Η υπόθεση του Ντάνιελ Ποντένσε βρίσκεται σε πρώτο πλάνο στον Ολυμπιακό. Ο Πορτογάλος εξτρέμ μπορεί να πήρε χρόνο συμμετοχής στην ήττα της Γουλβς από την Άρσεναλ όλα όμως δείχνουν, ότι σύντομα θα επιστρέψει στο λιμάνι. Οι δηλώσεις του Γκάρι Ο’ Νιλ σίγουρα περιέπλαξαν τα πράγματα δείχνοντας ότι τον υπολογίζει για τη συνέχεια της σεζόν, η επιθυμία του 29χρονου ποδοσφαιριστή όμως είναι να συνεχίζει να παίζει για την ελληνική ομάδα.

Άλλωστε η περσινή επιτυχία της κατάκτησης του Confertence League φέρει και τη δική του υπογραφή. Συν τοις άλλοις στον Ολυμπιακό ο Ποντένσε νιώθει περισσότερο σημαντιικός, ο Μεντιλίμπαρ τον θέλει διακαώς, του δίνει πρωταγωνιστικό ρόλο και χρόνο. Σίγουρα οι δηλώσεις του προπονητή του στη Γουλβς πέρασαν και δεν ακούμπησαν, όταν ο παίκτης βλέπει, ότι του δίνουν μόνο 15 λεπτά στο Γούλβερχαμπτον, κάτι που μόνο σε βασμός δεν λέγεται. Ο διακαής πόθος του παίκτη για να επιστρέψει στον Πειραιά αποτελεί και το γεγονός, ότι έριξε πόρτα στη Μπεσίκτας.

Τα μηνύματα συνέχισης της καριέρας του στην Ελλάδα για την τρίτη του θητεία στον Ολυμπιακού τα έχουν πάρει άπαντες στην Αγγλία κάτι που φάνηκε και κατά την είσοδό του στο 76' της αναμέτρησης με την Άρσεναλ. «Αναμένεται να αποχωρήσει για τον Ολυμπιακό», σχολίασε η αγγλική τηλεόραση κατά την είσοδό του στο παιχνίδι.

Ανοιχτές οι πόρτες για Κάρμο

Μπορεί ο Ολυμπιακός να τα βρήκε με την Πόρτο για τον Νταβίντ Κάρμο, ο υψηλόσωμος σέντερ μπακ όμως αποφάσισε να μείνει στην Πορτογαλία, προκειμένου να δοκιμάσει την τύχη του και να πείσει τον Βίτορ Μπρούνο, ότι αξίζει να είναι στις βασικές του επιλογές. Εν τω μεταξύ η ομάδα του Πειραιά απέκτησε τον Λορέντζο Πιρόλα, προκειμένου να αναπληρώσει το τεράστιο κενό του στο κέντρο της άμυνας. Ο Ιταλός αμυντικός όμως δεν είναι Κάρμο, κάτι που αποδείχτηκε στα μέχρι τώρα παιχνίδια, που τον παρακολουθήσαμε.

Παράλληλα η προσπάθεια του Κάρμο να κερδίσει την επιστοσύνη του προπονητή της Πόρτο αποδείχτηκε μάταιη. Ο 25χρονος στόπερ, μετά από τρία επίσημα παιχνίδια της Πόρτο έχει μόλις μία συμμετοχή και αυτή για 15 λεπτά στον τελικό του Σούπερ Καπ με την Σπόρτινγκ. Έτσι ο Πορτογάλος κάνει σκέψεις προκειμένου να βρει ομάδα που θα τον σέβονται και θα έχει παιχνίδια στα πόδια του. Οι πιθανότητες επιστροφής στον Ολυμπιακό είναι αρκετά σοβαρές. Τα μηνύματα που λαμβάνουμε είναι, ότι οι Πειραιώτες κρατούν ανοικτές τις πόρτες.

Δύο απαραίτητες πινελιές για Μεντιλίμπαρ

Ο Ποντένσε δίνει την ένεση ποιότητας που χρειάζεται η ομάδα μεσοεπιθετικά και επιστροφή του αποτελεί επιτακτική ανάγκη. Στον Βόλο φάνηκε, ότι η ομάδα του Πειραιά θέλει περισσότερες βοήθειες, πέραν των Ζέλσον Μαρτίνς και Βέλντε.

Από την άλλη πλευρά η προσθήκη του Κάρμο δίνει στον Ολυμπιακό την απαραίτητη σοβαρότητα στα μεσόπισθεν. Ο Μπιανκόν που έπαιξε την 1η αγωνιστική δίπλα στον Πιρόλα είναι αναξιόπιστος αμυντικά και ο Μεντιλίμπαρ αναγκάστηκε να δώσει εντολή στον Ντόι να οπισθοχωρήσει από τα χαφ στο κέντρο της άμυνας, προκειμένου να θωρακίσει την ομάδα του.

Οπότε με τις προσθήκες των δύο Πορτογάλων, ο Ολυμπιακός βάζει τις πινελιές που χρειάζονται για να ολοκληρωθεί ο καμβάς πάνω στον οποίο ζωγραφίζει ο Χοσέ Λουίνς Μεντιλίμπαρ την ομάδα της σεζόν 2024-2025.