Σε εξέλιξη βρίσκεται ο μεταγραφικός σχεδιασμός του Ολυμπιακού, καθώς οι Πειραιώτες όχι μόνο δεν έχουν ολοκληρώσει τις κινήσεις τους αλλα δεδομένα θα φέρουν και κάποιους ποδοσφαιριστές 11άδας ακόμα στο ρόστερ. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, άλλωστε, έχει αποδείξει ότι γνωρίζει καλά πώς να προκαλεί εκπλήξεις στις τελευταίες ημέρες τού Αυγούστου και τις πρώτες του Σεπτέμβρη, με αποτέλεσμα να είναι δεδομένο ότι κάτι παρόμοιο θα ζήσουμε (και) φέτος.

Και δεν αναφερόμαστε μόνο στην περίπτωση του Ντάνιελ Ποντένσε, που δεδομένα θα πάει για τα τέλη Αυγούστου με βάση όσα ισχύουν τώρα - Ο Πορτογάλος άσος θέλει να παίξει ξανά μπάλα στην Ελλάδα, το έχει δηλώσει και στους ανθρώπους τού Ολυμπιακού και της Γουλβς, αλλά είναι σαφές ότι οι απαιτήσεις των Άγγλων είναι τέτοιες που μόνο στα τέλη τού μήνα μπορούν να υπάρξουν εξελίξεις.

Πάνω-κάτω τα ίδια ισχύουν και με τον Όρτα, αν και η περίπτωσή του είναι κάπως διαφορετική αφενός γιατί έχει μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας συμβόλαιο με την Μπράγκα, αφετέρου γιατί οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν δύο φορές κοντά στη μεταγραφή του στη διάρκεια του καλοκαιριού. Αλλά οι Πορτογάλοι έκαναν (και συνεχίζουν να κάνουν!) νερά. Είναι χαρακτηριστική η ατάκα ανθρώπου τού Ολυμπιακού για το θέμα, όταν σχολίασε ότι ούτε τα στελέχη τής Μπράγκα δεν θα υπέγραφαν με αυτά τα δεδομένα τις απαιτήσεις που προτάσσουν για να πωληθεί ο Όρτα.

Με λίγα λόγια και η δική του περίπτωση πηγαίνει για το τέλος τής μεταγραφικής περιόδου, ενώ δεν πρέπει να αποκλείσουμε την έλευση ενός ακόμα επιθετικού, για να συμπληρωθεί η τριάδα στους φορ: Δεν πρέπει να ξεχνάμε, άλλωστε, ότι οι Ερυθρόλευκοι κάνουν πρωταθλητισμό σε Ελλάδα και Ευρώπη και πρέπει να έχουν μεγάλο και ισοδύναμο ρόστερ. Υπάρχουν οι Γιάρεμτσουκ και Ελ Κααμπί στην ομάδα, οπότε ακόμα κι αν δεν είναι "τύπου βασικός" ο επιθετικός που θα έρθει είναι σίγουρα λύση "τύπου Νο2". Άρα για την ώρα έχουμε δύο 11αδάτους (Ποντένσε και Όρτα) και έναν που θα κοντράρεται για τη θέση τού Νο2 με τον Γιάρεμτσουκ. Κρατήστε το όνομα του Τζον Μπαουτίστα, 29χρονου Ισπανού της Εϊμπάρ, που ο Μεντιλίμπαρ θέλει στον Ολυμπιακό.

Θα φέρει και… Κάρμο ο Ολυμπιακός

Παρόλα αυτά δεν είναι μόνο αυτοί που θα έρθουν! Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην αγορά για την απόκτηση και ενός στόπερ επιπέδου, καθώς η ομάδα δεν έχει βρει ακόμα τον αντι-Κάρμο! Ο Ρέτσος είναι πολύ καλή λύση, με ταχύτητα στα πόδια, αλλά χρειάζεται έναν καλύτερο στόπερ πλάι του. Κι αυτός δεν είναι ο Πιρόλα, που είναι εξαιρετικός αριστεροπόδαρος στόπερ με προοπτική, αλλά δεν είναι Κάρμο. Ο Άμπι, επίσης, ήρθε για να παίζει ώστε να φύγει με πώληση ξανά στην Αγγλία, αλλά κι αυτός δεν έχει δείξει ότι είναι στόπερ-θηρίο.

O Κουτσίδης ήρθε για να μπει σταδιακά στην ομάδα, ο Μπιανκόν είναι φιλότιμος και ποιοτικός αλλά ούτε αυτός είναι Κάρμο, ο Ντόη είναι πολύ πιθανό να δοθεί δανεικός ενώ ο Βέζο είναι σαν να μην υπάρχει στο Λιμάνι. Τυπικά, δηλαδή, η ομάδα θα πάει με το σχήμα: Ρέτσος, Πιρόλα, Άμπι, Κουτσίδης, συν ο στόπερ που θα έρθει και, ίσως, να μείνει και ο Μπιανκόν που μπορεί να δώσει λύσεις και ως στόπερ αλλά και ως δεξιός μπακ ή χαφ. Ο Μεντιλίμπαρ, άλλωστε, και την περασμένη σεζόν είχε κάνει σκέψεις για τριάδα στην άμυνα.

Ποιος μπορεί να είναι ο αντι-Κάρμο; Εμείς θα πούμε να κρατήσετε σε μια άκρη του μυαλού σας τον Ρότσα, της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αν και δεν είναι ακριβώς αυτό που ψάχνει ο Μεντιλίμπαρ. Όπως και του Ματίγια Νάστασιτς, που ακόμα δεν έχει βρει ομάδα μετά την αποχώρησή του από τη Μαγιόρκα - Ο 31χρονος Σέρβος άσος στόπερ είναι πολύ καλή περίπτωση, αλλά το γεγονός ότι δεν έχει κάνει προετοιμασία είναι το αρνητικό του.

Εκτός αν στο τέλος επιστρέψει ο ίδιος ο Κάρμο. Στην Πόρτο δεν καίγονται να τον κρατήσουν και αποτελεί κοινό μυστικό στην Πορτογαλία ότι στα τέλη τού Αυγούστου είναι πιθανό να φύγει για την Αγγλία. Ο Ολυμπιακός παρακολουθεί τις εξελίξεις διακριτικά και αν μέχρι τότε δεν έχει βρει κάποιον καλύτερο, σίγουρα θα κάνει νέα κίνηση, με καλά χρήματα και εγγυημένη φανέλα βασικού.