Ο ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής Ρωσίας, Βαλερί Κάρπιν ανακοίνωσε κατά την διάρκεια της χθεσινής ημέρας (19/08) τις επιλογές του για τους παίκτες που θα έχει μαζί του στα δυο φιλικά του Σεπτεμβρίου. Στα όνόματα της λίστας του δεν συμπεριλαμβάνεται αυτό του Φέντορ Τσάλοφ, ωστόσο ο ίδιος ο Ρώσος προπονητής εξήγησε τους λόγους που τον άφησε εκτός.

Η εθνική ομάδα της Ρωσίας θα παίξει δύο φιλικούς αγώνες κατά την διακοπή του Σεπτεμβρίου, αρχικά με το Βιετνάμ και στην συνέχεια με την Ταϊλάνδη και οι δύο αγώνες θα γίνουν στο Ανόι στις 5 και 7 Σεπτεμβρίου.

«Ο Αλεξέι Μίραντσουκ ο οποίος πρόσφατα υπέγραψε συμβόλαιο με την Ατλάντα αντιμετωπίζει επίσης δυσκολίες προσαρμογής και ζωής σε μια νέα χώρα. Αποφασίσαμε να του δώσουμε χρόνο να προσαρμοστεί στον σύλλογο. Η κατάσταση με τον Φέντορ Τσάλοφ είναι παρόμοια με την μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ και αποφασίσαμε να του δώσουμε χρόνο να προσαρμοστεί στην νέα του ομάδα, Είμαστε πάντα έτοιμοι να λάβουμε υπόψη τις τρέχουσες συνθήκες κατά τη μεταγραφή παικτών σε ξένους συλλόγους, ειδικά όταν πρόκειται για φιλικούς αγώνες της εθνικής ομάδας», είπε χαρακτηρικά ο Κάρπιν για τον Τσάλοφ και τον λόγο που έμεινε εκτός της εθνικής Ρωσίας.

Αυτό σημαίνει πρακτικά πως πρόκειται για μια ευχάριστη είδηση τόσο για τον ίδιο τον παίκτη που θα αποφύγει το μακρινό ταξίδι με την εθνική στο Βιετνάμ και θα έχει εξτρά 15 μέρες για προπονήσεις και προσαρμογή στα νέα δεδομένα, αλλά ειναι κάτι θετικό και για τον Ραζβάν Λουτσέσκου που θα μπορέσει να κερδίσει χρόνο για να τον «δέσει» μαζί με τους υπόλοιπους προκειμένου να παρουσιαστεί ακόμα καλύτερος στα μέσα Σεπτεμβρίου που θα ξαναρχίσει η αγωνιστική δράση.

Πηγή: sfina.gr