Ο ΠΑΟΚ καλείται να ολοκληρώσει τον μεταγραφικό του σχεδιασμό καλύπτοντας τα κενά που υπάρχουν ή έχουν δημιουργηθεί έπειτα και από τη μεταγραφή του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη στη Βόλφσμπουργκ, ωστόσο παράλληλα πρέπει να ''τρέξει'' και τις υποθέσεις αποχωρήσεων ορισμένων παικτών που βρίσκονται με το ενάμισι πόδι μακριά από την Τούμπα.

Λευτέρης Λύρατζης

Ο Καβαλιώτης μπακ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού έχει βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του στην Πορτογαλία, έχοντας συμφωνήσει σε όλα με την Μποαβίστα, όπου υπάρχει ο Κριστιάνο Μπάτσι, άλλοτε συνεργάτης του Ραζβάν Λουτσέσκου, ωστόσο ένα πρόβλημα με ban το οποίο κουβαλάει ο πορτογαλικός σύλλογος έχει παγώσει τη μεταγραφή του, με τον νεαρό να περιμένει τις εξελίξεις ώστε να συμφωνήσει για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Εκτός από τους πορτογάλους ενδιαφέρον έδειξε και η Λεχ Πόζναν για τον νεαρό ακραίο μπακ, ωστόσο οι Πολωνοί θα χρειαστεί να περιμένουν να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τη Μποαβίστα που αποτελεί προτεραιότητα για τον Λύρατζη.

Μάριος Τσαούσης

Με 23 παιχνίδια την περσινή αγωνιστική περίοδο με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννενα ο Μάριος Τσαούσης ήρθε έτοιμος να δείξει την αξία του στην προετοιμασία των ''ασπρόμαυρων'', ταξίδεψε με την ομάδα στην Ολλανδία αλλά είχε συμπληρωματικό ρόλο στα πλάνα του Ραζβάν Λουτσέσκου , με τον ίδιο να βρίσκεται στην αναζήτηση του επόμενου σταθμού της καριέρας του.

Στο τέλος της περσινής αγωνιστικής περιόδου, ο νεαρός μπακ αντιμετώπισε ένα πρόβλημα στους κοιλιακούς το οποίο αντιμετώπισε με επέμβαση στην Γερμανία επιστρέφοντας χωρίς ενοχλήσεις και έτοιμος για επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους.

Για την περίπτωση του ενδιαφέρον έδειξε η Μαρίτιμο με τον παίκτη να περιμένει το επόμενο δεκαήμερο ώστε να ξεκαθαρίσει το σκηνικό για την μετακίνηση του.

Χάρης Τσιγγάρας

Ο Χαλκιδικιώτης μέσος είδε τον χρόνο συμμετοχής του να μειώνεται δραματικά στο δεύτερο μισό της χρονιάς που πέρασε , φτάνοντας τις 25 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις πετυχαίνοντας και το παρθενικό του γκολ απέναντι στην Κηφισιά.

Ο 24χρονος έχει στα χέρια του προτάσεις τόσο από το εξωτερικό , όσο και από την Ελλάδα. Με την Μπρέντα και τον Ατρόμητο να είναι δύο σύλλογοι που έχουν κάνει κρούση για την απόκτηση του , είτε ως ελεύθερο με τον ΠΑΟΚ να διατηρεί ποσοστό μεταπώλησης, είτε ως δανεικός (κάτι που σημαίνει επέκταση του συμβολαίου του με τον Δικέφαλο το οποίο λήγει το καλοκαίρι του 2025).

Στην περίπτωση του Χάρη Τσιγγάρα τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά, καθώς βρίσκεται 4ος στην ιεραρχία των χαφ, πίσω από τους Σβαμπ, Οζντόεφ και Μαντί Καμαρά, περιμένοντας τις μεταγραφικές εξελίξεις στον ΠΑΟΚ που θα ξεκλειδώσουν τη δική του μετακίνηση, σε διαφορετική περίπτωση ο ίδιος θα παραμείνει μέχρι νεοτέρας στο ''ασπρόμαυρο'' ρόστερ.

Αντρέ Ρικάρντο

Ήρθε στον Δικέφαλο από τη Φαμαλικάο πριν από δύο χρόνια, ωστόσο σε κανένα σημείο της παρουσίας του δεν έπεισε για την κίνηση αυτή. Ο ίδιος την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο πήρε ρυθμό αγώνων στη δεύτερη ομάδα του Δικεφάλου και ένας δανεισμός μοιάζει πιθανός για την περίπτωση του.

Ο Πορτογάλος μόνο απίθανο δεν είναι να επιστρέψει στην πατρίδα του, έχοντας συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ μέχρι το 2026 με τους «ασπρόμαυρους» να εξετάζουν είτε το ενδεχόμενο αυτό είτε την παρουσία του στην δεύτερη ομάδα.

Πηγή: metrosport.gr