Στην επικαιρότητα του Ολυμπιακού παραμένει το όνομα του Ντάνιελ Ποντένσε, καθώς η περίπτωση του Πορτογάλου εξτρέμ είναι εκείνη που έχουν μαρκάρει οι Πειραιώτες για να κλείσει η ενίσχυση στη θέση του εξτρέμ. Αλλά η μεταγραφή του φαίνεται ότι είναι πιο περίπλοκη από ο,τι περίμεναν ορισμένοι. Για αυτό ψάξαμε λίγο παραπάνω το θέμα για να σας ενημερώσουμε σχετικά.

Πόσα χρήματα ζητάει η Γουλβς

Αρχικά να τονίσουμε ότι το ρεπορτάζ από την Πορτογαλία που θέλει τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να "κόβει" τον Όρτα για να προχωρήσει η περίπτωση του Ποντένσε στον Ολυμπιακό, δεν έχει ισχυρή βάση αλήθειας. Άσχετα αν στο τέλος θα έρθουν ή όχι και ο Ποντένσε και ο Όρτα, ο Βάσκος προπονητής θέλει και τους δύο στην ομάδα του και δεν κάνει εκπτώσεις σε αυτό.

Άλλωστε, ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στην ομάδα να διστάζει να βάλει το χέρι βαθιά στην τσέπη για να φέρει όποιον παίκτη θέλει και δεν θα το κάνει τώρα για δύο τόσο σημαντικούς παίκτες. Είναι διαφορετικό βέβαια αυτό που επιδιώκει η Μπράγκα τώρα: Να πιάσει κορόιδο τους Πειραιώτες με μια συμφωνία που δεν θα την αποδεχόταν κανείς και, σε κάθε περίπτωση, μακριά από την αρχική συμφωνία που είχαν με τον Ολυμπιακό, και διαφορετικό να έχει μπει όριο από τη διοίκηση του τύπου "Ποντένσε ή Όρτα".

Τώρα που έμεινε πίσω το θέμα του Όρτα, πάμε να δούμε για ποιον λόγο έχει "κολλήσει" του Ντάνιελ στο Λιμάνι: Παρά το ρεπορτάζ που υπήρχε το περασμένο καλοκαίρι περί οψιόν ύψους 5-5,5 εκατ. ευρώ στο συμβόλαιο του Ποντένσε, τελικά αποδείχτηκε ότι δεν υπήρχε τέτοια προοπτική. Ο Ολυμπιακός είχε πληρώσει, πέρα από το συμβόλαιο του παίκτη, συν 1,5 εκατ. ευρώ ως loan fee. Από εκεί και πέρα τίποτα άλλο.

Ο 28χρονος άσος έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι τού 2025 με τη Γουλβς, την ομάδα δηλαδή που είχε δώσει 20 εκατ. ευρώ (για την ακρίβεια 19,6!) στους Πειραιώτες τον Γενάρη του 2020 για να αποκτήσει τον παίκτη και, τώρα, 4,5 χρόνια μετά δεν τον δίνει στο 1/4 της τιμής. Τουλάχιστον όχι ακόμα. Το ποσό που λέγεται ότι ζητάει είναι τα 10 εκατ. ευρώ, αλλά όλα αυτά μπορεί να αλλάξουν στα τέλη Αυγούστου, που είναι πιο παχιές οι μύγες...

Ποιες άλλες ομάδες ενδιαφέρονται

Ο λόγος που δεν έχει ενδώσει η αγγλική ομάδα στις πιέσεις τού Ολυμπιακού για να αποκτήσει τον Ποντένσε σε ένα λογικό ποσό για ελληνική ομάδα, αλλά και στις πιέσεις του ίδιου του παίκτη, είναι το γεγονός ότι οι λύκοι αναφέρουν ότι υπάρχουν ομάδες από την Αραβία που ενδιαφέρονται για τον παίκτη. Και εύκολα θα έδιναν αυτό το ποσό. H Aλ Ιτιφάκ φαίνεται ότι έχει δείξει ενδιαφέρον, που έχει τον Στίβεν Τζέραρντ στην άκρη τού πάγκου της, ομάδα που το καλοκαίρι του 2023 ειχε δώσει 35-36 εκατ. ευρώ για την ενίσχυσή της, αλλά φέτος δεν έχει δαπανήσει ακόμα ούτε ένα ευρώ...

Άλλη ομάδα που έχει στη λίστα τον Ποντένσε, πέρα από τα συμβόλαια που θα μπορούσε να βρει στην Αγγλία (για παράδειγμα, θα μπορούσε εύκολα να γίνει πώληση του Ντάνιελ σε νεοφώτιστη ομάδα της Premier League), είναι η Σέλτικ - Κλαμπ που, δυνητικά, θα μπορούσε να φτάσει σε τόσο υψηλό ποσό αλλά δεν είναι συνηθισμένο να δίνει περισσότερα από 4-5 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει κάποιον ποδοσφαιριστή.

Τι θα κάνει ο Ολυμπιακός

Ο Ποντένσε είναι σε άριστη ηλικία, γουστάρει πολύ να παίξει στο Λιμάνι κι αυτό το έχει δηλώσει στους ανθρώπους της Γουλβς. Για αυτό, κατά μια έννοια, είναι εκτός τής αγγλικής ομάδας. Αυτό είναι και το μεγάλο όπλο των Ερυθρόλευκων, η επιθυμία του ίδιου τού παίκτη για να επιστρέψει στην Ελλάδα. 

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι Ερυθρόλευκοι είναι οπλισμένοι με υπομονή και γνωρίζουν καλά ότι ήταν πολύ αισιόδοξο το σενάριο που ήθελε τη Γουλβς να υποκύπτει μέχρι τις 10 Αυγούστου, μετρίως αισιόδοξο το σενάριο που την ήθελε να υποκύπτει μέχρι τις 15 Αυγούστου, και πιο πιθανό από όλα να φτάσουμε στα τέλη Αυγούστου ή, γιατί όχι, ακόμα και στις αρχές Σεπτέμβρη - Θυμίζουμε ότι και την περασμένη αγωνιστική περίοδο ο Ποντένσε ήρθε στον Ολυμπιακό στις 4 Σεπτεμβρίου!

Σε κάθε περίπτωση, λοιπόν, χρειάζεται υπομονή. Και λίγη τύχη, για να μην βρεθεί όντως κάποια ομάδα και προσφέρει 10 εκατ. ευρώ για τον Ποντένσε - Εξέλιξη εξαιρετικά δύσκολη αν αναλογιστούμε ότι μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του. Αν σε αυτά προσθέσουμε και το γεγονός ότι ο μεγαλοατζέντης Ζόρζε Μέντες, που λύνει και δένει στη Γουλβς (όπως και στη Βαλένθια!), έχει ξανά άριστη σχέση και επαφή με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, όλα δείχνουν ότι εύκολα ή δύσκολα στο τέλος ο Ντάνιελ θα παίξει ξανά μπάλα στον Ολυμπιακό φέτος.

Υπάρχει λίστα με αντι-Ποντένσε;

Άλλωστε, κάτι πρέπει να μας λέει για το θέμα ότι ο Ολυμπιακός δεν πολυψάχνεται για άλλον εξτρέμ, αλλά για την ώρα πορεύεται με τους Βέλντε, Ζέλσον, Μασούρα, Μπιέλ. Τι θα γίνει, όμως, αν στραβώσει κάτι στην περίπτωση του Ντάνιελ; 

Σε αυτή την περίπτωση οι Πειραιώτες έχουν λίστα με αντι-Ποντένσε που μπορούν να έρθουν και να κάνουν τη διαφορά. Από τον Μπεν Γεντέρ (που μπορεί να παίξει και στα άκρα) που όσο δεν υπογράφει κάπου πάντα "παίζει" για τους Πειραιώτες, τον διεθνή Τούρκο Γιουσούφ Σαρί (φωτό παρακάτω), ακόμα και τον Μπέντζαμιν Ντομίνγκεζ που είχε γραφτεί νωρίτερα μέσα στο καλοκαίρι. 

Να το πάμε κι ένα βήμα παραπέρα; Ο Ολυμπιακός έχει... αδερφάκι τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Και το ρόστερ τής αγγλικής ομάδας είναι μεγάλο και ποιοτικό. Με τον Εμάνουελ Ντένις, που δεν βρήκε χρόνο συμμετοχής στο κλαμπ επί Νούνο Εσπίριτο, να μπορεί εύκολα να έρθει στο Λιμάνι αν χρειαστεί!

Διεθνής Νιγηριανός, 26 ετών, στιλ Μπρεθγουέιτ που παίζει και στην κορυφή αλλά και στα πλάγια. Μπορεί να έρθει εύκολα και να δώσει ταχύτητα, διείσδυση, έκρηξη, σουτ. Εξαιρετική περίπτωση που στη Νότιγχαμ δεν υπολογίζεται αλλά στον Ολυμπιακό μπορεί να κάνει παπάδες...