Ο Ολυμπιακός είχε δυναμική παρουσία στις μεταγραφές και αυτό το καλοκαίρι! Αγόρασε τον Κοστίνια με 2,5 εκατ.Ευρώ από τη Ρίο Άβε, τον Λορέντζο Πιρόλα με 3 εκατ.Ευρώ από τη Σαλερνιτάνα, τον Κρίστοφερ Βέλντε με 4 εκατ.Ευρώ από τη Λεχ Πόζναν και τον Ρόμαν Γιάρεμτσουκ με 2 εκατ.Ευρώ από τη Μπριζ. Παράλληλα ήλθε ο Ντάνι Γκαρθία από τη Μπιλμπάο και δανεικός ο Στάμενιτς από Νότιγχαμ Φόρεστ.

Πορτογαλική τριπλέτα

Υπάρχει όμως και συνέχεια! Οι τρεις μεγάλες υποθέσεις που κυνηγάει η ομάδα του Πειραιά έχουν πορτογαλικό χρώμα. Όπως όλα δείχνουν είναι θέμα χρόνου ο Ντάνιελ Ποντένσε να επιστρέψει στο λιμάνι. Ο 28χρονος εξτρέμ παρότι φαίνεται να βρίσκεται στα σχέδια του Γκάρι Ο'Νιλ και πήρε χρόνο συμμετοχής στην ήττα με την Άρσεναλ ετοιμάζει βαλίτσες για Ελλάδα. Επίσης ο Νταβίντ Κάρμο για τον οποίο υπήρξε συμφωνία μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις με την Πόρτο δεν κατάφερε να κερδίσει θέση στους «δράκους».

Πλέον κάνει δεύτερες σκέψεις, οι οποίοι πολύ πιθανόν να τον οδηγήσουν πίσω στο λιμάνι. Δεν πρέπει να ξεχνάμε την υπόθεση Αντρέ Όρτα, τον οποίο ο Κάρλος Καρβαλιάν φαίνεται να υπολογίζει στη Μπραγκα, αφού τον πήρε στην αποστολή με τη Μποαβίστα, ενώ στο προηγούμενο ματς, με τη Σερβέτ για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League, ο παίκτης δεν έπαιξε λόγω ίωσης. Το σίγουρο είναι, ότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα εγκαταλείψουν την υπόθεση Όρτα, γιατί πολύ απλά έχουν ανάγκη ενίσχυσης στα χαφ.

Φορτούνης-Ζότα και τρεις μεταγραφές

Μάλιστα τη Δευτέρα η εφημερίδα «Κόκκινος Πρωταθλητής» έχει ανάλυση για το πως χωράνε ακόμα στο ρόστερ χαφ, αριστερός, μπακ και ίσως Φορτούνης ή Ζότα. Βλέπετε η ανησυχία του Έλληνα ποδοσφαιριστή για όσα συμβαίνουν στην ατελείωτη διαπραγμάτευση με τους Σαουδάραβες της Αλ Καλίτζ του Γιώργου Δώνη μπορεί να τον οδηγήσει πίσω στον Πειραιά, αφού η μεταγραφή του κρέμεται από μία κλωστή.

Όσον αφορά το θέμα του Ζότα Σίλβα υπάρχει ένα πολύ δυνατό σενάριο δανεισμού, αφού η Νότιγχαμ απέκτησε (έναντ 12 εκατ.Ευρώ) και τον Αργεντινοπαραγουανό εξτρέμ, Ραμόν Σόσα. Ο Πορτογάλος μπορεί να αγωνίζεται κυρίως εξτρέμ – όπου προτεραιότητα είναι ο Ντανιέλ Ποντένσε- αλλά μπορεί να παίξει και σε άλλες θέσεις της επίθεσης, όπως για παράδειγμα πίσω από τον φορ ή σαν δεύτερος επιθετικός.

Για τον Ζότα όμως υπάρχει κάτι πολύ σημαντικό. Έχει μια συμμετοχή με τη Γκιμαράες, για τα προκριματικά του Κόνφερενς με αντίπαλο την Φλοριάνα, πιν τον αποκτήσει φέτος η Νότιγχαμ έναντι 7 εκατ.Ευρώ. Μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει κάποια συμμετοχή με τη Φόρεστ, την οποία αν κάνει τότε δεν θα μπορεί να παίξει σε τρίτη ομάδα...