Tί να πεις για όσα έγιναν στο ματς της ΑΕΚ με τη Νόα στην Αρμενία. Πραγματικά με αυτή την ομάδα νομίζαμε ότι τα είχαμε δει όλα. Λάθος! Γκολ και ασίστ από αντίπαλο τερματοφύλακα ούτε μας περνούσε από το μυαλό, ότι θα βλέπαμε. Έγινε κι αυτό. Πλέον και γκολ να βάλει αντίπαλος… προπονητής, με κάποιο τρόπο, οπαδός ή… αναπληρωματικός, δεν θα κάνει πλέον καμία εντύπωση!

Η ΑΕΚ εμφανίζεται στο γήπεδο σαν να προσπαθεί να ξεπεράσει κάθε φορά τον εαυτό της. Σαν να προσφέρει στους αντιπάλους της το ένα δώρο καλύτερο απ’ το άλλο. Και το εντυπωσιακό είναι ότι με κάποιο μαγικό τρόπο το καταφέρνει! Αυτά που έγιναν στην Αρμενία είναι πραγματικά απίθανα. Απίστευτα πράγματα!

Το θέμα είναι βαθύτερο όμως από τα ακραία ατομικά λάθη που έγιναν. Θα σταθούμε στα λάθη του Στρακόσα. Λογικό. Ήταν… τρομακτικά όσα έκανε. Όμως ακόμα πιο τρομακτική είναι η γενική εικόνα της ΑΕΚ, απέναντι σε έναν αντίπαλο όχι κάτι ιδιαίτερο. Λίγο καλύτερη από την Εσκάλδες ήταν η Νόα. Και απέναντι σε αυτή την ομάδα η ΑΕΚ, στο τρίτο της επίσημο παιχνίδι, δεν κατάφερε να κάνει ευκαιρίες και δέχθηκε τρία γκολ (και απ’ αυτήν!) με… δυο ευκαιρίες που δέχθηκε!

Είναι σοκαριστική η εικόνα της ΑΕΚ σε επίθεση και άμυνα. Αυτό είναι το πιο ανησυχητικό απ’ όλα. Η γενική εικόνα! Δεν είναι μόνο ότι δεν αμύνεται σωστά η ΑΕΚ και βγάζει αμυντικές αδυναμίες, τις οποίες «παντρεύει» με μοναδικά και πολλαπλά παιδικά ατομικά λάθη. Είναι ότι δεν δημιουργεί κιόλας. Παίκτες χωρίς φρεσκάδα, χωρίς ποδοσφαιρικό εγωισμό, που πάνε δεύτεροι στις μπάλες, που έχαναν το μυαλό τους και τις θέσεις τους.

Ειλικρινά, ποτέ δεν περίμενα ότι θα δούμε αυτή την εικόνα της ΑΕΚ επί ημερών Αλμέιδα!

Εννοείται μεγάλη ευθύνη γι’ αυτή τη γενική εικόνα έχει ο προπονητής. Όμως απέναντι σε τέτοιου επιπέδου ομάδες, την μεγαλύτερη ευθύνη θαρρώ την έχουν οι παίκτες. Ας μείνουμε στο ότι συνολικά φταίνε όλοι. Γιατί πράγματι φταίνε όλοι. Ας πούμε όμως τι μπορεί γίνει στο μέλλον γιατί εκεί είναι η ουσία. Η ΑΕΚ βιώνει την πιο περίπλοκη και δύσκολη περίοδο επί εποχής Αλμέιδα. Αυτός ο προπονητής έφερε την ΑΕΚ ξανά στο χάρτη να διεκδικεί για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες σερί πρωταθλήματα. Αυτός ο προπονητής πρέπει τώρα στα… περίπλοκα να στηριχθεί. Αλλά πρέπει κι αυτός να διαλύσει από μέσα του κάθε σκέψη. Να επικεντρωθεί αποκλειστικά στο πώς το δημιούργημά του θα αποδώσει ξανά αυτό που θαυμάσαμε σε μεγάλο βαθμό την τελευταία διετία.

Δεν νοείται η ΑΕΚ να μην προκριθεί ανήμερα της Παναγίας μέσα στη Φιλαδέλφεια απέναντι στη Νόα! Οι ποδοσφαιριστές επιβάλλεται να σοβαρευτούν και να βγάλουν εγωισμό. Από εκεί και μετά επιβάλλεται να έρθει αριστερό μπακ, κεντρικό χαφ, δεύτερος φορ και σαφώς και τερματοφύλακας τώρα που ο Μπρινιόλι είναι εκτός για 2,5 μήνες. Είναι κομβική περίοδος για την ΑΕΚ. Δεν τολμώ να διανοηθώ ότι μπορεί να διαλυθεί η σεζόν από… παιδικά λάθη. Και επειδή πραγματικά τα έχουμε δει όλα σε αυτή την ομάδα τώρα όσο ποτέ χρειάζεται και στήριξη και καθαρό μυαλό απ’ όλους. Μηδενός εξαιρουμένου… Toυς ανθρώπους που σου έφεραν ξανά στην κανονικότητα, δεν τους διαλύεις σε μία κακή περίοδο. Τους δείχνεις αγάπη, τους ασκείς κριτική και τους τονίζεις την εμπιστοσύνη που τους έχεις!