Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Έτσι λένε. Η παραπάνω ρήση φαίνεται πως επιβεβαιώνεται στην περίπτωση Φορτούνη και Ολυμπιακού. Μια περίπτωση στην οποία δεν βλέπουμε απλά καπνό αλλά... ντουμάνι εδώ και μέρες. Είναι πολύς ο καπνός για να περάσει απαρατήρητος. Ειδικά από τη στιγμή που η προσπάθεια σύναψης συνεργασίας με την Αλ Καλίτζ του Γιώργου Δώνη αποδείχθηκε πολύ πιο δύσκολη και περίπλοκη απ' όσο προφανώς πίστεψε / νόμισε ο παίκτης και το επαγγελματικό του περιβάλλον.
 
Τι συμβαίνει λοιπόν; Είναι απλά μια φημολογία; Ή μήπως υπάρχει δόση αλήθειας. Επιχειρήσαμε να βρούμε την... άκρη όλου αυτού. Να διαλύσουμε τον καπνό και να δούμε τι πραγματικά ισχύει και τι όχι. Ας δούμε λοιπόν ένα ένα τα δεδομένα. Ή για την ακρίβεια, τις πληροφορίες που συλλέξαμε. Και για τις οποίες εφόσον δεν χειρίζεσαι εσύ τα γεγονότα, κρατάς πισινές για να είσαι ΟΚ με τους ανθρώπους στους οποίους επικοινωνείς αυτές τις πληροφορίες.

1) Ο Φορτούνης προφανώς πίστεψε ότι η μεταγραφή στην Αλ Καλίτζ θα ήταν μια τυπική διαδικασία όπως του είχε μεταφερθεί και γι' αυτό δελεάστηκε, τα λεφτά ήταν πολλά. Στην πορεία ωστόσο κατάλαβε ότι δεν ήταν έτσι τα πράγματα αλλά σαφώς πιο περίπλοκα. Στη Σαουδική Αραβία υπάρχουν κανόνες που δύσκολα παρακάμπτονται. Αυτή ήταν μια δυσάρεστη έκπληξη για 'κείνον που έμεινε μετέωρος. Και την πολύ καλή πρόταση του Ολυμπιακού αγνόησε και τα περισσότερα λεφτά της Αλ Καλίτζ δεν είχε εύκολα στο... τσεπάκι όπως πίστεψε.



2) Στο μεγάλο διάστημα που μεσολάβησε από την ανακοίνωση/δήλωση του αντίο (έγινε στις 17 Ιουλίου!!!) ως τώρα ο Κώστας άρχισε να κάνει δεύτερες σκέψεις, να βλέπει τα πράγματα αλλιώς. Άρχισε, κατά πως φαίνεται, να μετανιώνει που δεν είπε ναι στη σπουδαία πρόταση ανανέωσης του Ολυμπιακού και να μείνει σ' ένα περιβάλλον που αποκάλεσε πολλάκις σπίτι του και είναι αποδεκτός και αγαπητός όσο λίγοι. Άρχισε να μετανιώνει που έψαξε παραπάνω χρήματα αντί να μείνει στη σιγουριά και... θαλπωρή (από κάθε πλευρά) του λιμανιού του Πειραιά.

3) Κι επειδή έκανε δεύτερες σκέψεις αφού κουράστηκε να περιμένει να λυθούν τα διαδικαστικά με τους νόμους της Σαουδικής Αραβίας, όντας εντελώς μετώρος, ο Φόρτου, έκανε κίνηση. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του box to box, άρχισε να διερευνά το έδαφος σε Ρέντη και ΠΑΕ Ολυμπιακός. Δηλαδή να παίρνει... κλίμα για το τι θα σκέφτονταν, πως θα αντιδρούσαν, όλοι στον Ολυμπιακό αν έθετε θέμα επιστροφής του. Το κλίμα το έπαιρνε βεβαίως και από πρώην συμπαίκτες του και φίλους του στο Ρέντη και φυσικά άλλους ανθρώπους της ομάδας, σε διάφορα πόστα και σκαλοπάτια της ιεραρχίας.

4) Στο μεταξύ τέθηκε υπόψιν του Κώστα, από το επαγγελματικό του περιβάλλον, ότι εφόσον... σκαλώσει οριστικά το θέμα Αλ Καλίτζ και Σαουδική Αραβία θα υπάρξει εναλλακτική στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ομάδα από το Ντουμπάι. Αυτό προφανώς τον έκανε να αισθάνεται λίγο πιο άνετα αλλά, από την άλλη, είχε αρχίσει να... φυτρώνει για τα καλά μέσα του ο σπόρος της επιστροφής στον Ολυμπιακό... Και οι πληροφορίες λένε πως μετά τις διερευνητικές επαφές, την... ανίχνευση εδάφους, άρχισε να μιλάει ανοιχτά και με ανθρώπους που έχουν λόγο στο μεταγραφικό των Πειραιωτών, για ενδεχόμενη επιστροφή του. Ουσιαστικά φέρεται να έθεσε εαυτόν στη διάθεσή τους!

5) Όμως ο Ολυμπιακός, μετά από περίπου 40 μέρες από το αντίο του «Φόρτου», όφειλε να προχωρήσει. Να πάει παρακάτω. Και ο πρώτος που το έκανε ήταν ο Μεντιλίμπαρ. Ο σχεδιασμός προχώρησε και έχει συγκεκριμένη λογική. Συχνά αυτή η λογική είναι εντελώς διαφορετική απ' αυτή που μπορεί να εκτιμάει / θεωρεί / πιστεύει η πλειοψηφία του κόσμου στα social media ή όπου αλλού.



6) Στο διά ταύτα, ο Κώστας ακόμα και τώρα (λέγεται ότι) μοιάζει σχεδόν βέβαια ότι θα έλεγε ναι σε επιστροφή στον Ολυμπιακό εφόσον ο Ολυμπιακός του έκανε... νεύμα: έλα. Είναι ξεκάθαρο ωστόσο ότι ο πρώτος που πρέπει να συμφωνήσει / εγκρίνει κάτι τέτοιο είναι ο Μεντιλίμπαρ που έμαθε εδώ και καιρό ότι πρέπει να ζήσει δίχως τον Φορτούνη και οι αποφάσεις του κινήθηκαν πάνω σ' αυτό το μότιβο… Και ως γνωστόν ο Βάσκος κόουτς θέλει μικρό ρόστερ. Αν όμως θεωρεί απαραίτητο τον Φορτούνη ακόμα και τώρα θα πει ναι. Αν λέμε... Εκείνος ξέρει...

7) Αν λοιπόν δεν γίνει η μεγάλη έκπληξη και επιστροφή του Φορτούνη στον Ολυμπιακό μόνο έκπληξη δεν θα πρέπει να θεωρηθεί, τελικά, ο Κώστας να καταλήξει στο Ντουμπάι και όχι στη Σαουδική Αραβία. Βεβαίως στις μεταγραφές όλα ανατρέπονται από τη μία στιγμή στην άλλη. Ίσως στο μεταξύ ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια και υπογράψει εν τέλει στην Αλ Καλίτζ του Δώνη. Η deadline, όπως τη μάθαμε, είτε για το ένα είτε για το άλλο, είναι για Κυριακή (25/8).