Η ΑΕΚ που χρειαζόταν 3 γκολ για να προκριθεί σε βάρος μιας... 7χρονης ομάδας από την Αρμενία, με το... γκομενιστικο όνομα Νόα, εμφανίστηκε ανέτοιμη αγωνιστικά & ψυχολογικά, έβαλε μόλις ένα κι αυτό με... αυτογκόλ στο 90' και δικαίως αποκλείστηκε!! Στο ίδιο γήπεδο που πριν από 2,5 μήνες ο Ολυμπιακός κέρδιζε την Φιορεντίνα και κατακτούσε το Κόνφερενς Λιγκ, κάνοντας viral το τραγούδι της Λιόλιου..." το δικό μας το σπίτι νοικιάστηκε"!!! 

Με την ΑΕΚ να αποκλείεται ουσιαστικά από έναν 35χρονο τερματοφύλακα, τον Τσαντσάρεβιτς, ο οποίος στο Ερεβάν της έβαλε γκολ & έβγαλε ασίστ για γκολ ενώ στη ρεβάνς της Ν. Φιλαδέλφειας έκανε σωτήριες επεμβάσεις. Και αμείβεται με 8 χιλιάρικα τον μήνα, όταν ο Στρακόσια, που ήταν ο μοιραίος της ΑΕΚ, αμείβεται με 150.000 ευρώ τον μήνα (1.500.000 ετησίως)!!! Αλήθεια, πόση καζούρα να αντέξει ακόμη ο Ενωσίτης οπαδός...

Η ΑΕΚ μετά την πρώτη εκπληκτική χρονιά του Αλμέιδα με νταμπλ (45 χρόνια πριν το προηγούμενο) και ωραίο ποδόσφαιρο, αυτοκτονεί συνεχώς. Πέρσι αυτοκτόνησε με την απώλεια του τίτλου στο τέλος, φέτος από το ξεκίνημα με ένα ιστορικό φιάσκο/ντροπιαστικό αποκλεισμό από την... Βελέζ Νο 2, κάποια Νόα, μια ψυχωμένη αλλά ομάδα επιπέδου ... Super League 2 (η απειρία κι αδυναμία της φάνηκε όταν πιέστηκε)!!! 

Ναι, είναι ίσως ο πιο ντροπιαστικός αποκλεισμός της ΑΕΚ την τελευταία 10ετία, γιατί έρχεται με συνολικά δύο κακές εμφανίσεις, έρχεται κόντρα στην δευτεραθλήτρια Αρμενίας (ούτε καν την πρωταθλήτρια) κι από μια ομάδα με την οποία είχε χαώδη (!!!) χρηματιστηριακή διαφορά, σχεδόν 67.000.000 ευρώ!!! Η σημερινή αξία του ρόστερ της ΑΕΚ είναι 74.000.000 ευρώ ενώ της Νόα μόλις 7.000.000! Κοινώς όσο... 4,5 Στρακόσια ή ένας Λαμέλα 3ετίας!!!

Η ΑΕΚ παρότι έχει ρίξει λεφτά για μεταγραφές, από το περασμένο καλοκαίρι, δεν έχει εξελιχθεί ως ομάδα. Και σε κάποιες καίριες θέσεις λόγω εμμονής του προπονητή της δεν έχει αναβαθμιστεί/ανανεώσει το ρόστερ της! Συγχρόνως ο Αλμέιδα από την περασμένη σεζόν ψιλοέκαψε τους παίκτες ενώ επιμένει σε μια φιλοσοφία και στυλ παιχνιδιού που οι παλιοί παίκτες του δεν μπορούν πλέον να το υποστηρίξουν και οι νέοι δεν έχουν τα αντίστοιχα χαρακτηριστικά.

Από ότι φαίνεται μάλιστα γενικότερα έχει χαλάσει... η "φάση" στην Ένωση αφού εκτός του Πινέδα κι άλλοι παίκτες φέρεται να εκφράζουν τάσεις φυγής!! Κάπως έτσι όμως,  η ΑΕΚ στην 3η χρονιά του Αλμέιδα έφτασε να είναι... άρρωστη, να μην παίζει όμορφο ποδόσφαιρο ( ΑΛΛΑ... ΚΑΤΙ  ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ), να μην μπορεί να τρέξει, να μην έχει αυτοματισμούς και τακτική στο παιχνίδι της και το χειρότερο να βγάζει προς τα έξω την... οσμή και την εικόνα ενός ξενερωμένου γκρούπ!!!

Εγκλημάτησε η ΑΕΚ που "στιγματίστηκε" με την... καπηλεία της ΕΠΟ χωρίς να έχει ουσιαστικό κέρδος την περασμένη σεζόν από την δύναμή της εκεί, αντιθέτως έτσι χάλασε τη συμμαχία της με τον ΠΑΟΚ και έσπρωξε τον Σαββίδη στον Μαρινάκη. Έγκλημα και του Μελισσανίδη ότι την εγκατέλειψε/την πούλησε στο πολύ δύσκολο τάιμινγκ, μετά την απώλεια του δικού της πρωταθλήματος και συγχρόνως την κατάκτηση του U.C.L. από τον Ολυμπιακό μέσα στο σπίτι της στην Αγιά Σοφιά (γιατί όπως λένε κάποιοι που γνωρίζουν πολύ καλά παλαιώθεν την ΑΕΚ, αυτή είναι "οργανισμός ψυχισμού"). Μπορεί να αποδειχθεί η αρχή της καταστροφής της αυτή η κίνηση αφού είναι πιθανόν η ιστορία να επαναληφθεί, όπως στην 10ετία του 90' με την πώληση από τους Μελισσανίδη - Καρρά στον Τροχανά και ότι ακολούθησε, καταλήγοντας στην αποχώρηση του Μπάγεβιτς. 

Από εδώ και πέρα η ΑΕΚ θα έχει μεγάλη οικονομική ζημιά (προφανώς και έρχεται πώληση), αλλά θα είναι και ξεκούραστη για το πρωτάθλημα, όπως την πρώτη σεζόν του Αλμέιδα που το πήρε . Βέβαια πλέον ο πολύ συναισθηματικός και συγχρόνως απόλυτος Αργεντινός κόουτς δεν θα έχει το αλάθητο, δεν θα είναι στο απυρόβλητο αφού η μαγεία χάθηκε και ο ... μήνας του μέλιτος έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Δεν θα έχει και τον Μελισσανίδη δίπλα του...Αν η ψυχραιμία επιβιώσει από την τρομερή εσωστρέφεια και επιστρέψουν γρήγορα τα αποτελέσματα, η ΑΕΚ θα είναι υπολογίσιμη/πρωταγωνίστρια δύναμη και στο νέο πρωτάθλημα. Διαφορετικά , ειδικά αν διώξουν και τον Αλμέιδα,  έτσι όπως έχει δομήσει την ομάδα, θα την αποτελειώσουν...

Στο δια ταύτα: στην επόμενη ημέρα σίγουρα θα χρειαστεί μπόλικη ενδοσκόπηση, πολύ λεπτή διαχείριση και ενδεχομένως να παρθούν κάποιες δύσκολες αποφάσεις. Βλέπετε με τον Αλμέιδα πλέον η κατάσταση είναι εν ολίγοις "μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα", κοινώς δεν τσουλάει η ομάδα! Γιατί το λέω; Μου ενισχύει όλο και περισσότερο την εντύπωση ο "Πελάδο" πως δεν έχει να δώσει κάτι άλλο στην ΑΕΚ. Δεν την έχει βελτιώσει καθόλου, δεν έχει plan b, δεν έχει αναδείξει κάποιον νέο ποδοσφαιριστή, δεν έχει κάνει κάτι που να το μνημονεύεις, να λες με εντυπωσιασμό : "γίνεται αυτό στην ΑΕΚ του Αλμέιδα"! Όπως δηλαδή ίσχυε στην πρώτη του σεζόν, που σχεδόν όλοι τον αποθέωσαν/αποθεώσαμε. Έχει το star quallity, πήρε το νταμπλ, είναι ηγετικός αλλά προπονητικά δεν μου δείχνει πως έχει κάτι άλλο να δώσει!!!

ΥΓ1  Η ΑΕΚ του Αλμέιδα με διέψευσε πανηγυρικά για δεύτερη φορά μέσα σε 3,5 μήνες. Είχα πει πως δεν μπορούσε να χάσει το πρωτάθλημα από τον ΠΑΟΚ και το έχασε. Ήμουν κατηγορηματικός πως παρά το 3-1 του πρώτου αγώνα δεν υπήρχε περίπτωση να αποκλειστεί από αυτή την μετριότατη αντίπαλο και όμως, αποκλείστηκε. Συγνώμη αλλά η ΑΕΚ της ρεβάνς, με δεδομένα πως έπαιζε στην έδρα της, με τέτοια διαφορά δυναμικότητας και το κίνητρο που υπήρχε, ήταν ακόμη πιο αποκαρδιωτική. Θα μπορούσε το τετ α τετ του Τσούμπερ στο 2' αν έμπαινε να άλλαζε όλο το ματς, με τα... αν και τις...πορδές όμως, δεν βάφεις αυγά! Πόσες ποδοσφαιρικές φάσεις έφτιαξε; Όλο με σουτ από μακριά και στημένα προσπαθούσε να σκοράρει. Αποκρουστικό θέμα που έγινε ακόμη πιο άθλιο από τις προκλητικές καθυστερήσεις των παικτών της Νόα...

ΥΓ.2 Είτε ο Λαμέλα, είτε ο Κοιτα μπροστα, χωρίς πλάνο παιχνιδιού, απλά με το να παίρνουν την μπάλα και να προσπαθούν να κάνουν κάτι, θα καούν παρότι είναι ποιοτικοί και μόνο την τρέχουσα σεζόν θα της κοστίσουν συνολικά και οι δύο plus 7.900.000 ευρώ!!!

ΥΓ.3 Τον Περέιρα (μεταγραφή του κόουτς) τον βάζεις αλλαγή στην Αρμενία, όπου δεν ήταν κακός αλλά δεν τον χρησιμοποιείς στην ρεβάνς, που θεωρητικά χρειαζόταν περισσότερο... Αντιθέτως χρησιμοποιείς τον Φερνάντες που είναι υπό διωγμό και το ξέρει ενώ τον Άμραμπατ (αδυναμία του κόουτς) που τον ανανέωσες τον κρατάς στον πάγκο! Η διαχείριση πλέον του Αλμέιδα μπάζει και θα γίνει πιο δύσκολη με τόσους παίκτες μαζεμένους σε συγκεκριμένες θέσεις αλλά μόλις με ένα ματς την εβδομάδα από εδώ και πέρα...

ΥΓ.4 Πόσο κακός είναι ο μεταγραφικός προγραμματισμός της ΑΕΚ φαίνεται από ότι έδωσε την χθεσινή ρεβάνς χωρίς κλασικό σέντερ φορ. Ο Λιβάι Γκαρσία (που δεν φταίει βέβαια  αυτός για το... μυικό του σύστημα αλλά ο ΟργαΝισμός που ζει με ψευδαισθήσεις)έχασε ακόμη ένα σημαντικό ματς λόγω ενοχλήσεων  και ο Αλμέιδα έχει καθυστερήσει να πάρει ακόμη άλλον. Οπότε βολεύεται/χωράει στην 11άδα ο Τσούμπερ σαν false nine. Μπορεί έτσι να κρατάει κάποιες ισορροπίες στα αποδυτήρια αλλά κοστίζει αγωνιστικά και ... οικονομικά στο κλαμπ (με τον αποκλεισμό).

ΥΓ.5 Δεν ξέρω αν στον Πινέδα λείπει ο ρυθμός (δεν το πιστεύω) ή είναι ξενερωμένος που δεν τον πουλάνε στην Μοντερέι, πάντως το έχει γυρίσει στο... τσάμικο (όλο παράλληλες πασούλες). Και ο Γκατσίνοβιτς για πολλοστή φορά "εκτός παιχνιδιού"! Μεγάλα προβλήματα και τα δύο...

ΥΓ.6 Ο Διέγκο Αλόνσο αλλάζει προς το καλύτερο τον Παναθηναϊκό!! Η χθεσινή του παρουσία στο Άμστερνταμ, όσα έγιναν, είχαν την σφραγίδα της δουλειάς του Ουρουγουανού τεχνικού. Το πάλεψε ποδοσφαιρικά , κατά διαστήματα - για την εποχή - ήταν αρκετά καλός και στις λεπτομέρειες έχασε μια πολύ μεγάλη πρόκριση υπέρβασης (στο 34ο πέναλτι την έχασε!!!), από την ομάδα που αποτελεί ιστορικά την ποδοσφαιρική του... Νέμεση στην Ευρώπη. Μου άρεσε ο Αλόνσο πώς δούλεψε πάνω στα λάθη του πρώτου ματς, ψάχτηκε και έκανε αυτό που έπρεπε προκειμένου να πάει για να κλέψει την πρόκριση στην Ολλανδία. Ο Αλόνσο εμφάνισε ένα πολύ βελτιωμένο σύνολο σε σχέση με το πρώτο ματς, με ορθότερη προσέγγιση, για 20 λεπτά στο ξεκίνημα αιφνιδίασε τον Φαριόλι ενώ μετά έκανε υπομονή και βρήκε το 0-1 με τον Τετέ στο 90'. Το σημαντικότερο; Ο Αλόνσο ενέπνευσε τους παίκτες του κι ακολούθησαν το πλάνο και την πίστη του. Αποκλείστηκε αλλά το μήνυμα είναι πως ενωμένος ο Παναθηναϊκός έχει μέλλον αυτή την σεζόν αφού είναι ομάδα που κτίζεται και εξελίσσεται από έναν καλό προπονητή.