Αν και η αναμέτρηση ΠΑΟΚ - Πανσερραϊκός "σήκωσε" αρκετή συζήτηση σχετικά με τις διαιτητικές αποφάσεις, ο Παναγιώτης Βαρούχας συμφώνησε απόλυτα με ρέφερι και VAR για τις επίμαχες φάσεις του αγώνα.

Ο παλαίμαχος διαιτητής δικαίωσε την απόφαση για καταλογισμό πέναλτι που έφερε το 0-1 του Πανσερραϊκού τονίζοντας ότι ο Βιεϊρίνια βρήκε τον Σαλαζάρ και τον ανέτρεψε. Αντίστοιχα, είναι ορθή η υπόδειξη για το πέναλτι που οδήγησε στο 1-1 του ΠΑΟΚ, επειδή ο Πεταυράκης τραβά παρατεταμένα με τα δύο χέρια τον Κεντζιόρα.

Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Βαρούχα, ο VAR παρενέβη σωστά ώστε ο Φωτιάς να πάρει πίσω την απόφαση για πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Όπως είπε, η μπάλα βρήκε μεν στο χέρι του Μπέργκστρεμ μετά από σουτ του Κωνσταντέλια, αλλά το χέρι ήταν σε φυσική θέση.

Αναφέρθηκε επίσης στη φάση του 2-2 του Πανσερραϊκού, όπου έκανε λόγο για φάουλ στην αρχή της φάσης, αλλά τόνισε πως το γκολ μέτρησε επειδή υπάρχει μεγάλη χρονική απόσταση μεταξύ της παράβασης και της επίτευξης του τέρματος. Τέλος, ξεκαθάρισε ότι ορθώς δόθηκε το πέναλτι για το 3-2 του ΠΑΟΚ, αφού ο αμυντικός του Πανσερραϊκό πατά καθαρά το πόδι του Τσάλοφ.

Αναφορικά με το ματς Βόλος - Ολυμπιακός, ο Παναγιώτης Βαρούχας στάθηκε κυρίως στη φάση της αποβολής του Βιγιαφάνιες. Όπως τόνισε, ο άσος του Βόλου ορθώς αποβλήθηκε όμως αυτό δεν θα έπρεπε να γίνει με δύο κίτρινες κάρτες. Αντιθέτως, είπε ότι το πρώτο φάουλ που κάνει, ήταν για απευθείας κόκκινη και όχι κίτρινη κάρτα, καθώς βρήκε τον Ντόη με τις τάπες στο καλάμι. Χαρακτήρισε μάλιστα αδικαιολόγητο τον ρέφερι αλλά και τον VAR του αγώνα, που δεν κάλεσε τον διαιτητή να δει τη φάση ώστε να αλλάξει την κίτρινη κάρτα σε κόκκινη.