«Θα σας πω πως τώρα στην παρούσα φάση είναι σαν ψάρι έξω από το νερό και όχι μέσα σε αυτό. Τώρα στην παρούσα φάση. Υπό άλλες συνθήκες θα έπρεπε να περιμένει έναν ακόμη μήνα τουλάχιστον για να παίξει στη δική μου ομάδα. Ο Τσάλοφ έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον Μπράντον Τόμας. Εχει την ποιότητα και την εμπειρία να ισοσταθμίσει αυτή την κατάσταση που βρίσκεται. Ο Μπράντον τρέχει για την ομάδα, πιέζει τους αντίπαλους αμυντικούς και είναι σίγουρα ότι τον μισούν. Ο Τσάλοφ είναι καθαρός στράικερ, μπορεί να μην έχει να μάθει να δουλεύει για την ομάδα. Ολοι οι παίκτες κάνουν προσπάθεια ώστε να έρθουν στο σημείο που όλοι θέλουμε».

Αυτά είναι τα λόγια του Ραζβάν Λουτσέσκου για τον Φίοντορ Τσάλοφ στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Πανσερραϊκού, η οποία ήρθε με ιδιαίτερα αγχωτικό τρόπο, καθώς οι Σέρρες έβαλαν δύσκολα στους πρωταθλητές Ελλάδας, που χρειάστηκαν και δύο πέναλτι, για να μπούνε με το δεξί στη σεζόν. Ο Ρώσος επιθετικός ξεκίνησε για πρώτη φορά βασικός οπότε ήταν λογικό ο Ρουμάνος τεχνικός να ερωτηθεί για την απόδοσή του την 1η αγωνιστική. Μέχρι την πρεμιέρα της Super League είχαμε δει τον 26χρονο μόνο για 47 λεπτά στη ρεβάνς με τη Μάλμε, όπου έδειχνε παραγματικά έξω από τα νερά του.

Με τον Πανσερραϊκό όμως η μεταγραφή του φετινού καλοκαιριού έδειξε κάποια αρκετά καλά στοιχεία. Μπορεί να μη σκόραρε, αλλά είχε σημαντική παρουσία στο παιχνίδι και συμμετοχή στη διαμόρφωση του αποτελέσματος. Ο Ρώσος είχε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, με δύο δυνατές κεφαλιές, σε δύο φάσεις, οι οποίες επιβεβαίωσαν, όσα γράφονταν για την έφεσή του με το κεφάλι. Η μία εκ των ευκαιριών μάλιστα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Γκουγκεσασβίλι. Από εκεί και πέρα ο Τσάλοφ ήταν ο παίκτης που κέρδισε το πέναλτι απ'τον Λιάσο, απ'το οποίο προήλθε το τελικό 3-2 με τη δεύτερη εύστοχη εκτέλεση του Σβαμπ.

Οπότε αφήστε τον Λουτσέσκου να λέει, ότι σε ομάδα του δεν θα έπαιζε ποτέ βασικός. Η παρουσία του Τσάλοφ σίγουρα προκάλεσε χαμόγελα, όχι μόνο στον Ρουμάνο, αλλά σε όλο τον οργανισμό του ΠΑΟΚ, που φωνάζει, ότι επιτέλους βρήκε επιθετικό. Η έτερη μεταγραφή του φετινού καλοκαιριού, ο Ολλανδός με τις μαροκινές ρίζες Τισουντάλι που μπήκε αλλαγή, θύμισε Ντεσπότοφ στις κακές του μέρες. Δεν έμπαινε στις μονομαχίες και έδειξε διάθεση να δείξει πράγματα, όπως για παράδειγμα έκανε ο Καμαρά που μπήκε και αυτός στο δεύτερο ημίχρονο, είχε αυτοπεποίθηση και μοίρασε σωστά τη μπάλα.

Επίσης μιας και το παρόν κείμενο είναι αφιερωμένο στις μεταγραφές του ΠΑΟΚ θα ήταν άδικο να μην ειπωθούν και μερικά καλά λόγια για τον Τσιφτσή που επίσης είναι φετινό απόκτημα. Ο 25χρονος γκολκίπερ έδειξε, ότι στον πλανήτη ΠΑΟΚ υπάρχει άνθρωπος εμπιστοσύνης μετά τον Κοτάρσκι. Είχε μία πολύ καλή επέμβαση σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τομάς. Στο πέναλτι του Μπετανκόρ πέφτει στη σωστή γωνία, ακουμπάει μπάλα, αλλά δεν μπορεί να της αλλάξει τροχιά. Είχε μία ασυνεννοησία με Νάσμπεργκ πριν το δοκάρι του Τομάς στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου. Γενικά όμως δεν αντιμετώπισε θέματα, είχε σωστές τοποθετήσεις και επεμβάσεις και δεν έκανε λάθη. Είναι όμως άδικα για έναν Έλληνα τερματοφύλακα με τεράστιες δυνατότητες, να καλείται να υπερασπιστεί την εστία μόνο και μόνο επειδή ο βασικός τερματοφύλακας έκανε ράμματα στον αγκώνα, μετά το παιχνίδι με τη Μάλμε. Σε τέτοια παιχνίδια ο Ρουμάνος πρέπει να κάνει ροτέισον ακόμα και στη θέση κάτω από τα γκολπόστ. Στο κάτω – κάτω της γραφής, αν αύριο-μεθαύριο έρθει μια καλή πρόταση για Κοτάρσκι και ο ΠΑΟΚ τον πουλήσει, δεν πρέπει να έχει τον δεύτερο τερματοφύλακά του σε ετοιμότητα;