Ο Φίλιπ Μαξ μπορεί να έρχεται σήμερα στον Παναθηναϊκό αλλά η μεταγραφή του ουσιαστικά είχε κλείσει από το βράδυ της Πέμπτης! Δεν γνωρίζαμε το όνομα του εκλεκτού αλλά την Παρασκευή αποκαλύψαμε στις "Μιχείες", σε Sportdog και Elladasports 94,3, πως οι "πράσινοι" ... "έχουν καταλήξει- συμφωνήσει τόσο με αριστερό μπακ, όσο και με σέντερ φορ και οι μεταγραφές τους θα ολοκληρωθούν τις επόμενες ώρες ημέρες". Η αρχή ,λοιπόν, γίνεται με τον Μαξ και περιμένουμε αμέσως μετά τον φορ ("αντι-Σπόραρ").

Ο Μαξ ασφαλώς και δεν είναι τυχαίος παίκτης, ούτε σε ... απαγορευτική ηλικία (τον Σεπτέμβριο θα κλείσει τα 31του χρόνια). Και είναι μια επιλογή που δείχνει πως μπορεί το τριφύλλι να καθυστέρησε αλλά στο τέλος καταλήγει σε παίκτες από το πάνω ράφι, που θεωρητικά για το ελληνικό πρωτάθλημα θεωρούνται πως θα αναβαθμίσουν το ρόστερ του.

Γερμανός, πρώην διεθνής, πολύ καλός αθλητής, χωρίς τραυματισμούς στην καριέρα του, φιλόδοξος αφού δεν ήθελε να καθίσει πάνω στο παχυλό συμβόλαιο του και να μην είναι βασικός ή στο βασικό ροτέισον της Άιντραχτ για αυτό ζήτησε να φύγει. Πριν από μερικά χρόνια η Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ ήθελε να δώσει 40.000.000 ευρώ για να τον αγοράσει από την Άουγκσμπουργκ ενώ το 2018 η μετοχή του είχε κάνει limit up στα 20.000.000 ευρώ!! 

Η πρώτη ελληνική ομάδα πάντως  που είχε ασχοληθεί σοβαρά μαζί του, πριν από 9 χρόνια ήταν η ΑΕΚ, όταν ακόμη έπαιζε στην Καρλσρούη. Τότε αποτέλεσε προϊόν σκάουτινγκ της Ένωσης. Και μετά όταν για ένα διάστημα δεν αγωνιζόταν στην Άουγκσμπουργκ, οι κιτρινόμαυροι είχαν κάνει και πρόταση απόκτησής του, χωρίς αποτέλεσμα...

Ο Μαξ στην Αιντραχτ πήρε μεταγραφή το καλοκαίρι του 2023, με transfer fee 2.000.000 από την Αιντχόφεν (είχε δώσει 10 εκατ. για να τον αγοράσει το 2020). Η αλήθεια είναι πως στην Φρανκφούρτη δεν... πατούσε καλά, δεν της βγήκε η μεταγραφή. Για αυτό και το... γρήγορο διαζύγιο που προέκυψε, προς όφελος του τριφυλλιού.

Ο 31χρονος Γερμανός είναι... στυλ Μλαντένοβιτς αλλά σαφώς πιο ποιοτικός από τον Σέρβο. Δηλαδή ένας επιθετικός μπακ, όχι καλός στο αμυντικό κομμάτι αλλά ψηλά μαχητικός, δυνατός κυριαρχικός, με ποιοτική δημιουργία και πολλά ανεβάσματα (με γκολ και ασίστ στην καριέρα του)! Αν έχει ενέργεια ακόμη, είναι δηλαδή το ίδιο ενεργειακός όπως παλιά, εννοείται πως θα κάνει την διαφορά. Αυτά όμως, μένει να φανεί μέσα στο γήπεδο...

Ο Μαξ φέρεται να ήταν σε μια πράσινη short list μαζι με τον Ταλιαφίκο και τον Πεντρόσα. Αντιθέτως τόσο ο Αργεντινός Ντίας, όσο και ο Κυριακόπουλος είχαν βγει από αυτή, με τον Έλληνα μπακ της Μόντσα μόλις την προηγούμενη εβδομάδα. Ο Πεντρόσα της Σεβίλλης ήταν πανάκριβος και δεν ερχόταν, ο Ταλιαφίκο ήθελε κι άλλο χρόνο, με τους Κυπελλούχους Ελλάδας να μην μπορούν να περιμένουν.

Στο δια ταύτα: ο Μαξ εφόσον ανακοινωθεί από τον ΠΑΟ, από πλευράς φυσικής κατάστασης θα είναι έτοιμος άμεσα να αγωνιστεί/τεθεί στην διάθεση του Διέγκο Αλόνσο! Το συμβόλαιο του θα είναι υψηλό, σίγουρα του εκατομμυρίου. Δηλαδή πάνω κάτω στα λεφτά που οι πράσινοι πρόσφεραν τελικά και στον Γιαννούλη (1.100.000 ετησίως συν μπόνους). 

Ο Μαξ ανήκει σε ένα από τα μεγαλύτερα γερμανικά μανατζερικά γραφεία (Sports360 GmbH), είναι ομόσταβλος με τον Παυλίδη ενώ ήταν  σοβαρός υποψήφιος κι αυτός για την Μπενφίκα , όπως άλλωστε και  ο Γιαννούλης αλλά τους ... έφαγε και τους δυο ο Γιάν Νίκλας Μπέστε, ο Γερμανός αριστερός μπακ που 11 Ιουλίου αγόρασαν οι "αετοί" από την Χάντενχάιμ αντί 8.000.000 ευρώ. Κάπως έτσι ο Γιαννούλης μετά το "ναυάγιο" της μεταγραφής του στην Μπενφίκα ( το κλαμπ που βρέθηκε πιο κοντά από όλα τα άλλα σε συμφωνία μαζί του), τελικά πήγε στην Άουγκσμπουργκ, την πρώην ομάδα του Μαξ και τώρα ο τελευταίος έρχεται στον Παναθηναϊκό που για δυο μήνες πάλευε τον Γιαννούλη...