Πρόσωπο των ημερών είναι το τελευταίο διάστημα ο Ζότα Σίλβα στα ελληνικά ρεπορτάζ, καθώς είχε συνδεθεί το όνομά του με τον Παναθηναϊκό - Αν και όλοι στο Τριφύλλι γνώριζαν πόσο δύσκολη είναι η περίπτωσή του.

Παρόλα αυτά μπήκαν στη μάχη για την απόκτησή του και, μάλιστα, έβαλε πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη για να προσφέρει 7 εκατ. ευρώ στη Γκιμαράες σύμφωνα με την πορτογαλική πιάτσα. Αλλά, τελικά, ο 24χρονος διεθνής Πορτογάλος εξτρέμ κατέληξε στη Νότιγχαμ Φόρεστ - Μάλιστα, ο αστικός μύθος αναφέρει ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης έστειλε ιδιωτικό αεροσκάφος στην Πορτογαλία για να φέρει τον Ζότα στην Αγγλία.

Αυτό που μάθαμε είναι ότι στο πλαίσιο των επαφών που είχε ο Παναθηναϊκός για την απόκτησή του Σίλβα, ο ατζέντης τού παίκτη πρότεινε στους Πράσινους και τον Γουίλιαμ Ρότσα (της ΤΣΣΚΑ Μόσχας), 28χρονο διεθνή Σέρβο στόπερ που είναι πελάτης του! Βέβαια ο Αλαφούζος του έκοψε τον αέρα, καθώς αυτόν που ήθελε να πάρει στο Τριφύλλι ήταν τον Πορτογάλο εξτρέμ.

Ξέρετε σε ποιον άλλον είχε προτείνει τον Ρότσα ο μάνατζέρ του; Στον Ολυμπιακό, που έψαχνε για στόπερ μετά την αποχώρηση του Νταβίντ Κάρμο από το Λιμάνι. Κάπως έτσι άνοιξε, δηλαδή, ο δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στο περιβάλλον τού Μαρινάκη με τον μάνατζερ του Ζότα και, όταν ο Νούνο Εσπίριτο τον ζήτησε από τη διοίκηση της Νότιγχαμ Φόρεστ (στην Πορτογαλία αναφέρουν ότι ο Νούνο είχε κάνει προεργασία με τον συμπατριώτη του, το λεγόμενο ψηστήρι, για να πάει στη Φόρεστ), η δουλειά ήταν εύκολο να τελειώσει.

Καραμπόλα με Παλάσιος, Νότιγχαμ και Άρη!

Ένα τρομερό γαϊτανάκι έχει αναπτυχθεί τα τελευταία 24ωρα ανάμεσα σε ομάδα της Αργεντινής, δύο ελληνικές και μια αγγλική. Με τις δύο από αυτές, βέβαια, να γνωρίζονται πολύ καλά και να έχουν ισχυρούς δεσμούς που τις ενώνουν. Πολύ ισχυρούς.

Δεν υπάρχει λόγος για να συνεχίσουμε με γρίφους, για αυτό τα γράφουμε αναλυτικά: Πριν από λίγες ημέρες ο Σεμπαστιάν Παλάσιος υπέγραψε συμβόλαιο με την Ταγιέρες, αργεντίνικη ομάδα με ιστορία, καθώς δεν ευδοκίμησε η παραμονή του στον Παναθηναϊκό. Για ποιον λόγο τον απέκτησε η Ταγιέρες; Γιατί βοά ο τόπος ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην παραχώρηση του βασικού αριστερού εξτρέμ Ραμόν Σόσα, διεθνή με την Ουρουγουάη, σε ομάδα της Αγγλίας.

Ποια ομάδα είναι αυτή; Η Νότιγχαμ Φόρεστ! Ο Νούνο Εσπίριτο έχει ζητήσει από τη διοίκηση του Βαγγέλη Μαρινάκη έναν παίκτη για να βάλει πίεση στους Άντονι Ελανγκά και Κάλουμ Χάντσον Οντόι στα εξτρέμ και στο Νησί έχουν ξεχωρίσει την περίπτωση του Σόσα. Που είναι 24 ετών, με market value στα 13 εκατ. ευρώ, και την ομάδα του να ετοιμάζεται να τον παραχωρήσει με ποσό κοντά στα 10 εκατ. ευρώ.

Ξέρετε ποια άλλη ελληνική ομάδα βρίσκεται σε επαφές με τη Ταγιέρες, για να αποκτήσει τον αναπληρωματικό εξτρέμ του Σόσα; Ο Άρης, που έχει βάλει στο μάτι τον Αλεχάντρο Μαρτίνεζ! Δηλαδή οι Αργεντινοί πήραν τον Παλάσιος για να ενισχυθούν στα άκρα τής επίθεσης και ετοιμάζονται να πουλήσουν στον Μαρινάκη τον παίκτη που θα αντικαταστήσει ο Παλάσιος. Αλλά και να δώσουν δανεικό έναν ακόμα εξτρέμ τους, στον Άρη.

Στο Νησί, πάντως, έχουν μάθει καλά από το πέρασμα του Σκάρπα από την ομάδα, καθώς είναι λίγο δύσκολο να έρθει ένας ποδοσφαιριστής από τη Λατινική Αμερική και να παίξει απευθείας στην Premier League. Για αυτό δεν αποκλείουν να δοθεί για ένα διάστημα δανεικός ο Σόσα, ώστε να ενταχθεί με τον καλύτερο τρόπο στο ευρωπαϊκό στιλ ποδοσφαίρου. Προφανώς σε μια τέτοια περίπτωση ο Ολυμπιακός είναι πρώτος υποψήφιος για να τον υποδεχτεί.

Αλλά ακόμα κι πάει με τη μία στη Φόρεστ ο 24χρονος άσος, τότε μοιραία δεν θα βρεθεί χώρος για τον 18χρονο Ρικέλμε Φελίπε, της Παλμέιρας, που η Νότιγχαμ θα κάνει δικό της με 4 εκατ. ευρώ. Εξτρέμ-δαίμονας, με τεράστιο potential. Αν αποκτηθούν και οι δύο από τη Φόρεστ, ο ένας από τους δύο (ο Ρικέλμε Φελίπε το πιθανότερο!) θα έρθει τσάμπα στον Ολυμπιακό...