Ραγδαίες είναι οι μεταγραφικές εξελίξεις τις τελευταίες ώρες στον Παναθηναϊκό, καθώς οι Πράσινοι μπορεί να αποχώρησαν με ψηλά το κεφάλι από τα προκριματικά για την είσοδο στους ομίλους τού Europa League, ωστόσο παραμένουν στην Ευρώπη με σημαντικά έσοδο και αναζητούν παίκτες από το κορυφαίο επίπεδο.

Αν ο Παναθηναϊκός είχε μπει στο League Stage τού Europa League, τότε θα είχε βάλει στα ταμεία τού 4,3 εκατ. ευρώ, ενώ στην ίδια φάση τού Conference το ποσό ανέρχεται στα 3,2 εκατ. ευρώ. Με τηλεοπτικά, έσοδα από νίκες ή ισοπαλίες, προκρίσεις σε επόμενες φάσεις κ.λπ., το τελικό έσοδο από το Europa μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 15 εκατ. ευρώ, ενώ στο Conference μέχρι τα 10 εκατ. Αν συνεχίσουν και μετά τον Δεκέμβρη οι Πράσινοι, θα είναι αυξημένα αυτά τα ποσά.

Οι επόμενες μεταγραφές του Παναθηναϊκού

Το ρόστερ τού Παναθηναϊκού χρειάζεται έναν ακόμα στόπερ, έναν αμυντικό μέσο και έναν επιθετικό αν αποχωρήσει ο Σπόραρ. Και φυσικά έναν ποιοτικό εξτρέμ, που θα είναι o Φακούντο Πελίστρι, για τον οποίο ο Παναθηναϊκός πληρώνει 11.7 εκατομμύρια ευρώ και τον φέρνει άμεσα στην Ελλάδα.

Αυτά με βάση το πώς είναι δομημένο το ρόστερ τώρα, αλλά και με βάση το πώς έχει δείξει ο Αλόνσο ότι του αρέσει να παίζει το Τριφύλλι. Αν αλλάξει κάτι από αυτά, όπως είναι για παράδειγμα η αποχώρηση ενός εξτρέμ, ίσως χρειαστεί να έρθουν δύο ποδοσφαιριστές για τα άκρα. Ενώ είναι πολύ σημαντικό για τον σύλλογο να δουμε και τις εξελίξεις στο θέμα τού Φώτη Ιωαννίδη. Γιατί τα εκατομμύρια συνεχίζουν να σφυρίζουν στα γραφεία της ΠΑΕ από Αγγλία (Ιπσουιτς, Λέστερ) και Πορτογαλία (Σπόρτινγκ Λισαβόνας), αλλά κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τι ακριβώς θα συμβεί.

Τι αναφέρει το περιβάλλον του Ιωαννίδη 

Όπως και στην περίπτωση του Ορμπελίν Πινέδα, έτσι και στο θέμα τού Φώτη Ιωαννίδη δεν είναι μόνο τα χρήματα που δίνει η ομάδα για να αποκτήσει έναν ποδοσφαιριστή. Αν το ποσό καλύπτει τη διοίκηση της ομάδας που έχει συμβόλαιο με τον παίκτη δηλαδή. Αλλά και η ψυχολογική κατάσταση του αθλητή! Γιατί, όπως και να το κάνουμε, αν ο Πινέδα θέλει για οικογενειακούς λόγους να επιστρέψει στο Μεξικό και είναι σε κακή ψυχολογία και φόρμα στην ΑΕΚ, τι νόημα έχει να αρνείται η Ένωση την παραχώρησή του με ένα ποσό μεγαλύτερο από εκείνο που δαπάνησε για να τον αποκτήσει; 

Αντίστοιχα, για τον Ιωαννίδη, τι νόημα έχει να τον κρατήσεις άλλη μια χρονιά και να είναι ξενερωμένος, όταν υπήρχε στις αρχές του καλοκαιριού πρόταση από ομάδα που συμμετέχει στο Champions League (Μπολόνια), ενώ συνεχίζει να ενδιαφέρεται κλαμπ που παραδοσιακά κάνει μεγάλες πωλήσεις σε κορυφαία πρωταθλήματα (Σπόρτινγκ) αλλά και ομάδες που συμμετέχουν ήδη σε κορυφαία λίγκα (Λέστερ, Ίπσουιτς).

 Τι θέλουμε να πούμε; Ότι παρά τα όσα λέει ο Παναθηναϊκός για το μέλλον τού Ιωαννίδη στην ομάδα, που όντως θέλει να τον δέσει με νέο ηγεμονικό συμβόλαιο, μην αποκλείσετε να υπάρξει ανατροπή - Μετά και από πίεση του ίδιου του παίκτη. Γιατί από το περιβάλλον του μαθαίνουμε ότι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να παραχωρηθεί μετά τα δυο ματς με τη Λανς! Περιμένουν, μάλιστα, το τελικό ποσό τής μεταγραφής να φτάσει στα 32-33 εκατ. ευρώ, άρα εκ των πραγμάτων δεν μιλάμε για τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας που έχει 20+5 εκατ. ευρώ ταβάνι στην προσφορά της.

Στην Αγγλία δίνουν εύκολα αυτά τα χρήματα, αλλά και στη Γαλλία ή την Ιταλία, που μπορούν να φέρουν εξελίξεις. Και με την έλευση ενός top-επιθετικού με κασέ 1,5-2 εκατ. ευρώ (άρα με τεράστιο όνομα που θα ενθουσιάσει), να αναπληρώσει το κενό του το Τριφύλλι. Σε αυτή την περίπτωση μην αποκλείσετε να συνεχίσει κανονικά στην ομάδα ο Σπόραρ, για να μην αλλάξουν στα τέλη Αυγούστου οι 2 από τους 3 επιθετικούς του ρόστερ. Γιατί όλα αυτά πηγαίνουν για μετά τα ματς με τη Λανς...

Απόφαση Αλαφούζου για Αράο και Βαγιαννίδη

Παράλληλα, στον Παναθηναϊκό θέλουν άμεσα να… τρέξουν και δύο δύσκολες υποθέσεις ανανεώσεων. Του Αράο και του Βαγιαννίδη, τα συμβόλαια των οποίων ολοκληρώνονται το επόμενο καλοκαίρι. Ο Γιάννης Αλαφούζος έχει ζητήσει να γίνει άμεσα επέκταση, με αύξηση αποδοχών και φυσικά ο Ντιέγκο Αλόνσο τους θέλει στο ρόστερ τους, αφού είναι κομβικοί και στη φετινή ομάδα.