Τα χρειάστηκε ο ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Super League! Ο Πανσερραϊκός δεν έβαλε απλώς δύσκολα στους πρωταθλητές Ελλάδας, αλλά τους έκαναν να μοιάζουν και ευνοημένοι λόγω των δύο πέναλτι που πήραν στο παιχνίδι, τα οποία τους γλίτωσαν από μέγα κάζο μέσα στην Τούμπα. Οι Θεσσαλονικείς εμφάνισαν ένα πρόσωπο άσχημο, βρέθηκαν πίσω στο σκορ, αλλά τελικά κέρδισαν με 3-2, σε ένα ματς, στο οποίο οι εικόνα τους προβληματίζει, ιδιαίτερα μετά τον αποκλεισμό από το Champions League από τη Μάλμε.

Το μόνο θετικό ομαδικό στοιχείο ήταν, ότι ο ΠΑΟΚ έβγαλε φάσεις και είχε το σθένος να γυρίσει το ματς, όταν του στράβωσε δύο φορές. Δεν έπαθε δηλαδή το πατατράκ που θα έκανε τον κόσμο να θυμηθεί άλλες άσχημες χρονιές, μετά από έναν ευρωπαϊκό αποκλεισμό. Σίγουρα όμως η εικόνα της ομάδας χρίζει συζήτησης και ανάλυσης από πλευράς Λουτσέσκου, ο οποίος εμφάνισε μία πειραματική άμυνα που δεν πατούσε καλά με Κεντζιόρα και Νάσμπεργκ, αφού ήταν εκτός ο Μιχαηλίδης με τον Εκόνγκ, ενώ ο Κουλιεράκης που περιμένει... μεταγραφή προτιμήθηκε να μείνει στον ΠΑΟΚ.

Δώρο Κεντζιόρα

Είναι ξεκάθαρο, ότι ο ΠΑΟΚ θέλει ενίσχυση στη μεσαία γραμμή και το κέντρο της άμυνας, ιδιαίτερα από τη στιγμή που αδειάζει από στόπερ (αφού περιμένουμε μεταγραφή Κουλιεράκη και Εκόνγκ). Αν βρει και έναν αριστερό μπακ, να κάνει τα ρεπό του Μπάμπα, θα ήταν ιδανικό, γιατί ο Βιεϊρίνια είναι πλέον ξεκάθαρο, ότι έχει συμπληρώσει και τα τελευταία ένσημα και δεν του περισσεύουν ανάσες...Κάνει αχρείαστο πέναλτι στον Σαλαζάρ και μετά δεν υπάρχει στο γήπεδο. Λογικό στα 38...

Το γκολ που δέχεται στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους δείχνει σε μεγάλο βαθμό αυτήν την ανάγκη να ενδυναμωθεί μεσοαμυντικά. Η φάση ξεκινά από λάθος στο κέντρο με τον Σαλαζάρ να βρίσκει χώρο στην κόντρα, να περνάει τον Κεντζιόρα σαν σταματημένο και να πλασάρει άψογα τον Τσιφτσή. Εννοείται οι “ασπρόμαυροι” έδωσαν και άλλες φορές δικαιώματα, ιδιαίτερα προς το τέλος του αγώνα που έδειξαν μια χαλαρότητα άνευ προηγουμένου.

Όσον αφορά τη δημιουργία παιχνιδιού, μέχρι το 30' ο ΠΑΟΚ δεν υπήρχε στο γήπεδο και στην ουσία άρχισε να ανεβαίνει προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Είχε βέβαια και δύο δοκάρια που του αύξησαν τα στατιστικά όσον αφορά την παραγωγή φάσεων. Το γεγονός όμως, ότι σκοράρει δύο γκολ από δύο πέναλτι και ένα τσαφ της άμυνας του Πανσερραϊκού που εκμεταλλεύτηκε ο Οζντόεφ τα λέει όλα...

Ανεβαίνει ο Τσάλοφ

Ο ΠΑΟΚ πρέπει να δει τι φταίει και τι δεν του πάει καλά για να το διορθώσει και μαζί με τις κινήσεις που θα γίνουν να λύσει τα προβλήματα που έχει ιδιαίτερα από το κέντρο και πίσω. Γιατί μπροστά η παρουσία του Τσάλοφ, που έπαιξε για πρώτη φορά βασικός, σίγουρα προκάλεσε χαμόγελα.

Ο Ρώσος είχε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, με δύο δυνατές κεφαλιές, σε δύο φάσεις, οι οποίες επιβεβαίωσαν, όσα γράφονταν για την έφεσή του με το κεφάλι. Η μία εκ των ευκαιριών μάλιστα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Γκουγκεσασβίλι. Από εκεί και πέρα ο Τσάλοφ ήταν ο παίκτης που κέρδισε το πέναλτι (τον ανέτρεψε ο Λιάσος), απ'το οποίο προήλθε το 3-2 με τη δεύτερη εύστοχη εκτέλεση του Σβαμπ.

Σε αντίθεση με τον Τσάλοφ, ο Τισουντάλι που μπήκε αλλαγή, θύμισε Ντεσπότοφ στις κακές του μέρες. Δεν έμπαινε στις μονομαχίες, ήταν αδιάφορος και δεν έδειξε διάθεση να δείξει πράγματα, όπως για παράδειγμα έκανε ο Καμαρά που μπήκε και αυτός στο δεύτερο ημίχρονο, είχε αυτοπεποίθηση και μοίρασε σωστά τη μπάλα.

Θετικό ντεμπούτο από Τσιφτσή

Πολύ θετικό ήταν το ντεμπούτο του Αντώνη Τσιφτσή, ο οποίος επιστρατεύτηκε καθώς ο Κοτάρσκι είναι νοκ άουτ, λόγω των ραμμάτων που έκανε στο χέρι. Ο 25χρονος τερματοφύλακας είχε μία πολύ καλή επέμβαση σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τομάς. Στο πέναλτι του Μπετανκόρ πέφτει στη σωστή γωνία, ακουμπάει μπάλα, αλλά δεν μπορεί να της αλλάξει τροχιά. Είχε μία ασυνεννοησία με Νάσμπεργκ πριν το δοκάρι του Τομάς στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου. Γενικά όμως δεν αντιμετώπισε θέματα, είχε σωστές τοποθετήσεις και επεμβάσεις και δεν έκανε λάθη.

Ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε σε ένα ακόμα παιχνίδι ανέτοιμος και αναλυτές υποστηρίζουν, ότι θα μπορέσει να βρει τη φόρμα του μετά από έναν μήνα, ίσως στα μέσα φθινοπώρου.

Ρεσιτάλ από Φωτιά-Ευαγγέλου

Η διαιτησία έδωσε ρεσιτάλ χαζομάρας στην Τούμπα. Ο Φωτιάς δίνει ένα πέναλτι στο 1-1 για ανατροπή του Κεντζιόρα από τον Πεταυράκη, το οποίο όσοι το είδαν στο γήπεδο γέλαγαν και δεν έδωσε το χέρι του Μπέργκστρομ σε σουτ του Κωνσταντέλια, παρότι το είδαν και στο VAR. Αυτή η εξέλιξη έδωσε την εντύπωση, ότι Φωτιάς και Ευαγγέλου ήθελαν να ισοφαρίσουν τη γκάφα στο πρώτο πέναλτι με μια απόφαση εντελώς λανθασμένη. Γενικώς τα έκαναν μαντάρα.

Και όχι τίποτα άλλο. Δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις περί εύνοιας υπέρ του ΠΑΟΚ, την οποία δεν τη έχει ανάγκη μια ομάδα, η οποία πήρε πέρσι τον τίτλο μάγκικα και με το σπαθί της, νικώντας όλους τους διεικδικητές στα πλέι οφ.