Ο Κώστας Φορτούνης και η ενδεχόμενη ανανέωσή του στον Ολυμπιακό ήταν μια υπόθεση που απασχόλησε για πολύ καιρό τους «ερυθρόλευκους», με τις δύο πλευρές να αποφασίζουν τελικά να τραβήξουν χωριστούς δρόμους. Και αυτό γιατί ο Έλληνας διεθνής προτίμησε το... μονοπάτι της Σαουδικής Αραβίας. Ωστόσο, αυτή του η επιλογή  φαίνεται πως τελικά οδηγεί σε αδιέξοδο.

Η μεταγραφή του στην Άλ Καλίτζ του Γιώργου Δώνη φαίνεται ότι χαλάει, λόγω προβλημάτων με το μπάτζετ της ομάδας της Σαουδικής Αραβίας, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εμπόδια  στην ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Σύμφωνα πάντως με τις τελευταίες πληροφορίες, δεν έχει ναυαγήσει ακόμα οριστικά η μεταγραφή του Φορτούνη στην Αραβία. Ο Έλληνας άσος έχει συμφωνήσει εδώ κι έναν μήνα με την ομάδα του Γιώργου Δώνη, αλλά περίμενε την έγκριση για τη μεταγραφή από το Υπουργείο, όπως ισχύει για όλες τις μεταγραφές στο πρωτάθλημα.

Η αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου λοιπόν, δεν έδωσε την έγκριση για τα ποσά που πρέπει να πληρωθούν την επόμενη 3ετια για τον Φορτούνη. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Ευάγγελος Μίχος στη ραδιοφωνική του εκπομπή στον «Ελλάδα FM 94.3», έκριναν ως… υπερβολικά τα 3 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο για τον Φορτούνη και ότι δεν ανταποκρίνεται το συγκεκριμένο ποσό ως αποδοχές, στην αξία του. Μάλιστα, η αρμόδια επιτροπή ενημέρωσε τον σύλλογο ότι δεν μπορούν να δώσουν στον πρώην αρχηγό του Ολυμπιακού συμβόλαιο με περισσότερα από 2 εκατομμύρια ευρώ!

Γι’ αυτό λοιπόν έχει κολλήσει η μεταγραφή και θα πρέπει οι δύο πλευρές ήταν να κάνουν μία νέα συμφωνία με αυτά τα χρήματα είτε να χαλάσει το deal.

Δεν θα αργήσει πολύ πάντως να υπάρξει εξέλιξη, καθώς βρισκόμαστε στα μέσα Αυγούστου και ο Φορτούνης δεν έχει ακόμα ομάδα. Ακόμα κι αν ναυαγήσει πάντως η μεταγραφή στην Αραβία, ο Έλληνας άσος είναι ξεκάθαρος ότι δεν πρόκειται να πάει σε άλλη ελληνική ομάδα, ενώ αν υπάρξει ξανά συζήτηση με τον Ολυμπιακό, σίγουρα δεν θα του κάνει την ίδια οικονομική πρόταση με αυτή που απέρριψε, αλλά μικρότερα.