ΜΕΙΤΕ: Νέα ανατροπή στο… σήριαλ του καλοκαιριού. Ο Λουτσέσκου… έβαλε πλάτη αφού ο Ιβάν Σαββίδης δεν ήθελε να τον ακούει, ο ΠΑΟΚ του πρότεινε τριετές συμβόλαιο για 4.2 εκατ. ευρώ και όλα έδειχναν ότι θα υπάρξει συμφωνία, μέχρι τις χθεσινοβραδινές εξελίξεις όπου η ΠΑΕ ενημέρωσε πως δεν ασχολείται άλλο, αφού ο παίκτης δεν είναι ζεστός με αυτή την πρόταση.

Η αλήθεια είναι άλλωστε πως στην τελευταία πρόταση υπήρχε «ψαλίδι». Πόσα του έδινε τον Ιούνιο ο "δικέφαλος" αλλά αυτός το έπαιζε...τρελίτσα; Πάλι για 3 χρόνια κοντά όμως, στα 4.800.000 ευρώ συνολικά σε net αποδοχές! Δηλαδή θα γύριζε στην Τούμπα με λιγότερα κι αυτός ήταν ο όρος του Ιβάν Σαββίδη στον κόουτς Ραζβάν :"θα δεχτεί με χαμηλότερο ποσό από όσα του προτείναμε αρχικά"! Πόσα όμως ζητούσε τον Ιούνιο και τον Ιούλιο από τον δικέφαλο; Ακατέβατα 1.800.000 ευρώ καθαρά τον χρόνο!

ΤΣΑΛΟΦ: Είναι αλήθεια πως είχε προταθεί στον Ολυμπιακό, πριν αυτός κλείσει στον ΠΑΟΚ και οι ερυθρόλευκοι φτάσουν σε deal done τον Ουκρανό Γιάρεμτσουκ. Θεωρητικά μάλιστα ο Ρώσος είναι πιο ακριβή περίπτωση αφού και χρηματιστηριακή η αξία του είναι υπερ-τριπλάσια από του Ουκρανού (11.000.000 έναντι 3.500.000) και η αγορά του τελευταίου κόστιζε λιγότερα ( 2.000.000 το πληρωμένο transfer fee στην Μπριζ, 3.000.000 το buy out του Τσάλοφ στην ΤΣΣΚΑ). Οι ετήσιες αποδοχές τους πάντως βάσει συμβολαίων πάνω κάτω είναι οι ίδιες. Ο Ολυμπιακός παρότι εξέτασε την περίπτωση Τσάλοφ, την βρήκε ενδιαφέρουσα, δεν προχώρησε παρότι θα μπορούσε να τον κλείσει. Βασικά για δυο λόγους δεν προχώρησε. Πρώτον γιατί ο Τσάλοφ με εξαίρεση ένα 6μηνο κι αυτό όχι καλό στην Βασιλεία δεν έχει αγωνιστεί ξανά εκτός Ευρώπη. Και δεύτερον επειδή ο Μεντιλίμπαρ προτιμούσε σαφώς τον ύψους 1,91 Γιάρεμτσουκ από τον 1,81 Τσάλοφ (και διαφορετικού στυλ, ομοίαζε περισσότερο με... Ελ Κααμπί ο Ρώσος)! Από εκεί και πέρα η CAA Base είναι το Γραφείο που εκπροσωπεί τον Τσάλοφ, έχει σούπερ σχέση με την οικογένεια Μαρινάκη και ... πήγε τον Ρώσο φορ στον Ολυμπιακό. Ίσως κι αυτό να έπαιξε ρόλο στο να μείνει εκτός συζητήσεων με τον ΠΑΟΚ για τον Τσάλοφ η Base, όπως ζήτησε ο Ιβάν Σαββίδης. Αν και όπως λέει η ελληνική πιάτσα agents, τεχνητή περισσότερο ήταν αυτή η ...απόσυρση της BASE από την μεταγραφή του Τσάλοφ στους Πρωταθλητές Ελλάδας!!!

ΤΡΟΣΤ ΕΚΟΝΓΚ: Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο αποκάλυψε πως έκλεισε στην Αλ Κχολούντ (και όχι Αλ Καλούντ όπως γράφτηκε) της Σαουδικής Αραβίας. Η αλήθεια είναι πως βρίσκεται κοντά αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχει κλείσει. Και όπως μας τονίστηκε... "είναι πολύ βιαστικό να πούμε κάτι τέτοιο"!! Αύριο (Τετάρτη) είναι η κρίσιμη μέρα για το αν θα προχωρήσει ή όχι του Εκονγκ στην Αλ Κχολούντ. Είναι η ίδια ομάδα, νεοφώτιστη στην πρώτη κατηγορία της Σ. Αραβίας που ήθελε/είχε κάνει πρόταση τον Ιούνιο στον ΠΑΟΚ για τον Σαματά αλλά ο δικέφαλος δεν είχε ...δεύτερο σεντεφ φορ και την αρνήθηκε. Μάλιστα είναι και το ίδιο μανατζερικό κανάλι τώρα με τον Εκόνγκ που ήταν και με τον Σαματά στην Αλ Κχολούντ. Λεπτομέρεια με την δική της ...αξία