Ο Ολυμπιακός, λέει, κάνει προσπάθεια να γυρίσει ο Ποντένσε στο Ρέντη. Να γυρίσει είπατε; Ποιος είπε ότι έφυγε; Κάθε μέρα στο Ρέντη είναι! Μαζί με τους συμπαίκτες του. Αυτούς που αισθάνεται πραγματικά συμπαίκτες του, όχι τους άλλους της Γουλβς. Για να διευκρινίσω τι ακριβώς εννοώ, πριν αρχίσετε να τρελαίνεστε, σωματικά ο Ντάνιελ είναι απών. Πνευματικά είναι πλήρως παρών στον Ολυμπιακό. Πιο παρών, δεν γίνεται.

Χωρίς ίχνος υπερβολής ο Ποντένσε είναι καθημερινά σε επαφή με τις εγκαταστάσεις του Ρέντη και όχι μόνο, πιθανώς και τα γραφεία της ΠΑΕ. Με του Ρέντη είναι σίγουρα σε καθημερινή επαφή. Είναι εγγυημένο και διασταυρωμένο. Μιλάει κάθε μέρα, μα κάθε μέρα και για αρκετή ώρα, με τον Τσικίνιο και μαθαίνει τα πάντα. Πιθανώς μιλάει και με άλλους αλλά σίγουρα μιλάει με τον Τσικίνιο. Μαθαίνει λοιπόν από πρώτο χέρι τι συμβαίνει στην ομάδα. Πως πήγε η προετοιμασία και τι δουλειά γίνεται.


Εκφράζει διαρκώς την επιθυμία για επιστροφή το συντομότερο δυνατό. Όπως επιβεβαιώνει, είναι αληθή και ακριβή τα βρετανικά (και όχι μόνο) δημοσιεύματα σχετικά με το ποσό που ζητάει (αυτή τη στιγμή) η Γουλβς για να τον παραχωρήσει. Θέλει 10 εκατομμύρια ευρώ για να πει το ναι στον Ολυμπιακό. Εκτιμάται ωστόσο ότι, όσο περνάει ο καιρός και η αγγλική ομάδα δεν τα βρίσκει αλλού (και φυσικά ο Ντάνιελ θα λέει όχι σε άλλες προτάσεις) θα αναγκαστεί να ρίξει... νερό στο κρασί της. Να μειώσει τις απαιτήσεις της.

Τυχερά παιχνίδια δεν παίζω, ούτε στοίχημα βεβαίως, αλλά αν ήταν να ποντάρω θα πόνταρα στο ότι, τελικά, έστω και στο φινάλε των μεταγραφών, ο Ποντένσε θα γυρίσει και σωματικά στον Ολυμπιακό γιατί πνευματικά δεν έχει φύγει ποτέ. Θα φύγει έτσι και ο καημός και η αγωνία του Μεντιλίμπαρ ο οποίος, όπως έγραψα και σε προηγούμενο κείμενο, για τον Ντάνιελ ρωτάει διαρκώς και αγωνιά πως πάει το θέμα μεταγραφής/επιστροφής του.

Για τον Όρτα δεν έχει τις ίδιες ανησυχίες και λόγω Μπακούλα που θα μείνει στο ρόστερ και θα πάρει ευκαιρίες ενώ, μην ξεχνάμε, δεν έχουμε δει καθόλου λόγω τραυματισμού τον 34χρονο Ισπανό χαφ, Ντάνι Γκαρθία, που υπολογίζει πάρα πολύ ο προπονητής. Επίσης έχει παίξει ελάχιστα και τα δείγματα δεν είναι ασφαλή, ο δανεικός από τη Νότιγχαμ Νεοζηλανδός, Μάρκο Στάμενιτς.