Η ήττα του Παναθηναϊκού από τον Αστέρα ήρθε φυσιολογικά. Όχι από το ροτέισον του Αλόνσο όμως. Ο Ουρουγουανός βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο με ευθύνη της διοίκησης, η οποία επιτρέπει να στοχοποιείται ο προπονητής της ομάδας από την 1η αγωνιστική για πράγματα που φταίει η ίδια.

Η αλητεία με τη στοχοποίηση του Αλόνσο γίνεται για το φοβερό και τρομερό ροτέισον που έκανε, μετά από 120 λεπτά στο Άμστερνταμ, όπου πήγε και ΚΕΡΔΙΣΕ τον Άγιαξ. Μια σημείωση, ότι μετά το διπλό στη Ρώμη τον Φεβρουάριο του 2010, ήταν η μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη εδώ και 14 (ναι, ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΑ!) χρόνια.

Ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει να μείνει εκτός Ευρώπης επειδή στις κληρώσεις πληρώνει την επιλογή του Γιάννη Αλαφούζου να τραβήξει την πρίζα. Αν ο Παναθηναϊκός δεν περάσει τη Λανς θα βυθιστεί! Όχι, οικονομικά. Θα βυθιστεί κι άλλο στη βαθμολογία της UEFA που θα φέρουν νέους Άγιαξ, νέες Λανς, νέες Μαρσέιγ αντί για Μπάνια Λούκα και Μάλμε...

Θα βυθιστεί και ψυχολογικά. Με τον κόσμο να μην έχει κανένα δέσιμο με την ομάδα, την 13... εκτός και το ΟΑΚΑ να έχει μαξ 5.000-6.000 κόσμο στα ματς του πρωταθλήματος.

Θα βυθιστεί αγωνιστικά, καθώς πολύ δύσκολα θα έρθουν οι παίκτες που έπρεπε να είναι ήδη στο Κορωπί εδώ και ένα μήνα, αλλά γι αυτό θα μιλήσουμε παρακάτω.

Θα βυθιστεί στη μιζέρια και την εσωστρέφεια για ακόμη μία φορά, με αποτέλεσμα στην επόμενη στραβή στο πρωτάθλημα ο προπονητής να φαγωθεί...

Ο Αλόνσο, λοιπόν, κόντρα σε αυτό το άμπαλο ρεύμα που τον κράζει για το ροτέισον όλα τα παραπάνω τα έχει καταλάβει. Ξέρει ότι για να μείνει όρθιος ο Παναθηναϊκός πρέπει να περάσει τη Λανς και γι αυτό έκανε το ροτέισον. Αυτούς του είχαν και αυτούς έβαλε.



Γυμνός Αλόνσο λόγω διοίκησης-Παπαδημητρίου

Πάμε, τώρα στην ουσία. Η διοίκηση και ο τεχνικός διευθυντής που τρέχει τις μεταγραφές γνωρίζουν από τον Νοέμβριο ότι ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας δεν θα βρίσκεται την επόμενη σεζόν στο ρόστερ.

Ήταν, επίσης, κοινό μυστικό πως ο Παλάσιος πολύ δύσκολα θα έμενε στον Παναθηναϊκό εδώ και μήνες. Γνωστό ακόμα ότι Βέρμπιτς και Αϊτόρ δεν είναι σε θέση να προσφέρουν κι αυτό ενώ ήταν στην ομάδα ακόμα ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος έδωσε ευκαιρίες και στους δύο και ειδικά ο Ισπανός που μπήκε και στην ευρωπαϊκή λίστα αντί του Κροάτη, εξέθεσε τον Σέρβο κόουτς με τις κακές του εμφανίσεις.

Αποτέλεσμα ήταν ο νέος προπονητής είτε τον έλεγαν Αλόνσο είτε Σάρι να είναι χωρίς δύο βασικά εξτρέμ. Ο Τετέ ήρθε καθυστερημένα και ο Παναθηναϊκός πήγε στα ματς φωτιά με τον Άγιαξ έχοντας μόνο τον Βραζιλιάνο και τον Μαντσίνι (αξιοπρεπέστατος αλλά για δεύτερη λύση και όχι βασικός) και με τον Τζούρισιτς σε θέση Μπερντάρντ. Και από μόνο του το τελευταίο λέει τα πάντα...

Από εκεί και πέρα αυτή τη στιγμή ο Αλόνσο έχει στη διάθεσή του μόλις δύο στόπερ. Τον Ίνγκασον (εξαιρετική μεταγραφή) και τον Γεντβάι ο οποίος ως αριστερός στόπερ δεν μπορεί να ανταποκριθεί και είναι πραγματικά εντυπωσιακό γιατί δεν μεταφέρεται ο Ίνγκασον στην αριστερή πλευρά, όπου και έπαιζε σε παρά πολλά ματς εκεί με τον ΠΑΟΚ.

Μετά τον Ίνγκα και τον Γεντβάι ο Παναθηναϊκός δεν έχει άλλον στόπερ. Ο Πάλμερ είναι... άφαντος από πέρσι, για τον Μάγκνουσον δεν έχουμε την παραμικρή πληροφόρηση από την ΠΑΕ για το πότε θα μπορέσει να αγωνιστεί ξανά (το ίδιο συνέβαινε και με τον Πάλμερ) και ο Σένκεφελντ θα έπρεπε, μετά την συμπεριφορά του απέναντι στον Τερίμ (δηλαδή στον Παναθηναϊκό που διεκδικούσε το νταμπλ), να έχει αποτελέσει παρελθόν από την ομάδα. Αυτό θα έκανε βέβαια κάθε σοβαρό κλαμπ...

Ο Αλόνσο έμεινε γυμνός και στο αριστερό μπακ. Την ώρα που του φορτώθηκε ο Μπάλντοκ (που μπορεί μέσα στη σεζόν να κάνει τη διαφορά) και έφτασε να έχει τρεις βασικούς δεξιούς μπακ, από την άλλη πλευρά πάλευε στην προετοιμασία με τον Φικάι. Το σίριαλ Γιαννούλη κράτησε περισσότερο και από του Σάρι λες και ο Γιαννούλης ήταν ο Ρομπέρτο Κάρλος και δεν υπήρχαν άλλα αριστερά μπακ στον πλανήτη. Για μία θέση που και πάλι ο κύριος Παπαδημητρίου και η διοίκηση γνώριζαν μήνες ότι λόγω της λήξης του συμβολαίου του Χουανκάρ και με τον Μλαντένοβιτς στο Euro η ομάδα κινδύνευε να παίξει στην Ευρώπη με αριστερό μπακ τον... κανέναν.

Τέλος, για τη θέση του φορ ο Αλόνσο έβγαλε από τη μύγα ξίγκι με τον Γερεμέγεφ ο οποίος για αλλαγή στα δύσκολα είναι χρήσιμος. Για βασικός στον Παναθηναϊκό δεν θα μπορούσε να έπαιζε ούτε στα πρώτα χρόνια του Αλαφούζου, με τον Καζιγιάμα, τον Εσπάρθα και τον Κάιπερς.

ΥΓ: Η φάση του Μαντσίνι που τον πατάει ο αμυντικός του Αστέρα προφανώς και δεν είναι πέναλτι, αλλά αν ο Μαντσίνι φορούσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ θα είχε στήσει τη μπάλα στην άσπρη βούλα.


ΥΓ 1: Κανένας Σιδηρόπουλος δεν φταίει για το τείχος και για το πού έγινε το φάουλ του Αστέρα. Όσο ο Παναθηναϊκός δέχεται να παίζει αγώνες με Έλληνες, Αζέρους και Βαλκάνιους διαιτητές είναι άξιος της μοίρας του. Ειδικά για τους Έλληνες διαιτητές, στους οποίους θα πρέπει να απαγορευτεί η ενασχόλησή τους με το ποδόσφαιρο.

YΓ 2: Το ροτέισον του Λουτσέσκου πέτυχε σε αντίθεση με εκείνο του Αλόνσο. Ο Ουρουγουανός δεν είχε να βάλει στην 11άδα... Φωτιά και Ευαγγέλου.