Τον αποκλεισμό τής ΑΕΚ από τη συνέχεια της ευρωπαϊκής της περιπέτειας για φέτος σχολίασε μέσω του sportdog ο Νίκος Καραγιαννίδης, πάλαι ποτέ διευθυντής τής ιστορικής αθλητικής εφημερίδας Φίλαθλος, καθώς η Ένωση δεν τα κατάφερε απέναντι στην αρμένικη Νόα.

Ο πεπειραμένος δημοσιογράφος αναφέρθηκε στα κακώς κείμενα αλλά και στην παρουσία τού Ματίας Αλμέιδα στον πάγκο των Κιτρινόμαυρων, οπως και στις αποφάσεις που καλείται να πάρει ο Μάριος Ηλιόπουλος για την επόμενη μέρα του συλλόγου.

Ακόμα, αναφέρθηκε στο θέμα τής πώλησης του Ορμπελίν Πινέδα από την ΑΕΚ, όπως και στο ενδεχόμενο παραχώρησης του Φώτη Ιωαννίδη από τον Παναθηναϊκό, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει για το παιχνιδι των Πράσινων με τον Άγιαξ αλλά και για τη ρεβάνς τού ΠΑΟΚ με τη Μάλμε.

"Πρόβλημα ο προπονητής - Κάτι συμβαίνει στα αποδυτήρια - Παραμύθι αυτό που έκανε ο Αλμέιδα"

"Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα με την ΑΕΚ - Δεν τα βλέπει μόνο όποιος δεν θέλει ή δεν έχει μάτια για να δει. Το πρόβλημα είναι στον προπονητή, αυτό λέει η λογική. Είναι πολύ καλός άνθρωπος, ανήκει στο ποδόσφαιρο, προέρχεται από αυτό, αλλά είναι ένας ρομαντικός. Δεν είναι πολεμιστής, δεν σκέφτεται να βγάλει τα μάτια στον αντίπαλο, να του κόψει το κεφάλι κ.λπ. Αυτά τα λέω με βάση όσα είδα στους τέσσερις αγώνες μέχρι στιγμής. Δεν εκφράζει το τι ακριβώς συμβαίνει μέσα στα αποδυτήρια. Γιατί κάτι συμβαίνει, δεν μπορεί να είναι τόσο γειτονιά και καφενείο μια ομάδα. Μην σταθούμε στο τέταρτο ευρωπαϊκό ματς, που η ΑΕΚ δεν πατούσε στο γήπεδο. Δεν είχε ίχνος συνείδησης της κρισιμότητας του αγώνα. Είχε να αντιμετωπίσει αντίπαλο που ήταν διπλά πιο σπουδαία και καλή από ο,τι στο ματς που κέρδισε με 3-1. Είχε μεγάλα ψυχικά αποθέματα η Νόα, ήταν πολύ καλή και οργανωμένη, κάθε παίκτης ήξερε τον ρόλο του και το παιχνίδι γινόταν στα ίσια", ανέφερε αρχικά ο Ν. Καραγιαννίδης μέσω του sportdog και στη συνεχεια συμπλήρωσε:

"Η ΑΕΚ ξεκίνησε σαν ερασιτεχνική ομάδα, γειτονιάς, ότι πρέπει να κερδίσει. Για να κερδίσεις, όμως, πρέπει να έχεις σχέδιο και όχι να σε πνίγει το άγχος. Η ΑΕΚ είχε άγχος από το πρώτο λεπτό, δεν είχε ψυχραιμία. Αντί να πει ότι η αντίπαλος δεν υπάρχει στον χάρτη, ξαφνικά αυτή η ομάδα μέσα στη Φιλαδέλφεια έφτασε στο γκολ. Δεν είναι ότι δεν της έβαζε γκολ η ΑΕΚ, αλλά δημιουργούσε η Νόα ευκαιρίες για γκολ. Αν εξαιρέσεις 2,5 παίκτες, η ΑΕΚ δεν είχε εικόνα ομάδας. Δηλαδή Σύνολο που παίζει για συγκεκριμένο σκοπό. Μην σταθούμε στη ρεβάνς παραπάνω όμως, το θέμα δεν είναι ο αντίπαλος αλλά ότι υπάρχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα στην ΑΕΚ και είναι παραμύθι να βλέπεις τον Αλμέιδα να τους μαζεύει στο κέντρο μετά τον αποκλεισμό. Δηλαδή να αγνοήσουμε την πραγματικότητα. Η ΑΕΚ που κέρδισε με 4-0 στην Ανδόρα, ήταν για λύπηση. Αλλά ποιος να τα πει αυτά όταν στέκεται μόνο στο αποτέλεσμα. Έκανε το χειρότερο παιχνίδι της στο 4-0, δεν βλεπόταν η ΑΕΚ" .

"Έπαιζε με κουκλοθέατρο η Νόα - Εκτός πραγματικότητας να τα βάλεις με Αλμέιδα - Κουτσή τώρα η ΑΕΚ"

Είναι κηλίδα για την ιστορία τής ΑΕΚ ο αποκλεισμός από τη Νόα;

"Πριν από χρόνια, είχε και χιόνια τοτε, η ΑΕΚ είχε αποκλειστεί από τη Λαμία - Που τότε ήταν ομάδα Γ΄ Εθνικής. Αποκλείστηκε στο Κύπελλο από ομάδα Γ΄ Εθνικής. Αυτό που έχει γίνει με την ΑΕΚ τώρα, είναι χειρότερο από το να αποκλειστεί από τη Λαμία της Γ΄ Εθνικής! Ως άνθρωπος του ποδοσφαιρου δίνω συγχαρητήρια στη Νόα. Δεν κώλωσαν, δεν φοβήθηκαν, κατάλαβαν ότι παίζουν με κουκλοθέατρο".

Θα μπορούσε να ήταν λύση η απομάκρυνση του Ματίας Αλμέιδα;

"Το μαγαζί το έχει ο κύριος Ηλιόπουλος. Αυτός είναι να δούμε τι θα κάνει, αυτός κρίνεται από τις αποφάσεις του. Ο Αλμέιδα μίλησε λες και δεν συμβαίνει κάτι, ζει στον κόσμο του, στα παραμύθια του. Είναι εκτός πραγματικότητας να τα βάλεις με τον Αλμέιδα, είναι επαγγελματίας αξιοσέβαστος, καθαρός, αλλά δεν είναι εκεί. Δεν καταλαβαίνει, δεν έχει συναίσθηση του τι έγινε. Τα λέμε αυτά επειδή έχει μια πορεία και παρουσία στην ΑΕΚ που δεν είναι υπέρ του. Γιατί από το φινάλε του περασμένου πρωταθλήματος έδειξε τα προβλήματα. Ο ανθρωπος δεν μετέχει στο παιχνίδι. Ο επαγγελματίας ποδοσφαιριστής κρέμεται από τα χείλη του προπονητη, μέσα στα αποδυτήρια, ο μεγαλύτερος παίκτης περιμένει εντολές του προπονητή, τι θα του πει, που θα παίξει κ.λπ. Είναι φριχτό που η ΑΕΚ ήθελε πρόκριση, ο αντίπαλος έχει κάνει 5 ευκαιρίες και κερδισε με αυτογκόλ. Τώρα έχει μπροστά της Γολγοθά και όλα είναι δυνατά. Πες ότι είμαι ΟΦΗ και βλεπω την ΑΕΚ, δεν σκέφτεσαι ότι μπορείς να πάρει το ματς εκτός έδρας; Κάποιοι τρέχουν, δίνουν την μπάλα, δεν ξέρουν. Με το ΑΕΚ-ΟΦΗ 3-0 είχε κάνει εγκαίνια γηπέδου η Ένωση. Αλλά είναι δύσκολο να ξεπεράσει τον εαυτό της, δείχνει κουτσή τώρα. Μπορεί τελικά να πάει καλά στο πρωτάθλημα γιατί έχει ευνοϊκό πρόγραμμα, μια κανονικη ΑΕΚ το μόνο δύσκολο παιχνίδι της είναι στο Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό".

'Αυτό πρέπει να κάνει τώρα η ΑΕΚ - Πρώην παικταράς ο Πινέδα - Πολύ καλός και πολύ τυχερός ο Παναθηναϊκός"

Πώς θα πρέπει να είναι η επόμενη μέρα στην ΑΕΚ;

"Η ΑΕΚ έχει καλο υλικό. Ο Ελίασον είναι παιχταράς, δεν υπάρχει τέτοιος εξτρέμ. Και με τη Νόα δεν υπήρχε πουθενά. Αυτό που πρέπει να κάνει είναι να ενεργοποιήσει τις δυνάμεις της. Να αξιοποιήσει τους παίκτες της. Εκτός αν πούμε ότι οι παίκτες δεν θέλουν τον Αλμειδα, που δεν πρέπει να συμβαίνει αυτό γιατί ο επαγγελματίας ποδοσφαιριστής δεν ασχολείται με αυτά τα πράγματα. Ο παίκτης σήμερα κοιτάζει την πάρτη του, κι αυτό ενδιαφέρει την ομάδα γιατί έτσι θα βγει κερδισμένη. Αν καθίσεις να σκεφτείς τις έγινε με τη Νόα... Μπήκε ο Λαμέλα και δεν μπορούσε να δείξει το μπόι του, να φανεί η παρουσία του στην αποτελεσματικότητα της ομάδας".

Στην ΑΕΚ είναι ανοιχτό το ζήτημα παραχώρησης του Πινέδα.

"Για τον πρώην παικταρά Πινέδα μπαίνει ένα θέμα: Όταν ένας παίκτης θέλει να φύγει από την ομάδα, τον διώχνεις. Είναι ζημιά. Βρωμάει ο παίκτης όταν μπει στο κανάλι ότι τον θέλει άλλη ομάδα. Όπως και ο Ιωαννίδης, δεν τον κρατάς. Στο καλό και με την ευχή της Παναγιάς. Ούτε χάνεις πόντους επειδή τον διώχνεις. Βρίσκεις τρόπο για να φύγει και να πάει στο καλό. Αν σκεφτείς έναν παίκτη που το μυαλό του είναι αλλού, επηρεάζει έτσι κι αλλιώς τα αποδυτήρια".

Τέλος, δυο λόγια για τον Παναθηναϊκό;

"Μετά από τόσα χρόνια δεν στέκομαι στο αποτέλεσμα. Αλλά δεν σημαίνει ότι εκφράζει πάντα την εικόνα. Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλός αλλά και πολύ τυχερός, γιατί έπεσε σε κακή μέρα του Άγιαξ που ήταν για πέταμα. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα μπορούσε να διεκδικήσει την πρόκριση. Ο Άγιαξ είναι σημαντική ομάδα, με καλά αποδυτήρια και κατασταλαγμένη φιλοσοφία και πρακτική. Ξέρεις ποιος θα μείνει, ποιος θα φύγει. κλ. Έχει βρει πρώτος στην Ευρώπη τον δρόμο του στην Ευρώπη: Τεράστιο όνομα αλλά δεν μπορεί να μπει μαζί με Λίβερπουλ, Ρεάλ, Μπάγερν, είναι πιο κάτω. Προσπαθεί να προσαρμοστεί στη σύγχρονη πραγματικότητα, που είναι να βγάλει λεφτά. Ο Άγιαξ αυτή τη στιγμή είναι η πρώτη ομάδα που διεκδικεί συντήρηση του brand name της και βγάζει παίκτες σχολής, έχει ομάδα σεμιναρίου και προχωράει. Παρόλα αυτά με τον Παναθηναϊκό ήταν σε κακή μέρα. Αλλά τον Παναθηναϊκό αύριο μπορεί να τον δεις με την Τρίπολη και να είναι διαφορετικός. Προσγειωθήκαμε με τους τρεις αποκλεισμούς, αφού και ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε με τραγικό τρόπο, η ΑΕΚ ήταν ξεφτιλέ ολέ, αλλά και ο αποκλεισμός του Παναθηναϊκού. Προσγειωθήκαμε, να αρχίσει το πρωτάθλημα και δεν αποκλείεται φέτος να σπάσει η 4άδα φέτος".