Ο Ολυμπιακός στον Βόλο έδωσε το πρώτο του επίσημο ματς στη σεζόν 2024/25. Να το πούμε πάλι; Για τον Ολυμπιακό στον Βόλο η αναμέτρηση με την τοπική ομώνυμη ομάδα αποτέλεσε την επίσημη πρεμιέρα. Το ημερολόγιο έγραφε 17 Αυγούστου που σημαίνει πως ούτε η ομάδα (τα πρόσωπα ατομικά και το σύνολο) μπορεί να είναι έτοιμη, ούτε το ρόστερ έχει την τελική του μορφή. 

Αφού λοιπόν εμπεδώσαμε τα βασικά, ας πάμε να συζητήσουμε για το ματς με βάση αυτά. Δηλαδή πως ό,τι είδαμε αποτελεί ένα μικρό και ελάχιστα ασφαλές δείγμα και οποιοδήποτε «μεγάλο» συμπεράσματα για τόσο μικρό δείγμα γραφής είναι επισφαλές.

1) Μαγκιά του Μεντιλίμπαρ ήταν που έβαλε βασικό τον Κωστούλα. Κέρδισε τη συμμετοχή του, δήλωσε / εξήγησε μετά τη λήξη του ματς ερωτηθείς σχετικά ο Ισπανός προπονητής. Το κακό για τον Κωστούλα είναι ότι δεν τροφοδοτήθηκε και δεν φάνηκε στο ματς με συνέπεια να γίνει αλλαγή από τον Ελ Καμπί στο ημίχρονο. Στο 20' δέχθηκε την 1η και τελευταία σέντρα εντός περιοχής ο Κωστούλας αλλά κι αυτή ήταν ψηλή και η κεφαλιά που έκανε κατέληξε, αφού ακολούθησε ψηλοκρεμαστή πορεία, εύκολα στην αγκαλιά του τερματοφύλακα του Βόλου.

2) Αν δεν είχε κάποιο μικρο-πρόβλημα τραυματισμού (ή κόπωσης) ο Μπιανκόν (δεν φάνηκε κάτι τέτοιο), ότι έγινε αλλαγή λίγο μετά από ένα ανόητο χέρι-φάουλ που έδωσε έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού μοιάζει με... καμπανάκι από τον Μεντιλίμπαρ. Στα φιλικά, τηρουμένων των αναλογιών, τα πήγε καλά. Με τον Βόλο είχε θέματα κι αυτό δεν είναι καλό αφού μιλάμε για ματς κόντρα σε υποδεέστερη ομάδα η οποία μάλιστα έπαιζε από νωρίς με παίκτη λιγότερο και ο Ολυμπιακός δεν δέχθηκε πίεση. Και στο 4ο λεπτό έδωσε χαζό φάουλ εκτός περιοχής ο Μπιανκόν σε άτσαλο μαρκάρισμα και στο 7ο βγήκε για επιθετική άμυνα ψηλά και τον πέρασε ο αντίπαλος.



3) Ο Μίτσελ είχε εμφανίσει από το... πουθενά τον Ντόη σε θέση στόπερ αλλά, κατά πως φαίνεται τώρα με τον Μεντιλίμπαρ, η καλή του θέση είναι στη μεσαία γραμμή, μπροστά από τα στόπερ. Έκανε πραγματικά καλό ματς με παρτενέρ τον Έσε, είχε και 4 κλεψίματα. Ουσιαστικά ο Ανδρέας ήταν εκείνος που... κέρδισε την αποβολή του Βιγιαφάνιες και είναι... θαύμα που δεν τραυματίστηκε από την σκαριά του Αργεντίνου στο καλάμι του. Έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα τον διαχειριστεί στη συνέχεια ο προπονητής και, κυρίως, που θα τον βάζει όταν τον βάζει.  

4) Ο Βέλντε επιθετικοδημιουργικά δεν βρέθηκε σε καλή μέρα, μπλοκαρίστηκε αλλά ο Νορβηγός απέδειξε στο Βόλο ότι στα ματς του Ολυμπιακού δύσκολα θα λειτουργεί ως βαρίδι. Τι εννοώ; Μετρήσατε πόσες επιτυχημένες άμυνες έβγαλε και πόσα κλεψίματα έκανε; Είχε 3 κλεψίματα και πολλή περισσότερη πίεση στους αντιπάλους.

5) Για τον Ζέλσον δεν χρειάζεται να ειπωθούν πολλά. Μοιάζει με μεταγραφή, αφού πέρυσι ήρθε στα μισά της σεζόν και λόγω τραυματισμού δεν έπαιξε πολύ ενώ ήταν και ανέτοιμος. Έχει τρελή ποιότητα και όπως φαίνεται έχει και διάθεση να κάνει restart στην καριέρα του. Είχε τις δύο ασίστ στα γκολ αλλά γενικά είχε μια γεμάτη εμφάνιση. Το μεγάλο ζητούμενο είναι η διάρκεια, αν θα καταφέρει να διατηρηθεί σε καλό επίπεδο.

6) Μπαίνοντας στα social μετά το τέλος του ματς διαπίστωσα ότι ουκ ολίγοι σχημάτισαν κακή γνώμη και για την απόδοση του Ντόη (!) αλλά και για του Στάμενιτς (!). Για τον Ντόη τα είπαμε νωρίτερα, ο Στάμενιτς πως κρίθηκε τόσο γρήγορα και τόσο αρνητικά; Τηρουμένων των αναλογιών μια χαρά ήταν η απόδοση του 22χρονου διεθνούς Νεοζηλανδού χαφ. Ο Μάρκο που εύλογα και αναμενόμενα είναι ανέτοιμος ερχόμενος σε μια νέα ομάδα και χάνοντας την προετοιμασία λόγω τραυματισμού, «μπήκε» στο ματς. Είχε και μια τελική στο 67', ένα συρτό αριστερό σουτ 10 λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς που μπλόκαρε ο Σιαμπάνης. Είχε και ένα γλυκό γέμισμα στον Έσε (εντός περιοχής) λίγο πριν από το τέλος του ματς όπου ο Αργεντινός είχε κεφαλιά άουτ.

7) Αν για τον Ζέλσον δεν χρειάζεται να ειπωθούν πολλά, τι να πει κανείς για τον Έσε. Κάθε φορά επιβεβαιώνει πόσο σπουδαία μεταγραφή αποτελεί και σε πείθει ότι σύντομα θα έρθει πρόταση αρκετών εκατομμυρίων για πάρτη του. Δεν σταματάει να τρέχει και να παλεύει. Κόβει και ράβει. Είναι παντού, λες και παίζουν 2-3 Έσε σε κάθε ματς. Ακόμα και με τελειωμένα ματς, εκείνος τρέχει. Είχε 6 κλεψίματα και ατελείωτη πίεση ενώ στο φινάλε έβγαλε και τετ-α-τετ τον Ελ Καμπί με απίθανη κάθετη.



8) Ο Πιρόλα προσπαθεί να παίζει με ασφάλεια, αποφεύγοντας εξεζητημένα πράγματα και υπερβολές για εντυπωσιασμό, κι αυτό είναι ΠΟΛΥ καλό για παίκτη της θέσης του. Δεν φάνηκε πολύ στο ματς αλλά όποτε χρειάστηκε ήταν παρών με καλύτερη στιγμή ένα διπλό μπλοκ στο 27', στο σημείο του πέναλτι, σε τελική αντιπάλου που έμοιαζε με βέβαιο γκολ.

9) Είναι καλό, πολύ καλό, για την ψυχολογία του Μασούρα ότι σκόραρε και δεν χρειάζονται ιδιαίτερες αναλύσεις γι' αυτό.

10) Ο Ρόντινεϊ, λόγω ποιότητας αλλά και χαρακτήρα, κάνει... πλάκα σε ματς με αντιπάλους επιπέδου Βόλου. Το ζήτημα είναι ο Βραζιλιάνος να κρατάει τα... μπόσικα στην άμυνα και παράλληλα να βοηθάει επιθετικά με αντιπάλους άλλων... κυβικών, ανάλογα με του Ολυμπιακού και παραπάνω δηλαδή. Έχουν υπάρξει ματς που το έχει καταφέρει και άλλα που δεν το έχει καταφέρει.