Ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, Στεφάν Λανουά, επαναφέρει το πρόγραμμα εβδομαδιαίας ανάλυσης επιλεγμένων φάσεων της Super League 1.

Ο Λανουά εξηγεί για το λόγο που σωστά δόθηκε το πέναλτι με το οποίο ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε τον Πανσερραϊκό, αλλά και το λόγο που δεν δόθηκε πέναλτι στο χέρι του παίκτη του Πανσερραϊκού μέσα στη μεγάλη περιοχή.

«Οι κανόνες του παιχνιδιού εξηγούν ότι όταν εκτελείται ένα φάουλ και ένας παίκτης της επιτιθέμενης ομάδας απέχει λιγότερο από ένα μέτρο από το τείχος που έχει σχηματιστεί από τρεις ή περισσότερους παίκτες, τότε πρέπει να δοθεί έμμεσο φάουλ. Η απόφαση θα παρθεί για το καλύτερο από την αντίληψη του διαιτητή, σχετικά με τους κανόνες του παιχνιδιού και το πνεύμα του παιχνιδιού. Θα βασίζεται στην γνώμη του διαιτητή, που έχει την αρμοδιότητα να κάνει την απαραίτητη ενέργεια, μέσα στα πλαίσια των κανονισμών. Σε τέτοιες καταστάσεις, περιμένουμε από τον διαιτητή να είναι πιο ενεργητικός. Να είναι σε εγρήγορση για την διαχείριση του φάουλ» αναφέρει για τη φάση του Ολυμπιακού Σταδίου.
 
Από εκεί και πέρα, τόνισε πως υπάρχει απευθείας κόκκινη που δεν δόθηκε στον Βιγιαφάνιες στο Βόλος - Ολυμπιακός (αποβλήθηκε με δύο κίτρινες) και εξήγησε ότι λανθασμένα μέτρησε το γκολ νίκης του Αστέρα Τρίπολης κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Για την πρώτη κίτρινη στον Βιγιαφάνες. «Ο παίκτης χρησιμοποιεί το πόδι ίσια με τα καρφιά στο πόδι του αντίπαλου με ταχύτητα και ένταση. Αυτές οι κινήσεις θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια του αντιπάλου. Περιμένουμε σε αυτές τις καταστάσεις απευθείας κόκκινη και αν ο διαιτητής χάσει αυτή την κόκκινη, παρέμβαση του var».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔ, θυμίζουμε, επαναφέρει το πρόγραμμα εβδομαδιαίας ανάλυσης επιλεγμένων φάσεων του πρωταθλήματος. Το βίντεο θα κυκλοφορεί μετά από κάθε αγωνιστική, Δευτέρα, ή Τρίτη.

Χρειάζεται να αποσαφηνιστεί πως οι φάσεις, όπως τονίζεται από την ΕΠΟ, που αναλύονται, επιλέγονται από τον ίδιο τον πρόεδρο της ΚΕΔ και τους συνεργάτες του και τις οποίες θεωρεί πως πρέπει να είναι εις γνώση των ομάδων και του κοινού. Όχι όλες τις φάσεις, που θεωρούνται αμφισβητούμενες. Σκοπός είναι η γνώση των κανονισμών και όχι η τηλεκριτική.