας τον Γιάρεμτσουκ, και στο 76’ βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα με ωραίο διαγώνιο σουτ από θέση μέσα δεξιά.

Είχε προηγηθεί δευτερόλεπτα νωρίτερα χαμένο τετ α τετ του Παπακανέλλου, που δεν μπόρεσε να νικήσει τον Φράνκι, αλλά τα κατάφερε ο νεοαποκτηθείς Νορβηγός κι ενώ ο Ολυμπιακός είχε… κολλημένο το πόδι στο γκάζι.

Στο 82’ έγινε και το 0-4, με τον Παπακανέλλο να ακολουθεί τη φάση ύστερα από κοντινό σουτ του Μασούρα και αρχική απόκρουση του Φράνκι, για να μπει με την μπάλα στα δίχτυα ο νεαρός μεσοεπιθετικός.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τον Κουτσίδη να αποχωρεί τραυματίας στο 89’ και τη θέση του πήρε ο Μπιανκόν, με το 4-0 να είναι το τελικό αποτέλεσμα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Αναγνωστόπουλος (46’ Mπότης), Κοστίνια, Αποστολόπουλος, Άμπι, Κουτσίδης (89’ Μπιανκόν), Ρέτσος, Μουζακίτης, Μασούρας, Μαρτίνς, Παπακανέλλος, Γιάρεμτσουκ (69’ Βέλντε).