Ο Κάρμο, κατά πως φαίνεται, θα μείνει στην Πόρτο όπου φέρονται να του υποσχέθηκαν ότι θα παίζει συχνά, αν όχι μόνιμα βασικός. Το τελευταίο εξάλλου εξαρτάται και από την απόδοσή του. Δεν σου χαρίζουν τη φανέλα να την πάρεις σπίτι όποιος κι αν είσαι, πρέπει να επιβεβαιώνεις σε προπονήσεις και αγώνες ότι την αξίζεις. Ο Ολυμπιακός λοιπόν οφείλει να ψάξει για τον αντι-Κάρμο ώστε να ενισχύει το κέντρο της άμυνάς του.

Όχι, οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν πει ανοιχτά ότι ψάχνουν για αντι-Κάρμο. Άλλωστε από την περίοδο που προσπαθούσαν να βρουν τη χρυσή τομή με την Πόρτο για να κάνουν δικό τους τον ίδιο τον Κάρμο μεσολάβησε η απόκτηση ενός άλλου αριστεροπόδαρου στόπερ, του 22χρονου Ιταλού, Λορέντσο Πιρόλα, έναντι 3 εκατ.ευρώ από τη Σαλερνιτάνα. 

Έτσι, πια, έχουν με τον Πιρόλα μεγάλο αριθμό στόπερ, συνολικά 6. Εκτός του Ιταλού υπάρχουν οι Ρέτσος, Μπιανκόν, Άμπι, Κουτσίδης και Ντόη. Τον ανέφερα τελευταίο τον Αντρέα γιατί ο Μεντιλίμπαρ ο οποίος, απ' όσο μαθαίνω είναι πολύ ικανοποιημένος μαζί του, τον χρησιμοποιεί και ως μπαλαντέρ. Δηλαδή πέρα από στόπερ και σε θέση αμυντικού χαφ. Πιο πολύ στη 2η θέση τον έχει βάλει στην προετοιμασία η οποία, στην πραγματικότητα, είναι η 1η του Ντόη. Στο κέντρο έπαιζε πριν ο Μίτσελ τον εμφανίσει στην πρώτη ομάδα σε θέση στόπερ.

Παρότι λοιπόν δεν το... φωνάζει ο Ολυμπιακός, και καλά κάνει για μια σειρά από ευνόητους λόγους, έχει μάτια και αυτιά ανοιχτά στην αγορά για στόπερ. Στόπερ που θα πείθει ότι μπορεί να σηκώσει το βάρος του να ηγηθεί στην άμυνα μαζί με τον Ρέτσο που θα είναι (πιθανότατα) ο έτερος βασικός. Βεβαίως, αν αποκτηθεί κι άλλος, γεννάται ένα μεγάλο ζήτημα. Τι θα γίνει με τουλάχιστον δύο από τους υπόλοιπους. Δεν θα έχει τόσους στόπερ να κάθονται σε κάθε ματς ο Ολυμπιακός, θα είναι λάθος.


Κι αν το να δοθεί κάπου δανεικός ο Κουτσίδης για να πάρει ματς μοιάζει απόλυτα λογικό και αναμενόμενο, είναι να απορεί κανείς τι μέλλει γενέσθαι με τους άλλους. Θα φύγει και ο Άμπι; Ο Πιρόλα που ήρθε ως αρχηγός της μικρής εθνικής Ιταλίας, θα βλέπει από τον πάγκο; Τι θα γίνει με τον Μπιανκόν; Τι θα γίνει και με τον Ντόη που αρέσει στον προπονητή; Θα καθιερωθεί στα χαφ; Εκεί ποιος θα πρωτοπαίξει; Ο Ντόη; Ο Γκαρθία; Ο Στάμενιτς; Ο Έσε; Ο Τσικίνιο; Και με τους μικρούς τι θα γίνει; Τι θα γίνει με τον Μπακούλα που τα... σπάει; Τι θα γίνει και με τον Μουζακίτη;


Βλέπετε; Δεν είναι εύκολο. Καθόλου εύκολο. Κάθε δράση φέρνει και αντίδραση. Γι' αυτό και στο μεγάλο λιμάνι δεν συμμερίζονται την πρεμούρα των περισσότερων για μία και δύο και τρεις και 103 μεταγραφές. Εξάλλου ο Μεντιλίμπαρ έχει πει ότι θέλει κοντό ρόστερ, όχι να έχει τριγύρω του ένα σωρό παραπονεμένες μούρες. Παίκτες που εύλογα δεν θα παίζουν και πιθανότατα θα γκρινιάζουν.


Δεν το θέλει με τίποτα αυτό. Άρα η απόκτηση στόπερ αν γίνει δεν θα γίνει ελαφρά τη καρδία. Θα γίνει για κάτι που αξίζει. Και όπως μαθαίνω έχουν ήδη αρχίσει να προτείνονται από ατζέντηδες μερικές ενδιαφέρουσες περιπτώσεις. Εννοείται πως έχουν υπόψιν τους και τα στελέχη των Πειραιωτών (Ντάρκο, τμήμα σκάουτινγκ) αλλά και ο προπονητής κάποιους υπόψιν τους. Τα νέα, εκτίμηση είναι αυτή, δεν θα αργήσουν. Δεν γίνεται να αργήσουν. Μ' αυτά και μ' αυτά φτάσαμε στα μισά του Αυγούστου και αρχίζει και το πρωτάθλημα της Super League σε ελάχιστα 24ωρα.