ΠΑΟΚ: Ψηλά στη λίστα του Δικεφάλου του Βορρά είναι ο Πολωνός στόπερ Ματέους Βιετέσκα, που αγωνίζεται στην Κάλιαρι, με τα Μέσα πάντως της Ιταλίας να σημειώνουν πως ο ποδοσφαιριστής είναι πολύ δύσκολο να αποχωρήσει, παρά το ενδιαφέρον που έχει δείξει προς το πρόσωπό του ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

«Αφού έκαναν σκέψεις αρχικά για τον Παντελή Χατζηδιάκο και αφού στη συνέχεια η Κάλιαρι στράφηκε στον Ραζβάν Λουτσέσκου για να αναλάβει τα ηνία της ομάδας, ο ΠΑΟΚ έστρεψε το βλέμμα του σε έναν άλλο ροσομπλού. Ο ΠΑΟΚ έχει ενδιαφερθεί για τον πρώην παίκτη της Κλερμόν, κάνοντας σχετική έρευνα στην Κάλιαρι. Η υπόθεση ωστόσο παρουσιάζει αρκετές δυσκολίες. 

Ο Βιετέσκα έφτασε στην Κάλιαρι πριν από 12 μήνες, ξοδεύοντας 5.000.000 ευρώ για την απόκτησή του, υπογράφοντας 5ετές συμβόλαιο με απολαβές 600.000 ευρώ καθαρά ανά σεζόν. Γιατί όμως είναι απίθανο να μετακομίσει στο εξωτερικό; 

Στην πραγματικότητα, αυτό που εμποδίζει ενδεχόμενη αποχώρηση από τη Serie A είναι ένα διάταγμα από το οποίο επωφελήθηκαν την περασμένη σεζόν ο Πολωνός σέντερ μπακ και η Κάλιαρι. Το λεγόμενο αναπτυξιακό διάταγμα, το οποίο προσφέρει φοροαπαλλαγές για μεταγραφές ξένων ποδοσφαιριστών. Για να επωφεληθούν από αυτό Κάλιαρι και Βιετέσκα, είναι υποχρεωμένοι να μείνει ο παίκτης στην Ιταλία για δύο χρόνια. Μια μεταγραφή στο εξωτερικό πριν από το τέλος της τρέχουσας σεζόν, θα οδηγούσε σε απώλεια της φοροαπαλλαγής για την ομάδα της Σαρδηνίας.

Οι περιορισμοί αυτοί καθιστούν περίπλοκη μια πιθανή μεταγραφή του ποδοσφαιριστή στον ΠΑΟΚ, με τον ίδιο τον παίκτη να απορρίπτει πρόσφατα πρόταση της Παλέρμο για δανεισμό με οψιόν αγοράς», αναφέρει το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας centotrentuno για τον Ματέους Βιετέσκα.