Κλονισμένη φαίνεται ότι είναι η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Στρακόσια σε αυτό το πρώτο σημείο της σεζόν, δεδομένου ότι ο πεπειραμένος τερματοφύλακας έχει την ευθύνη για κάποια από τα γκολ που έχει δεχτεί η ομάδα του στα πρώτα επίσημα παιχνίδια. Αν και αποκτήθηκε από την Μπρέντφορντ με συμβόλαιο μέχρι το 2029, για να δημιουργήσει μαζί με τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι έναν εξαιρετικό δίδυμο κάτω από τα γκολπόστ.

Για να είμαστε ακριβείς: Δεν τίθεται θέμα για την αξία τού Στρακόσια ούτε και για το αν επηρεάζει την καριέρα του στην Ένωση αν θα κάνει ένα-δύο-τρία κακά ματς, αν θα έχει την ευθύνη για κάποια άσχημα και αρνητικά αποτελέσματα. Ο 29χρονος τερματοφύλακας έχει μεγάλη θητεία στην καριέρα του στη Serie A, έπαιξε μπάλα στην Premier League, ενώ ήρθε σε καλή φόρμα μετά από την παρουσία του στο Euro 2024.

Παρόλα αυτά δεν έχει αρχίσει καλά στην ομάδα, σε μια περίοδο μάλιστα που απουσιάζει λόγω τραυματισμού και ο Μπρινιόλι. Γιατί θα ήταν διαφορετικό αν υπήρχε ο Ιταλός και μπορούσε να μείνει για λίγο στον πάγκο ο Στρακόσια, και διαφορετικό τώρα που πίσω από τον Αλβανό τερματοφύλακα είναι μόνο ο νεαρός Θεοχάρης.

Με αποτέλεσμα ήδη να υπάρχουν κάποιες φωνές που να αναφέρουν ότι η ΑΕΚ χρειάζεται να φέρει έναν ακόμα τερματοφύλακα, με μπαρουτοκαπνισμένα γάντια, που αφενός θα ανεβάσει το επίπεδο για τους άλλους δύο στις προπονήσεις, αφετέρου θα γνωρίζει από πριν ότι η θέση του, κυρίως, θα είναι να βρίσκεται μεταξύ πάγκου και εξέδρας. Γιατί λέμε ξανά: Βασικό δίδυμο φέτος θα είναι οι Στρακόσια-Μπρινιόλι. Που δεν αμφισβητεί κανείς την αξία τους και όλοι περιμένουν ότι θα γίνουν κέρβεροι κάτω από τα γκολπόστ.

Ποιος θα μπορούσε να έρθει για να υποστηρίξει!

Αρχικά θα πρέπει να θυμίσουμε ότι στην ομάδα υπάρχουν οι Αθανασιάδης και Στάνκοβιτς, αμφότεροι τερματοφύλακες επιπέδου που δεν θα ήταν αρνητικοί να πάρουν νέα ευκαιρία στην ομάδα, έστω και ως Νο3. Να δώσουν τώρα λύση, δηλαδή, αλλά στη συνέχεια τη σεζόν να γνωρίζουν ότι η θέση τους είναι για πιο πίσω. Μόνο που είναι κάπως δύσκολο για τον Ματίας Αλμέιδα από τη στιγμή που με δική του απόφαση βγήκαν από το γκρουπ, να τους επαναφέρει στην ομάδα. Άρα δύσκολα θα προκύψει από εκεί κάτι.

Μπορεί κάποιος τερματοφύλακας που είναι ελεύθερος να αποκτηθεί με ένα χαμηλό συμβόλαιο και να δώσει λύση μέχρι να επιστρέψει ο Μπρινιόλι; Όχι απαραίτητα για να παίξει βασικός και να μείνει στον πάγκο ο Στρακόσια, αλλά ακόμα και για να ανεβάσει το επίπεδο στις προπονήσεις μέχρι να ξαναμπεί σε ο Ιταλός. Όπως είναι για παράδειγμα ο ελεύθερος αυτό το διάστημα Γιάννης Ανέστης, που έχει θητεία στην Ένωση και μπορεί στη συνέχεια να γίνει Νο3 στο κλαμπ.

Φυσικά υπάρχουν και γνωστά ονόματα που θα μπορούσαν να δώσουν λύση, αν και δύσκολα θα μπορούσαν να μείνουν ικανοποιημένοι με τη θέση τού Νο3 στην ιεραρχία, από τον Νάβας και τον Οτσόα μέχρι τον Βάτσλικ και τον Αντόνιο Ντοναρούμα (που είναι όλοι τους ελεύθεροι αυτό το διάστημα), μέχρι τον 37χρονο Χενεσέι που έμεινε ελεύθερος πριν από λίγο καιρό από τη Νότιγχαμ Φόρεστ και στα 37 του χρόνια μετά από μεγάλη θητεία στην Premier League θα μπορούσε αν αποκτηθεί να δώσει τις λύσεις που ψάχνει η ομάδα.

Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν διαθέσιμοι τερματοφύλακες, το μόνο που χρειάζεται είναι να δούμε αν θα προχωρήσει η ΑΕΚ σε ενίσχυση της θέσης. Που μπορεί να μην σχετίζεται καν με την παρουσία του Στρακόσια, αφού έτσι κι αλλιώς μια τρίτη καλή λύση (με μεγαλύτερη εμπειρία από τον 22χρονο Θεοχάρη), δεν θα ήταν κακό να υπάρχει στο ρόστερ...