Στον αστερισμό τού Φακούντο Πελίστρι κινείται τις τελευταίες ώρες ο Παναθηναϊκός, καθώς υπάρχει συμφωνία για τη μεταγραφή του τόσο με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όσο και με τον ίδιο, ο οποίος αναμφίβολα είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής και σίγουρα αποτελεί για εκείνον δέλεαρ η παρουσία τού Ντιέγκο Αλόνσο στην άκρη τού πράσινου πάγκου.

Ο 22χρονος άσος τα πήγε εξαιρετικά στο τελευταίο Κόπα Αμέρικα με την εθνική του ομάδα, έχει συμβόλαιο μέχρι το 2025 με την Μαν. Γιουνάιτεντ (με προοπτική ανανέωσης για ακόμα έναν χρόνο), και είναι στην καλύτερη περίοδο της καριέρας του καθώς το market value έχει εκτοξευτεί στα 10 εκατ. ευρώ - Το υψηλότερο που έχει φτάσει ποτέ – και για αυτό ο Γιάννης Αλαφούζος θα πληρώσει περίπου 11.7 εκατομμύρια ευρώ για να τον φέρει στην Ελλάδα!

Τα 8.5 εκατομμύρια της Γιουνάιτεντ και ο Ολυμπιακός

Η Γιουνάιτεντ έδωσε 8,5 εκατ.ευρώ στην Πενιαρόλ το 2020 για να πάρει τον ταλαντούχο μεσοεπιθετικό ο οποίος, ωστόσο, δεν έχει καταφέρει να βρει θέση βασικού στους μπέμπηδες. Το τελευταίο βέβαια δεν συνιστά και μεγάλη έκπληξη αφού τα τελευταία χρόνια στη Γιουνάιτεντ έχει χαθεί η... μπάλα καθώς αλλάζουν διαρκώς παίκτες και προπονητές με την ελπίδα να επιστρέψει στις -πολύ- παλιές καλές μέρες.

Τον Ιανουάριο του 2021 ο Πελίστρι είχε δοθεί δανεικός στην Αλαβές η οποία ανανέωσε το καλοκαίρι του 2021 τον δανεισμό της για τον παίκτη και τον κράτησε ως το καλοκαίρι του 2022. Τη σεζόν 2022/23 ο Πελίστρι έμεινε στη Γιουνάιτεντ και στα μισά αυτής που μόλις τελείωσε, δηλαδή τον περασμένο Φεβρουάριο (2024) δόθηκε δανεικός πάλι στην Ισπανία, στην Γρανάδα αυτή τη φορά. Μάλιστα, αν και έπαιξε μόλις μισή σεζόν, έκανε αίσθηση ειδικά σ' ένα ματς (3-3) κόντρα στη Μπαρτσελόνα όπου είχε και γκολ και ασίστ.

Μάλιστα, το 2022, ο Πελίστρι ήταν στη λίστα του Πέδρο Μαρτίνς για τον Ολυμπιακό λίγο πριν έρθει ο αποκλεισμός από τη Μακάμπι και απολυθεί ο Πορτογάλος. Του άρεσε πολύ του Πέδρο ο Πελίστρι και τον είχε ψηλά στη λίστα του για ενίσχυση στα φτερά της επίθεσης.

«Θα ξεχωρίσει στον Παναθηναϊκό ο Πελίστρι – 10αρι που παίζει εξτρέμ, καλός στο 1vs1»

Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Λυκάκη, που αναλύει αγώνες στην Ισπανία και γνωρίζει άριστα την καριέρα του Πελίστρι, προκειμένου να συγκεντρώσουμε χρήσιμες πληροφορίες για τον νεαρό άσο.

"Είναι σε πολύ καλή ηλικία, ήταν βασικός στο Κόπα Αμερικά με την καλή Ουρουγουάη. Έχει καλή καρτέλα στην Ισπανία και πολύ εύκολα μπορεί να βρει ομάδα για να παίξει, όπως και στην Αγγλία το ίδιο. Δεν ξέρω αν η παρουσία τού Ντιέγκο Αλόνσο είναι τόσο μεγάλο δέλεαρ για να έρθει τελικά στην Ελλάδα", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο ο καλός συνάδελφος.

Ποια είναι η θέση του στο γήπεδο;

"Είναι μεσοεπιθετικός, 10άρι, και λιγότερο εξτρέμ - Αν και εξτρέμ παίζει σε όλη του την καριέρα. Στην Ισπανία, στο 4-3-3, στα πλάγια δεξιά έπαιζε. Θεωρήθηκε πολύ μεγάλο ταλέντο για αυτό είχε συμβόλαιο με τη Γιουνάιτεντ. Αλλά δεν έχει κάνει ακόμα το ξεπέταγμα στην καριέρα του".

Στον Παναθηναϊκό, προφανώς, είναι παίκτης που κάνει τη διαφορά.

"Ξεχωρίζει για την πρώτη επαφή, τεχνικά είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο, κι αν τον βάλεις σε πλαίσιο και ομάδα με στόχους, θα αποδώσει".

Πώς να κλείσουμε;

"Παρότι είναι 22 ετών, έχει αρκετά χρόνια στην Ευρώπη. Άρα δεν τίθεται θέμα προσαρμογής κ.λπ. Μένει να βρεθεί η κατάλληλη ομάδα για να κάνει το ξεπέταγμα. Θα φανεί με τον χρόνο αυτό. Αλλά είναι παίκτης που δεν γράφει μεγάλα νούμερα στο σκοράρισμα, έχει τεχνική κατάρτιση που τον βοηθάει στη δημιουργία, στο 1 με 1, πράγματα δηλαδή που λείπουν από τον Παναθηναϊκό".