Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση των ευρωπαϊκών του υποχρεώσεων έκανε ο ΠΑΟΚ στη Σουηδία, επί της Μάλμε, αν και η αντίπαλός του έδειξε από την πρώτη στιγμή ότι είναι μια πολύ καλή ομάδα, δουλεμένη, αθλητική και με ταλέντο.

Οι παίκτες τού Ραζβάν Λουτσέσκου βρέθηκαν δύο φορές πίσω στο σκορ παρόλα αυτά κατάφεραν να επιστρέψουν και να φέρουν το παιχνίδι στο 2-2, κάτι που δείχνει ότι ο δρόμος για την πρόκριση είναι ορθάνοιχτος στην Τούμπα.

Δηλαδή εκεί που μαζί με τους οπαδούς του ο Δικέφαλος έχει αποδείξει ότι μπορεί να καταφέρει τα πάντα. Το sportdog επικοινώνησε με τον Σάκη Τσιώλη, πεπειραμένο προπονητή με μεγάλη θητεία στους πάγκους, προκειμένου να σχολιάσει το χθεσινό παιχνίδι αλλά και να φτιάξει έναν οδικό χάρτη για το τι χρειάζεται να κάνουν οι Θεσσαλονικείς στη ρεβάνς για να πάρουν την πρόκριση.

"Αυτά να κάνει τη ρεβάνς με Μάλμε ο ΠΑΟΚ - Θέματα ο Δικέφαλος - Αυτό είναι το πρόβλημα με Στρακόσια στην ΑΕΚ"

"Το θετικό στην υπόθεση είναι ότι ο ΠΑΟΚ φαίνεται πολύ έτοιμος για να αντιμετωπίσει καταστάσεις απέναντι σε ένα πολύ καλό σύνολο, με ατομικά και ομαδικά πολύ καλά χαρακτηριστικά. Αυτό που μου κάνει εντύπωση με τον ΠΑΟΚ είναι ότι βρίσκει πάντα τρόπους να σκοράρει", ανέφερε αρχικά ο καλός προπονητής και στη συνέχεια συμπλήρωσε για τη ρεβάνς:

"Το παν είναι το γκολ και ο ΠΑΟΚ το έχει. Με αυτό το αποτέλεσμα στη ρεβάνς χρειάζεται υπομονή, δεν πρέπει να βγει ψηλά. Αλλά μέσα στην Τούμπα έχει ρεαλιστικές λύσεις και φυσικά μπορεί να πάρει την πρόκριση".

Ο ΠΑΟΚ έδειξε να πιέζεται αμυντικά, ειδικά στο πρώτο ημίωρο.

"Είχε θέματα στην αλλαγή παιχνιδιού, στις κάθετες πάσες κ.λπ. έβγαζε προβλήματα γιατί δεν έχει να κάνει μόνο με τους δικούς τους αμυντικούς, αλλά και με τους καλούς επιθετικούς των αντιπάλων και το πώς παίζουν. Ο ΠΑΟΚ έχει δείξει ότι έχει άστρο και στο φινάλε τής περασμένης σεζόν, όταν έκανε το 4Χ4 και κατέκτησε το πρωτάθλημα, έχει ρέντα, τον πηγαίνουν αυτές οι περιπτώσεις. Υπάρχει κι ένας καλός γκολκίπερ κάτω από τα δοκάρια, που δύσκολα θα φάει γκολ, είναι συγκεντρωμένος και ο ΠΑΟΚ ξέρει τι να περιμένει από εκείνον".

Μια και αναφερθήκατε σε γκολκίπερ, να κλείσουμε με ένα σχόλιο για την ΑΕΚ που είχε πρωταγωνιστή στην ήττα της τον Στρακόσια;

"Η ΑΕΚ δείχνει ότι έχει μια κρίση, πίστευα ότι αυτά τα ματς θα τα περνούσε εύκολα. Πιστεύω φυσικά ότι θα πάρει την πρόκριση, αλλά έχει πρόβλημα και ειδικά στην αμυντική συμπεριφορά. Το προβλημα με τον τερματοφύλακα είναι ότι η ΑΕΚ θέλησε να πάρει κάποιον για να οργανώνει από την άμυνα προς την επίθεση, πράγμα που δεν φαίνεται να γίνεται. Δεν το έχει αυτό μέχρι στιγμής. Θέλει restart, συγκέντρωση και ηρεμία η ΑΕΚ. Σίγουρα δεν είναι αυτή η εικόνα της ομάδας με βάση την αξία της και όσα είχαμε δει μέχρι τώρα".