Σε αναβρασμό βρίσκονται άπαντες στην ΑΕΚ μετά την εμφάνιση και, κυρίως, τον αποκλεισμό τής ομάδας από τη Νόα, ένα γεγονός που δεν είναι εύκολο να χωνευτεί. Παρόλα αυτά πρέπει να μείνει πίσω και, μάλιστα, άμεσα, καθώς η Ένωση είναι τεράστιο κλαμπ και ως τέτοιο πρέπει να γυρίσει σελίδα και να κοιτάξει την επόμενη μέρα.

Το πρώτο ερώτημα που θέλει απάντηση είναι τι θα γίνει με την περίπτωση του Ορμπελίν Πινέδα! Γιατί δεν είναι μόνο το στενό μαρκάρισμα της Μοντερέι για τον παίκτη, αλλά και το γεγονός ότι ναι μεν ο Μεξικανός άσος είναι σπουδαία μονάδα για την 11άδα της ΑΕΚ. Αλλά η πρόταση για την απόκτησή του φαίνεται ότι είναι πολύ καλή, ενώ δεν έχει και ιδιαίτερο νόημα να υπάρχει ένας παίκτης ξενερωμένος στο ρόστερ μιας ομάδας - Προσοχή εδώ: Ο Ορμπελίν είναι άριστος επαγγελματίας και δεν μπορεί κανείς να του προσάψει το παραμικρό. Δεν είναι απίθανο όμως, ακόμα και για οικογενειακούς λόγους, να βλέπει κι εκείνος με καλό μάτι την επιστροφή του στο Μεξικό.

Μάλιστα, η Ένωση θα ρεφάρει κάπως και την επιχειρηματική χασούρα τού αποκλεισμού από τη Νόα, καθώς τα ευρωπαϊκά έσοδα τής ομάδας για τη φετινή αγωνιστική περίοδο έχουν κάνει φτερά. Με αποτέλεσμα να χρειάζεται, όπως κάθε άλλη επιχείρηση, έσοδα για να ''τρέξει" με ευρυθμία.

Υπάρχει άλλος παίκτης, μεσοεπιθετικά, που μπορεί να αποχωρήσει; Υπάρχουν φωνές που αναφέρουν ότι είναι περίπου δεδομένο ότι ο Ροδόλφο Πιζάρο θα αποτελέσει, επίσης, παρελθόν αλλά και ο Πάολο Φερνάντες (ο κορυφαίος απέναντι στη Νόα) που οδεύει προς τον Άρη. Όπως και ο Ραντόνια που πηγαίνει εκτός απροόπτου στη Λαμία. Απλά αυτές οι υποθέσεις δεν θα κλείσουν άμεσα αλλά προς το τέλος του μήνα. Μπορεί στα τέλη Αυγούστου να υπάρξουν εξελίξεις με τον Γκαρσία και τη Ζενίτ; Μα, εδώ, η ΑΕΚ χρειάζεται να φέρει έναν ακόμα επιθετικό για να υπάρχει εναλλακτική πίσω από τον Λιβάι, πώς μπορεί να παραχωρήσει και τον Λιβάι;

Γενικά, πάντως, υπάρχουν ανοιχτές υποθέσεις στην ΑΕΚ για την ενίσχυσή της, παρά τις δηλώσεις του Ματίας Αλμέιδα ότι δεν πρέπει να γίνουν άλλες προσθήκες. Απλά τώρα θα υπάρξουν και αποχωρήσεις, ώστε να αδειάσουν το ρώστερ.

Στο τελευταίο σκέλος των μεταγραφών μπαίνουν όλες οι ομάδες και, φυσικά, μαζί και η ΑΕΚ, καθώς μετά και τον αποκλεισμό από τη Νόα δεν μένει παρά να ολοκληρωθεί το ρόστερ και προχωρήσουν οι Κιτρινόμαυροι στην επόμενη μέρα τους. Με τον Μάριο Ηλιόπουλο στην διοικητική ηγεσία της ΠΑΕ, άλλωστε, είναι γεγονός ότι η Ένωση έχει δείξει τη διάθεση για να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για την ενίσχυσή της.

Κι εδώ είναι που βρίσκεται το σημείο μηδέν: Πού αλλού χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα και, φυσικά, πού θα δοθεί προτεραιότητα. Γιατί, λίγο-πολύ, σε όλες τις γραμμές χρειάζεται να έρθουν ποδοσφαιριστές. Κι αυτό μπαίνει, τώρα, οριστικά σε μια σειρά. Πάμε να δούμε αναλυτικά.

Σε ποιες θέσεις χρειάζεται η ομάδα ενίσχυση

 Όπως γράψαμε λίγο πιο πάνω, λίγο-πολύ σε όλες τις γραμμές χρειάζεται ενίσχυση. Υπάρχουν φωνές που θεωρούν επιτακτική την ανάγκη να έρθει και τερματοφύλακας και, εδώ που τα λέμε, θα μπορούσε να υπάρχει μια πιο έτοιμη και έμπειρη επιλογή πίσω από τους Στρακόσια και Μπρινιόλι. Ή ακόμα και να ενεργοποιηθεί ένας εκ των Στάνκοβιτς η Αθανασιάδη, έστω ως Νο3 στην ιεραρχία, αν και μια τέτοια προοπτική δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Σαφώς και "χωράει" ένας ακόμα στόπερ, από τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν σενάρια για το μέλλον τού Μήτογλου στην Ένωση, όπως και ένας αμυντικός μέσος. Μεσοεπιθετικά το ταλεντο περισσεύει, αλλά στην κορυφή τής επίθεσης επιβάλλεται να έρθει τουλάχιστον ένας ακόμα φορ - Ίσως και δύο.

Η θέση στην οποία, όμως, χρειάζεται επίσης ενίσχυση η ομάδα και θα δοθεί άμεσα προτεραιότητα, είναι εκείνη του αριστερού μπακ. Υπάρχουν μάλιστα και λύσεις που είναι ήδη μαρκαρισμένες.

Ο Μαζουακού και η έκπληξη για αριστερά

Με δεδομένο ότι υπάρχει προτεραιότητα στο αριστερό άκρο της άμυνας, το όνομα που πρωταγωνιστεί στο ρεπορτάζ τής Ένωσης είναι ο Αρτούρ Μαζουακού. Που δεν φαίνεται να έχει μέλλον στην Μπεσίκτας και, μοιραία, ψάχνει για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Υπάρχει μια ακόμα λύση που δεν έχει φύγει από τη λίστα των Κιτρινόμαυρων: Ο Νικολάς Ταλιαφίκο. Δύσκολο να έρθει στην Ελλάδα ο διεθνής Αργεντινός άσος, αλλά όσο προχωράει ο Αύγουστος ας μην αποκλείσουμε τίποτα.

Τέσσερις φορ πρώτης γραμμής κι ένας ακόμα... Τσούμπερ!

Στο κομμάτι τής ενίσχυσης στη γραμμή κρούσης, οι Κιτρινόμαυροι έχουν κάποια πολύ καλά ονόματα. Από τον Βινίσιους, της Φούλαμ, που είχε προταθεί και σε Ολυμπιακό-Παναθηναϊκό παλαιότερα, ο Σαλντάνια της Παρτιζάν, αλλά και ο Μέμφις Ντεπάι που ήταν στην Μπαρτσελόνα αλλά τώρα ψάχνει για ομάδα. Πιο δύσκολη περίπτωση από όλες είναι εκείνη του Μαουπάι, της Έβερτον, που έχει συμβόλαιο.

Ακόμα, υπάρχει η περίπτωση του Κορέα της Ίντερ, αλλά είναι παίκτης που θυμίζει περισσότερο τον Τσούμπερ, στην καλύτερη περίπτωση δεύτερο επιθετικός δηλαδή, παρά σέντερ φορ.