Μια πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στα δημοσιογραφικά στέκια, καθώς το όνομα του Αρτούρ Μαζουακού έχει συνδεθεί τόσο με την ΑΕΚ, που ψάχνει για βασικό αριστερό μπακ, όσο και με τον ΠΑΟΚ που αναζητεί μπακ απ τού Μπάμπα Ραχμάν.

Ο πεπειραμένος άσος, που έδωσε ώθηση στην καριέρα του μέσω του Ολυμπιακού, αγωνίστηκε στην Μπεσίκτας την προηγούμενη σεζόν, που ήταν δύσκολη και με πολλές αλλαγές προπονητών για τον τουρκικό σύλλογο. Παρόλα αυτά φαίνεται ότι φέτος δεν βρίσκεται στα πλάνα τής ομάδας και, στα 30 του χρόνια με market value στα 4,2 εκατ. ευρώ, ψάχνει για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Το τουρκικό κλαμπ είχε αγοράσει με 2 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι τού 2023 από τη Γουέστ Χαμ τον παίκτη και το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Κύρκο, που αναλύει αγώνες στο τουρκικό ποδόσφαιρο και έχει άριστη εικόνα του Μαζουακού την περασμενη αγωνιστικη περίοδο, προκειμένου να εμπλουτίσουμε το ρεπορτάζ με νέες πληροφορίες.

"Για αυτό δεν τον υπολογίζουν στη Μπεσίκτας - Μπορεί και ελεύθερος - Περισσότερο στην ΑΕΚ παρά στον ΠΑΟΚ γιατί..."

"Πέρσι ήταν περίεργη η σεζόν για όλη τη Μπεσίκτας, άλλαξαν αρκετούς προπονητές, προσπαθούσαν να βρουν πατήματα. Ο Φαν Μπρόνκχορστ δεν τον υπολογίζει τώρα, αν και είχε κάνει σχετικά καλή σεζόν", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

"Αλλά είχε βγάλει αρκετά προβλήματα τραυματισμών και αυτός είναι ο κύριος που δεν τον υπολογιζουν. Είχε καλές στιγμές όμως και θύμισε τον παίκτη που ξέραμε, αλλά έμενε για καιρό εκτός λόγω τραυματισμών. Κι αυτό ήταν βασικό θέμα".

Πώς θα μπορούσε να έρθει στην Ελλάδα;

"Δανεικό σε τελευταία σεζόν συμβολαίου, δεν είναι εύκολο να τον δώσουν. Στην πώληση δεν μπορώ να πω ποσό, γιατί οι Τούρκοι είναι περίεργοι στα παζάρια. Μπορεί στο τέλος να έρθει ακόμα και ελεύθερος".

Έχει συνδεθεί με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ - Σε ποια από τις δύο ομάδες θεωρείς ότι θα ταίριαζε περισσότερο;

"Δεν ξέρω με τον Μπάμπα κατά πόσο θα μπορούσε να υπάρξει, θα ήταν δύο σχεδόν ισάξιοι μπακ. Ενώ η ΑΕΚ ψάχνει για βασικό, άρα με αυτή τη λογική θα έλεγα την ΑΕΚ".

Ξεχώρισε πέρσι για κάτι περισσότερο από τα υπόλοιπα;

"Πέρσι έπαιρνε εκτελέσεις σε πολλά στημένα και κόρνερ. Δεν ξέρω αν θα είναι εύκολο στις ομάδες που ενδιαφέρονται για να έχει ξανά το ίδιο κομμάτι - Γιατί και οι δύο έχουν καλούς αριστεροπόδαρους παίκτες. Πολύ σημαντικό και το κοινοτικό διαβατήριο".