Σε… ναυάγιο οδηγείται η μεταγραφή του Κώστα Φορτούνη στην Αραβία, καθώς όπως έχετε διαβάσει στο sportdog.gr, η Επιτροπή του Υπουργείου στην Αραβία έκρινε ότι δεν μπορεί να δώσει μία ομάδα τρία εκατομμύρια ευρώ ετήσιες αποδοχές, σε έναν παίκτη με την καριέρα και την ηλικία του Έλληνα άσου.

Ο πρώην αρχηγός του Ολυμπιακού και ο μάνατζέρ του, Πολ Κουτσολιάκος, περίμεναν μήπως βρεθεί τρόπος να… παρακάμψουν αυτό το εμπόδιο, ωστόσο οι πιθανότητες πλέον έχουν μειωθεί και μοιάζει πολύ δύσκολο να προχωρήσει το deal.

Πού θα παίξει όμως μπάλα του χρόνου ο Φορτούνης; Πλησιάζουμε στα τέλη Αυγούστου και ο Έλληνας άσος δεν έχει κάνει προετοιμασία με ομάδα, εξέλιξη που σίγουρα παίζει ρόλο. Η πλευρά του παίκτη εδώ και μέρες έχει αρχίσει να… ψάχνεται στην αγορά για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του και μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν πως «κοίταξαν» μέχρι και την Αμερική!

Ακόμα δεν υπάρχει κάτι προχωρημένο, ωστόσο αρκετές ομάδες θέλησαν να μάθουν τις οικονομικές του απαιτήσεις και την διάθεσή του να παίξε άμεσα. Όσον αφορά την Ελλάδα η κατάσταση είναι ξεκάθαρη…

Ο Κώστας Φορτούνης (μέχρι πριν 20 ημέρες τουλάχιστον) ήταν κάθετος πως δεν πρόκειται να παίξει σε άλλη ελληνική ομάδα πλην του Ολυμπιακού. Και για το Λιμάνι όμως τα δεδομένα πλέον έχουν αλλάξει. Ακόμα και αν ο ίδιος αποφασίσει να ρίξει γέφυρες για να γυρίσει και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ συμφωνήσει με τη μεταγραφή, θα πρέπει ο αρχηγός να δεχθεί τους δύο όρους που έχει βάλει πλέον ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Για να παίξει ξανά με τα ερυθρόλευκα ο Φορτούνης θα πρέπει να μειώσει σημαντικά τις οικονομικές απαιτήσεις του, αφού δεν υπάρχει πια η πρόταση που του είχε γίνει πριν φύγει για την Αραβία, αλλά και να εμφανιστεί μόνος του ή με άλλον ατζέντη. Ο ποδοσφαιριστής έχει άριστες σχέσεις με τον Μαρινάκη, την διοίκηση και την ομάδα γενικότερα, όμως δεν ισχύει πλέον τον ίδιο και για τον Πολ Κουτσολιάκο…  

Όσον αφορά το οικονομικό σκέλος, ο Ευάγγελος Μίχος αποκάλυψε στην καθημερινή του εκπομπή, στον «Ελλάδα FM 94.3», ότι η τελική πρόταση των Πειραιωτών ήταν καθαρές ετήσιες αποδοχές 1.5 εκατ. τον χρόνο, τη στιγμή που οι Άραβες του έδινε 3 εκατ. τον χρόνο, αλλά από αυτά 2.2 εκατ. θα πήγαιναν στον τραπεζικό λογαριασμό του Φορτούνη και τα υπόλοιπα σε όσους μεσολάβησαν για τη μεταγραφή.