Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το σαββατιάτικο (24/8) ματς στο «Γεντί Κουλέ», με ΟΦΗ και Ατρόμητο να αναδεικνύονται ισόπαλοι 1-1 για τη 2η αγωνιστική της Super League.

Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα, που προερχόταν από την ήττα της πρεμιέρας από την ΑΕΚ, κρατούσε μια σπουδαία νίκη στα χέρια της, όμως στις καθυστερήσεις οι Περιστεριώτες είχαν την απάντηση με τον Δημήτρη Καλοσκάμη και για δεύτερο σερί ματς έφυγαν με το Χ.

Ήταν ψυχωμένοι οι Κρητικοί, αλλά προς το τέλος του αγώνα οπισθοχώρησαν και το πλήρωσαν, ενώ η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία… στις καθυστερήσεις των καθυστερήσεων είδε τους Μανσούρ και Κίνι να αντικρίζουν την κόκκινη κάρτα, για να τελειώσει έτσι την αναμέτρηση με 9 παίκτες.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του αγώνα, ο Ουάρντα στο 3’ πήγε να πιάσει την προβολή από ιδανική θέση, αλλά έβαλε σωτήρια την κόντρα ο Μπόρχα Γκονζάλες κι έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 8’ ο Αθανασίου από αριστερά πάσαρε στον Μίχορλ, που έκανε το σουτ εντός περιοχής, όντας αφύλακτος, κι έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι η μπάλα, για να απαντήσει με γκολ ο ΟΦΗ ένα λεπτό αργότερα.

Στο 9’, λοιπόν, ο Μπόρχα Γκονζάλες έκανε το σουτ από πλάγια δεξιά και ο Κοσέλεφ αντέδρασε λανθασμένα, δεχόμενος το γκολ στην κλειστή του γωνία για το 1-0, με το παιχνίδι να κυλά για αρκετά λεπτά χωρίς κάτι το αξιόλογο και με πολλές δυνατές μονομαχίες.

Στο 33’ ο Ουάρντα είχε μια καλή στιγμή με σουτ από το ύψος του πέναλτι και από κόντρα στον Καραχάλιο πέρασε ο κίνδυνος για τους Ηρακλειώτες, οι οποίοι απείλησαν στο 36’ για το 2-0, με τον Χατζηθεοδωρίδη να κάνει τη χαμηλή σέντρα από αριστερά, ο Μανσούρ δεν μπόρεσε να διώξει και ο Ισέκα σούταρε στην κίνηση από δεξιά της περιοχής, αλλά έφυγε ψηλά άουτ η μπάλα.

Στο 41’ ένα μακρινό συρτό σουτ του Μανσούρ δεν είχε τύχη, ενώ στο 50’ και πάλι ο ΟΦΗ ήταν αυτός που άγγιξε ένα δεύτερο γκολ, καθώς ο Αποστολάκης έκανε το κοντινό διαγώνιο πλασέ από δεξιά και ο Κοσέλεφ πραγματοποίησε σπουδαία απόκρουση.

Στο 62’ ο Γιουμπιτάνα εκτέλεσε απευθείας φάουλ από θέση που έμοιαζε ιδανική για κάτι καλό, αλλά ήταν αρκετά άστοχος, για να φτάσουμε στο 84’ για να καταγραφεί κάτι σημαντικό, με τον Ατρόμητο για την ακρίβεια να σπαταλά τη μεγαλύτερή του ευκαιρία στο ματς, καθώς ο Γιουμπιτάνα νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Χριστογεώργο.

Στην αντεπίθεση ο Χιμένεθ για λογαριασμό των γηπεδούχων πήρε μια κεφαλιά εντός περιοχής και η μπάλα έφυγε λίγο άουτ, ενώ στο 86’ ο Αθανασίου έπιασε ωραίο διαγώνιο σουτ από θέση έξω αριστερά, με την μπάλα να περνά ένα μέτρο δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Οι Περιστεριώτες πίεσαν για την ισοφάριση και τα κατάφεραν στο 90’+2, με τον Ουάρντα να κάνει το γύρισμα από αριστερά της περιοχής, ο Χριστογεώργος έδιωξε με το πόδι και ο νεαρός Καλοσκάμης έγινε «χρυσή» αλλαγή για τον Πάμπλο Γκαρσία (είχε αντικαταστήσει στο 83’ τον Έντερ Γκονζάλες), ακολουθώντας τη φάση και σκοράροντας με κοντινό σουτ.

Ο Μανσούρ στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα σταματώντας τον Νους πριν εκείνος μπει στην περιοχή από δεξιά, για να αποβληθεί και ο Κίνι στο 90’+11 (επίσης με 2η κίτρινη) ύστερα από διαξιφισμό του με τον Ισέκα, που με τη σειρά του είδε την κόκκινη.

Εντέλει, το 1-1 ήταν το τελικό αποτέλεσμα στο «Γεντί Κουλέ» και χαρακτηρίζεται δίκαιο.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Kατοίκος του Συνδέσμου Αθηνών με βοηθούς τους Κορωνά (Πειραιά) και Πάτρα (Μακεδονίας). Στο VAR ήταν ο Φωτιάς (Πέλλας) και ο Δημητριάδης (Μακεδονίας).

Κίτρινες: 30’ Mπάκιτς, 42’ Καραχάλιος, 43’ Μπρεσάν, 54’ Λαμπρόπουλος, 56’ Ισέκα, 90’+1 Mαρινάκης, 90’+6 Γκαγιέγκος - 4’ Aθανασίου, 44’ Μανσούρ, 88’ Βρακάς, 90’ Kίνι.

Κόκκινες: 90'+11 Ισέκα - 90’+7 Μανσούρ, 90’+11 Κίνι.

ΟΦΗ (Τραϊανός Δέλλας): Χριστογεώργος, Μπόρχα Γκονζάλες, Χατζηθεοδωρίδης, Λαμπρόπουλος, Μπρεσάν (71’ λ. τρ. Χριστόπουλος), Γκαγιέγκος, Καραχάλιος (83’ Μαρινάκης), Ριέρα (62’ Χιμένεθ), Αποστολάκης (83’ Κουτεντάκης), Μπάκιτς (71’ Νους), Ισέκα.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Πάμπλο Γκαρσία): Κοσέλεφ, Κίνι, Αθανασίου, Μπρόρσον, Μανσούρ, Ουεντραόγκο, Έντερ Γκονζάλες (83’ Καλοσκάμης, 90’+8 Σταυρόπουλος), Μπάκου (58’ Kαρλίτος), Ουάρντα, Μίχορλ (58’ Βρακάς), Φαν Βέερτ (58’ Γιουμπιτάνα).