Σε διαφορετικές συνθήκες θα ασχολούμασταν με το ντεμπούτο του Έρικ Λαμέλα και του Ρομπέρτο Περέιρα, πως ανταποκρίθηκε ο Πινέδα ως αντί-Γιόνσον και φυσικά ότι ο Λιβάι Γκαρσία συνεχίζει να σκοράρει στα προκριματικά του UEFA Conference League, παίρνοντας φόρα με το πέμπτο του γκολ στη διοργάνωση. Αλλά όχι!

Η ήττα με 3-1 της ΑΕΚ από τη Νόα στο Ερεβάν δεν αφήνει περιθώρια για εστίαση στην ατομική εμφάνιση κάθε παίκτη, αλλά στην αναζήτηση του μαύρου κουτιού αυτής της... τραγωδίας. Η απάντηση είναι πολύ απλή. Σε ένα ακόμα παιχνίδι η Ένωση δέχτηκε τρία τέρματα από δικά της λάθη και όχι γιατί ο αντίπαλος ήταν ανώτερος. Ίσα ίσα η διαφορά ποιότητας ήταν εμφανής.

Από το ξεκίνημα του παιχνιδιού είδαμε μια ΑΕΚ να έχει τον έλεγχο, χωρίς να πούμε, ότι ήταν κυρίαρχη. Σκοράρει ένα γκολ με τον Λιβάι Γκαρσία από ασίστ του Γκατσίνοβιτς σε μια φάση που ο τερματοφύλακας της Νόα κάνει... δώρο. Αντί όμως να πάρει ψυχολογία και να αρχίσει να βομβαρδίζει τους γηπεδούχους, οι οποίοι δεν είχαν κάνει ούτε ευκαιρία, κατάφερε να βάλει τους Αρμενίους ξανά στο παιχνίδι;

Πως; Με ένα λάθος του Θωμά Στρακόσια. Δίνει πάσα πάνω στον Πίνσον, ο οποίος μπαίνει περιοχή, σουτάρει και ισοφαρίζει. Καλό το build up, το χτίσιμο των επιθέσεων από τον τερματοφύλακα, αλλά όταν δεν υπάρχει σιγουριά, καλύτερα ο γκολκίπερ να απομακρύνει. Από εκείνο το σημείο κόλλησε η βελόνα για τον διεθνή Αλβανό τερματοφύλακα.

Γιατί αυτό που είδαμε στο δεύτερο ημίχρονο ήταν βγαλμένο από τον χειρότερο εφιάλτη κάθε τερματοφύλακα. Ο αντίπαλος γκολκίπερ έκανε ένα γέμισμα για να βρει τον επιθετικό του, η μπάλα σκάει στο χορτάρι και «κρεμάει» τον Στρακόσια που ήταν εκτός θέσης. Ο δυνατός αέρας έπαιξε τον ρόλο του. Δεν αποτελεί δικαιολογία όμως για τον διεθνή Αλβανό πορτιέρε που έπρεπε να ήταν υποψιασμένος, γιατί γνώριζε τις συνθήκες. Ήταν χειρότερη γκέλα και από αυτήν του Δημήτρη Ελευθερόπουλου στο γκολ ιστορικό γκολ του Κόντε στο Ολυμπιακός-Γιουβέντους, τη σεζόν 1998-1999.

Στις καθυστερήσεις η άμυνα πιάνεται στον ύπνο. Δευτερόλεπτα πριν το τέλος, τα μετόπισθεν της ομάδας του "Δικέφαλου" αετού αδρανούν σε ένα ακόμα γέμισμα του τερματοφύλακα της Νόα και δέχονται ένα γκολ που βάζει την ελληνική ομάδα σε πολύ δύσκολες καταστάσεις.

Υπάρχει άλλη μία ανάγνωση του ματς που αφορά την επίθεση. Η ΑΕΚ σε αντίθεση με τα παιχνίδια με την Ίντερ Ντ'Εσκάλδες δεν κατάφερε να φτιάξει ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο. Λαμέλα, Περέιρα, Κοϊτά δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν. Εντάξει, οι μεταγραφές μέχρι να μπούνε πρέπειν να βρούνε χημεία. Η ομάδα όμως δείχνει ξεκάθαρα, ότι έχει πρόβλημα στο πνευματικό κομμάτι και αυτό δεν γίνεται να μη γίνεται αντιληπτό από την τεχνική ηγεσία.

Ο Αλμέιδα στις πρώτες του δηλώσεις ήταν ήρεμος. Μίλησε ξανά για τα λάθη, απ'τα οποία η ομάδα του έχει δεχτεί 6 γκολ στα προκριματικά και υποστήριξε, ότι στο επόμενο παιχνίδι η ομάδα του μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση, παίζοντας με τη φιλοσοφία των προηγούμενων δύο ετών και το ίδιο πάθος για το ποδόσφαιρο. Ήταν σωστές οι τοποθετήσεις του. Δεν έψαξε δικαιολογία, αν και θα μπορούσε να τα ρίξει στον αέρα.

Ωστόσο, τα καμπανάκια είχαν ηχήσει από το παιχνίδι με την Ίντερ Ντ'Εσκάλδες στη Νέα Φιλαδέλφεια. Πριν τη ρεβάνς με την ομάδα της Ανδόρρας ο Αργεντινός τεχνικός έβγαλε παράπονα για την κριτική που του ασκήθηκε. Τώρα δεν μπορεί να κάνει τα ίδια παράπονα. Γιατί αν και δήλωσε, ότι είχε διαβάσει τον αντίπαλο, φάνηκε ότι δεν τον είχε μελετήσει όπως πρέπει. 

Πρέπει να ακούσει την κριτική, να μιλήσει με τους παίκτες του και να πάρει την πρόκριση στη Νέα Φιλαδέλφεια. Γιατί αποκλεισμός από την Ευρώπη ισούται με καταστροφή για την ΑΕΚ και σίγουρα θα ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου.