Κατά την επίσκεψή του στα Σπάτα και το προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ ο Μάριος Ηλιόπουλος, εκτός από τη συζήτηση που είχε με τον Μάτιας Αλμέιδα και την ομιλία του στα αποδυτήρια, είχε και τετ α τετ και με αρκετούς ποδοσφαιριστές. Μεταξύ αυτών που μίλησε ο ιδιοκτήτης της ΑΕΚ ήταν και ο Ορμπελίν Πινέδα!

Μετά τα όσα έχουν γίνει εδώ και ένα περίπου μήνα, με τον ξένο μάνατζερ του Μεξικανού, Βιγιαρεάλ, να πιέζει προκειμένου να γίνει η μεταγραφή του Ορμπελίν στη Μοντερέι και τα απανωτά «όχι» της ΑΕΚ στην ομάδα από το Μεξικό, ο Μάριος Ηλιόπουλος φρόντισε να ξεκαθαρίσει στον Πινέδα και τώρα τα εξής τα εξής:

«Θα τα πω για τελευταία φορά! Δεν πωλείσαι και δε θα φύγεις από την ΑΕΚ! Εμένα δε θα μου πει κανένας, πότε και πόσο θα σε πουλήσω! Τώρα δεν πωλείσαι! Όσο με κοντράρει ο Βιγιαρεάλ, τόσο περισσότερο μουλαρώνω! Δε θα μου επιβάλλει κανένας αναρχία στην ομάδα! Μένεις εδώ και μπες μέσα στο γήπεδο να υπερασπίζεις το σύμβολο Πινέδα με την αγωνιστική σου αξία και την ποιότητά σου! Είμαι κατανοητός;».

Ο Πινέδα, σύμφωνα με πληροφορίες, απάντησε καταφατικά στην ερώτηση του Ηλιόπουλου, στον οποίο τόνισε: «Το κατάλαβα πρόεδρε. Θα τα δώσω όλα για την ΑΕΚ». Αμέσως μετά Ηλιόπουλος και Πινέδα έσφιξαν τα χέρια και ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ έστειλε τον Πινέδα στον Αλμέιδα για να του πει ότι είναι απόλυτα αφοσιωμένος στην ΑΕΚ και ότι δε σκέφτεται πια τίποτε άλλο!