Σοκ προκάλεσαν στην ΑΕΚτα αποτελέσματα της μαγνητικής τομογραφίας, στις οποίες υποβλήθηκε το Σάββατο ο Γενς Γιόνσον. Ο Δανός τραυματίστηκε στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου της αναμέτρησης με την Ίντερ Ντ'Εσκάλδες, στην Ανδόρρα, όταν δέχτηκε ένα σκληρό μαρκάρισμα από αντίπαλο και έγινε αναγκαστική αλλαγή.

Η ομάδα επέστρεψε την Παρασκευή στην Ελλάδα και ο 31χρονος μέσος υποβλήθηκε το Σάββατο σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος. Ο παίκτης υπέστη μερική ρήξη τένοντα του αριστερού δικεφάλου, κάτι που σημαίνει, ότι θα χάσει όχι μόνο τα παιχνίδια με τη Νόα για τον τρίτο προκριματικό γύρο του UEFA Conference League, αλλά και τις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος της Super League, η οποία κάνει πρεμιέρα στις 18 Αυγούστου.

O ποδοσφαιριστής ήταν από τους καλύτερους παίκτες της Ένωσης στα ματς του δεύτερου προκριματικού γύρου της διοργάνωσης. Στη ρεβάνς παραλίγο να βρει δίχτυα στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, σε φάση που έφτιαξε ο Φερνάντες. Ωστόσο λίγο αργότερα η μοίρα έπαιξε άσχημο παιχνίδι, αφού το χτύπημα που δέχτηκε τον έθεσε νοκ άουτ.

Τα νέα στην Αθήνα ήταν άσχημα, μετά τις εξετάσεις που πέρασε το Σάββατο. Το διάστημα απουσίας του Γιόνσον υπολογίζεται στους δύο μήνες, οπότε ο Ματίας Αλμέιδα πρέπει να βρει λύσεις για τη θωράκιση της μεσαίας γραμμής, αφού ο παίκτης αποτελεί βασική επιλογή. Φυσικά στη θέση μπορεί να αγωνιστεί ο Λιούμπισιτς, ο Γαλανόπουλος, όπως και ο Πινέδα.